Технология на обслужване при банкети, приеми, кетъринг, форуми и рум-сервиз


Категория на документа: ИкономикаКато високо квалифициран, мениджърският екип на ресторант "Ред Канапе", извършва изключително прецизен подбор на персонала. В ресторанта се наемат само професионалисти, с добри препоръки и опит в сферата на ресторантьорството. Знанията за етикет и начин на сервиране също се вземат под внимание при отсяването на кандидатите.

Както вече споменах, подборът на персонала е много прецизен и добре обмислен, затова встъпителното обучение има за цел основно да запознае служителите с материалната база, с начина на маркиране и отчитане. Управителят на ресторанта упражнява ежедневен контрол над персонала, като при провинения и грешки не са предвидени финансови санкции, а само мъмрене и предупреждение. За стимулиране на обслужващия персонал, обаче, има предвидени финансови бонуси и така нар. " таргети за продажби", които са част от вътрешнофирмената политика.

Контролът при стопанисването на материалната база в ресторант "Ред Канапе" е решен централно и радикално. При отчитане на всеки сервитьор се удържа сумата от 1 лв. от оборота, който трябва да надвишава 100 лв. ако оборотът не ги надвишава, тази сума не се удържа.

За снабдяването с хранителни продукти и напитки, управителят определя с какви продукти ще работи ресторантът. Дотам се изчерпва ролята му в тази сфера. Заведението разполага с човек, назначен на длъжността "стоковед", който отговаря за заявките, зареждането и комуникацията с доставчиците.

При екстремни ситуации /аварии, пожар/, управителят реагира по установения правилник за вътрешния ред. Преведено е специално обучение за конкретни действия при наличието на извънредни ситуации и управителят би реагирал по най-адекватния и хладнокръвен начин.

За проучване на потребителското търсене се използват няколко метода. На първо място за повишаване на удовлетвореността на клиентите се използва личната комуникация и отзиви от тяхна страна. На второ място, но не по-малко важно е маркетинговото проучване на пазара и конкурентни заведения. На трето място поставям проучването в социалните мрежи. Като основен метод за комуникация в днешно време, социалните мрежи са огромен ориентир за качеството на продукта и обслужване в конкретен обект.

При постъпило оплакване от страна на клиент, сервитьорът е длъжен да уведоми веднага управителя. Не е позволено на сервитьорите да влизат в каквито и да е пререкания с гостите. Приемат оплакването с най-любезен тон, предават на управителя и изпълняват по-нататъшното му решение на проблема.

Финансовият отчет за деня се изготвя от управителя на смяна. Всеки сервитьор се отчита и предава реализирания оборот и така напуска обекта.

/ Снимка от организирането на сватба в ресторант "Ред Канапе"/

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Технология на обслужване при банкети, приеми, кетъринг, форуми и рум-сервиз 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.