Туристическа анимационна програма на хотел


Категория на документа: Икономика


Да обърнем внимание по-подробно на двете програми- за деца и възрастни.

Програмата за деца започва в 08:00 ч. със среща на рецепцията. За тийнейджърите е определен лек джогинг по плажа или в съседния градски парк, а за по-малките деца разходка сред природата , придружени с двама ръководители. Тази първа част от програмата приключва в 9 ч. Следващата фаза е с начален час 10 ч. и се провежда в специалната гимнастическа зала, с която разполага хотела. За най-малките участници се грижи треньор по физическо, който провежда елементарни занимания по гимнастика, а за по-големите се грижи бивш гимнастик, който им показва и учи на някои от по-сложните движения в спорта.

Тренировката в залата за гимнастика е доста изморителна и е време за нещо по-леко и в същото време със състезателен характер- турнир по дартс. Там се включват и малки и големи, които се включват в състезанието, мотивирани от наградата за победителите- парче торта и чаша натурален сок.

В 11:30 ч. по-големите от децата са разделени на отбори по трима и започва турнир по плажен волейбол, като един от аниматорите е в ролята на съдия и треньор, обяснявайте някои от правилата на плажния волейбол. Играта определено създава голям интерес сред участници и развива спортния им дух.

Времето между 12:30 и 15 ч. е отредено за обяд и почивка,а родителите, които искат да бъдат сами на плажа или в хотелската стая имат възможността да поверят децата си на аниматори в специалния и обезопасен детски кът, където децата им ще могат да играят на воля, обгрижвани от префесионалисти.

Следобедните занимания с по-скоро познавателен характер. Започва се с игри на географски теми, логически игри, на по-малките се предоставя възможността да оцветяват различни гипсови фигурки, които по-късно могат да подарят на родителите си. За най-малките има книжки за оцветяване, апликиране и правене на различни фигури от отпадъчни материали.
За тийнейджърите се организират различни игри, ребуси и логически задачи. За изненада на родителите повечето от децата се включват в тези игри много усърдно и дори по-ентусиазирано от спортните занимания.

Краят на програмата за деца се бележи от едни от най-забавните и в същото време трудни неща в детската програма. За децата от всички възрасти се организират уроци по украински народни танци, като това е една перфектна възможност за родителите да заснемат децата си в народни носии и искрени усмивки по лицата. Уроците по народни танци са с продължителност от 2 часа.

Това е само една малка част от възможностите за детска анимация. Програмата , която бе описане по-горе е за един ден. Разбира се аниматорите се стараят всеки ден да разнообразяват отделните части на програмата. Например джогинга и разходките сутрин се разнообразяват като се сменят маршрутите, редуват се и различните видове дартс, в гимнастиката се правят и показват различни упражнения, познавателните игри са всеки път с различни въпроси и задачи. Има и дни, в които в хотела гостуват актьори от кукления театър в града, които изнасят мини представления на малките деца. В някои от дните през седмицата се провежда и детска

В 21:00 ч. вечерта започва същинската част на аниматорската програма, а именно тази за възрастни. Възрастните могат да избират между интересна викторина или бинго. Викторината включва въпроси по история, география, музика,кино, спорт. Играта на бинго също се радва на голям интерес, като и при бингото и викторината има символични награди за победителите.

Програмата продължава с хумористични скечове за повдигане на настроението. Скечовете се провеждат в бара на хотела и са с продължителност не повече от 30 минути.

Следващите етапи на програта са разнообразни и различни всеки ден, като ще обърнем внимание на най-интересните и грабващи вниманието на участниците такива. Всеки понеделник след 22:30 ч. се провежда "Мис и мистър Palace Del Mar", състезание за красота и оригиналност, като участниците сами избират тоалетите си. Има дефилиране по официални,спортни дрехи и по бански. Журито представлява част от самата публика,а победителите получават за награда много по 2 много екзотични коктейла приготвени специално за тях.

Разбира се няма съмнение,че може би най-популярното забавление между деца и възрастни е караокето. В хотел Palac Del Mar караокето е комбинирано с танци, а песните , които звучат са разнородни, което цели са удовлетвори музикалните вкусове на всички гости. Танците са кулминацията на вечерта, а атмосферата , която се създава в бара на хотела е уникална.

Един път седмично се провежда и играта "Мъже срещу жени", която е запазена марка на хотела и създава незабравимо веселие. Играта представлява съревнование между мъже и жени, като включва няколко етапа- танци, някои съревнования от спортен характер и отговори на въпроси.

Хотел Palace Del Mar предлага и някои допълнителни неща в анимационната си програма, които се заплащат допълнително и също се радват на голям успех и интерес- а именно боулинг, билярд, шопинг тур.

Аниматорите в Palace Del Mar наистина знаят как да накарат едно дете или възрастен да се чувства специален, да се забавлява и никога да не забрави почивката в хотела, искайки да се върне отново и отново.

Професионално погледнато аниматорът в известна степен е смесица от социален работник, педагог, терапевт, специалист по свободното време, а също така и приятел, другар и колега, всичко това в една личност. Той има задачата да предразполага хората, да поддържа стотици контакт-канали и връзки, да вдъхва вяра в гостите, да ги забавлява, самият той да бъде креативен. Той трябва да бъде наясно, че анимацията изключва всякакъв вид принуда за участие - било то активно, пасивно или смесено, а напротив - трябва да използва принципа на доброволността, който сам по себе си не изключва възможността за въздействие върху туриста. Аниматорът трябва да бъде в добри отношения не само с гостите и с колегите си в тима, но и с колегите, извършващи другите видове туристически услуги - услугите по пребиваването, изхранването, спорта. Една анимационна програма, а дори и проява трудно може да се осъществи, ако липсва пълен синхрон между тези дейности.
Освен необходимостта от синхрон между анимационната дейност и останалите елементи на туристическото предлагане, тук следва да се изтъкне още едно съществено обстоятелство: анимацията обогатява туристическото предлагане и така допринася значително за повишаване качеството на туристическия продукт.

??

??

??

??

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Туристическа анимационна програма на хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.