Туристическа анимационна програма на хотел


Категория на документа: Икономика
КУРСОВА РАБОТА
ПО
ТУРИСТИЧЕСКА АНИМАЦИЯ

На тема:

Анимационна програма на хотел Palace Del Mar

Изготвил: Проверил:
Владислав Димитров Великов Проф. Великов
Специалност: Икономика на туризма

СИЛИСТРА 2013
Съдържание:

1. Въведение в туристическата анимация

2. Обща характеристика за хотела

3. Анимационна програма на хотела

4. Заключение

Туристическата анимация е туристическа услуга, оказването на която въвлича туриста в активно действие. Тя е основана върху личния контакт на аниматора с туриста, върху съвместното участие на аниматора и туриста в развлечения, предлагани от аниматорската програма на туристическия комплекс.

Туристическата анимация е разновидност на туристическата дейност; осъществява се от туристическите предприятия (туристически комплекс, хотел и др.) или на транспортно средство (круизен кораб, влак, автобус и т.н.), както и в местата за пребиваване на туристи (градския площад, театъра или парка на града и др.); тя въвлича туристите в разнообразни мероприятия чрез участието им в специално разработени за тази цел програми за свободното време.
Крайната цел на туристическата анимация е удовлетвореността на туриста от почивката, неговото добро настроение, положителни впечатления, възстановяване на душевните и физическите сили. Анимационната дейност винаги е съпътствала туристическата дейност, но масово, индустриално явление туристическата анимация става едва последните десетилетия на XX век като следствие от масовото туристическо търсене на разнообразие на туристическите продукти и услуги в различни страни и съответно на реакцията на туристическите предприятия на това търсене, което носи допълнителни доходи и печалба на туристическите предприятия.

В началото на XXI век анимацията бележи своя апогей. Тя е неделима част от дейността на всяка туристическа организация или обект. Открива възможност за създаване на уникален туристически продукт, предлагащ вълнуващи преживявания на туристите.

Хотел Palace Del Mar се намира в град Одеса, на територията на Украйна. Одеса е град с население над 1 млн. Души и се намира на бреговете на Черно море. Хотел Palace Del Mar е модерен петзвезден хотел, намиращ се на 5 минути пеша от морето. Хотелът разполага с над 90 стаи и още 15 луксозни апартамента, които могат да угодят и на най-претенциозните клиенти. Palace Del Mar има сауна, гимнастически салон, красив външен басейн и фитнес център. Безплатният интернет, който покрива територията на целия хотел е голям плюс за клиентите, които отсядат по работа в Palace Del Mar. Рецепцията работи 24 часа и разполага с билетен център за всякакъв вид транспорт, хотела се намира на 30 минути от международното летище в Одеса и на 20 минути от централната автогара в града.

Закуската предлага богат асортимент от средиземноморска и източна кухня, а в хотела работи и ресторант с типична украинска и руска кухня.

Персоналът в Palace Del Mar е на много високо ниво, както езиково, така и чисто професионално. Уважението и персоналното отношение към всеки един гост е изумително и нещо, което не се среща във всеки висококагегориен хотел.

Хотелът работи с няколко туроператорски фирми, като през летния сезон Palace Del Mar достига над 90% посещаемост от пълния си капацитет. Множеството положителни отзиви в интернет също създават допълнителна реклама на хотела. Palace Del Mar e предпочитан както за бизнес пътуване, така и за семейна почивка, благодарение на професионалната много разнообразна туристическа анимация.
С анимацията в хотел Palace Del Mar се занимава персонал наброяващ 15 човека, един от които е организатор и следи за изпълняването на задачите и следи за удовлетворението на гостите и техните деца. Хотелът разполага със спортна зала, подходяща за волейбол,баскетбол,тенис на маса, фитнес център с професионален инструктор, предлагат се още ветроходство, гмуркане, яхти,парашут и 24 часа лекарско обслужване.

Вечерно време в хотела се провеждат шоу-програми, жива музика, танцови вечери, шоу с гости и др.

Детската анимация също е много разнообразна, включва анимация за деца до 11 години, за тийнейджъри, детска площадка, детски басейн, както и много различни игри от спортен,забавен или познавателен характер за всички възрастови групи. Високата езикова компетенция на персонала позволява те да комуникират с деца и възрастни от всякакви националности.

На първо място, аниматорът е този, който трябва да подтикне, насърчи, стимулира туристите към участие в една или друга анимационна проява. Тази част от дейността му обикновено остава извън погледа на страничния наблюдател. Тя се извършва не само по време на самата проява, а и преди нея, през целия период на пребиваване на гостите, в непринудените срещи между аниматора и гостите, в бара, фоайето, ресторанта, на плажа, по време на предишни анимационни прояви.
На второ място, аниматорът е този, който обикновено ръководи подготовката или сам подготвя и провежда анимационната програма. В зависимост от застъпените в нея прояви, той може да бъде спортен организатор, съдия, водещ, конферансие, сценарист, режисьор, а понякога и участник.
Много са причините за създаването на такъв вид клуб-хотели, но като цяло могат да се обобщят две основни: повишаване на удовлетвореността на госта и задържането на госта в района на туристическата единица с цел той да потребява туристическа услуга.

В хотел Palace Del Mar анимационната програма е разделена на две табла- за деца и за възрастни. Детската програма започва в 08:00 ч. Сутринта и приключва около 17 ч. , след което следва почивка от няколко часа и 21:00 ч. започва същинската програма за възрастни.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Туристическа анимационна програма на хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.