Туристическо изложение в Емит, Турция


Категория на документа: Икономика


Икономически университет - гр. Варна

КУРСОВ ПРОЕКТ
по дисциплина:
Световни туристически борси
на тема:
"Анализ на туристическо изложение EMITT - Турция"

Изработили: Проверил:
Самуил Маринов 6 курс; гр. 51; гл. ас. Д-р Петьо Бошнаков
Фак.№ 11202

Увод

Туристическите борси са особен вид туристически пазар. Разглеждан в териториален аспект. Тя е концентриран израз на среща в конкретен период от време и на конкретно място между туристическото търсене и туристическото предлагане от различни пазари. За разлика от фондовете, стоковите и валутните борси, туристическата борса не е място за активни масови продажби. На нея се осъществяват преди всичко контакти между бъдещи продавачи и купувачи на туристически продукти. От гледна точка на своите съдържателни характеристики и форма на проявление туристическата борса има по скоро характер на изложение. По време на изложението потенциалното предлагане и потенциалното търсене представят максимална информация за своите намерения и поведение относно предстоящите покупко - продажби на туристически услуги и стоки. Извършваните на борсата чисто пазарни операции са в незначителен обем и не променят по същество информационно - представителния характер на изложението.

Изложителите и посетителите се явяват представители на: туроператори и пътнически агенции: хотелиерски предприятия; тематично - развлекателни паркове; конгресни центрове; туристически организации ( международни, национални, регионални); институционализирани, компютъризирани системи за комуникации и резервации; издателски фирми; образователни институции; производители на туристически съоръжения; екипировка; стоки за потребление и др. Има и непрофесионални посетители, представители на населението в съответната страна, район, град, където се провежда съответната борса и от което се формира туристопотока.
Историческо развитие на EMITT

Изложението EMITT беше проведено за първи път през 1997 г. в изложбения център Tepebasi в Истанбул под името "Вояджър - Международен Туризъм" и "Изложба на почивките". През 1998 г. изложбата беше проведена още веднъж под името "Вояджър", но до третата година се разраства толкова много, че вече не може да се побере в изложбения център Tepebasi.Затова през 1999 г. изложбата бе преместена от 2 500 кв.м. в Tepebasi на тяхното място в Beylikduzu, където бе провеждан в 4 зали, което се равнява на 7 000 кв.м. пространство. През 1999 г., изложбата промени и името си. Оттогава насам "Вояджър" бе провеждан под ново име - EMITT - East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (Източносредиземноморко международно туристическо изложение). Въпреки че през първите две години изложението основно се е фокусирало върху вътрешен туризъм, скоро то е започва да събужда огромен интерес и у други страни в региона и международното туристическо общество. С бързите си темпове на растеж EMITT не останало като просто брой страни, щандове и изложбено пространство - то се превръща в огледало на турския туризъм. Много иновации в туризма на Турция са се случили точно на изложението EMITT, като развитието в турския туризъм следва стъпките на EMITT. За 14 години изложението EMITT се превърна в едно от 6-те най-големи туристически изложения в Европа. През следващите години изложението планира да осъществи много и различни проекти в туристическия сектор, както вътрешни, така и международни. ITE Group PLC, един от най-големите световни изложбени организатори, се присъедини и сътрудничи на изложението Ekin в началото на 2009 г.
ЗА EKIN FUAR A.S. - ITE

Ekin Fuar A.S. е една от най-старите и най-известните организации в областта на туристически публикации и изложения и от 1997 г. организира най-големите панаири в Турция в сферата на туризма: EMITT (Източносредиземноморско международно туристическо изложение). Изложението EMITT включва 3 500 участника от 59 различни страни и е постигнало успехи като 6-тото най-голямо туристическо изложение в Европа с над 100 провинции и региони, стотици хотели, туристически агенции, рент-а-кар и организационни компании и тези успехи са се случвали в продължение на 14 години. През следващите години Ekin Fuar A.S. има планове за различни проекти както вътрешни, така и международни и това в туристическия сектор. За повече информация ви молим да посетите www.emittistanbul.com.

Ekin Fuar публикува и Ръководство на Хотелите, заедно с TUROFED (Турската федерация на хотелите) в продължение на вече 23 години. Въведителните брошури за 25 региона, публикувани в обхвата на Ръководство на Хотелите и Джобно Ръководство на Хотелите имат много функции за промотирането на Турция в чужбина. Всички хотели в Ръководството на Хотелите, както и снимки и детайлна информация за тях, са публикувани и подновявани редовно в www.hotelguide.com.tr от 1997 г. насам. ITE Group PLC, един от най-големите световни организатори на изложения, стана един от партньорите на Ekin Fuar A.S. от 2009 г. насам.

Ekin Group също публикува две списания turizmgazetesi.com и Курорт за туристическия сектор и туристически специалисти. turizmgazetesi.com е първият турски ежедневник, публикуван в интернет, и има съдържание, много четено от туристически специалисти и оценявано от пресата и медията като източник на новини и проучвания. Списанието Курорт, публикувано месечно, продължава да бъде публикувано като платформа, която привлича вниманието върху проблемите от туристическия сектор, като акцентира и върху обсъждането им с всички индивиди и организации, за които се отнасят.
За ITE

ITE е една от водещите световни организатори на международни търговски изложения и конференции и специализира в организирането на събития в развиващите се пазари.
Събитията

ITE организира над 180 изложения и конференции всяка година в 11 държави. През 2009 ITE е продала над 400 хил.кв.м. изложбено пространство на компании, които разбират ползите от комуникацията на живо. Групата има много водещи на пазара събития, както и популярни марки в ключови сектори на индустрията. Различните годишни събития на ITE включват всичко от конференции за специализирани ниши до огромни събития като най-големия панаир на Русия (MosBuild, московското изложение за строителство и интериор).
Групата

ITE е създадена през 1991 г., когато създателите и осъществяват серия търговски изложения в Русия и CIS с основната цел да промотират търговските възможности в тези нови пазарни икономики. Днес тези пазари остават като места със значителна сила за групата и ITE има обширна мрежа от офиси и портфолио за събития в държави като Русия, Украйна, Казахстан, Азербайджан и Узбекистан.
Териториално разпределение на ITE (2009 г.)

Офиси
Събития
Персонал
Русия
3
87
381
Централна Азия и Кавказ
7
64
148
Източна и Южна Европа
3Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Туристическо изложение в Емит, Турция 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.