Стопанска логистикa


Категория на документа: Икономика


Въведение:

Технологията е средство за промяна и катализатор.Промяната трябва да бъде симулирана от бизнесмотиви,основната изходна точка при които е технологията.Днес вече има достатъчно технологии,за да процъфтява електроната търговия в Интернет.Това,което липсва ,са повече приложения на технологичната инфраструктура и нашата способност да я прилагаме и практикуваме широко.
1. Сливане на технологии и възможности
Сливането разкрива нови възможности чрез обединяване на две или повече от сега съществуващите технологии да се създаде една нова по-мощна и по-ефикасна.
Областите на сливането,които окасват положително влияние върху Интернет-търговията,са три:инфраструктурни компоненти,информациоони устройства и купувачи/услуги.

-Сливане на инфраструктурните компоненти

Благодарение на различните техники за приключване и прехвърляне на сигналите в качеството на потребители имаме по голямо доверие,че информацията ще си пробие път през различните хибриднни компоненти на информационнта магистрала,сред които са телефонът,телевизията ,сателитите и електронните мрежи.Това е в полза на Интернет,тъй като само той ги свързва всичките по безпроблемнен за потребителя начин.

-Сливане на информационните устройства

Сливането на няколко устройства за достъп до информацията поражава по-съваршени средства.Те ще стават средства за точка на продажбата,които могат да се използват за водене на електронна търговия,за намиране на информация,за идентификация на потребителите,както и да изпълняват други функции,свързани с електронната търговия. Някои от тези сливания са следните:

Персонален компютър + телевизия = ИНТЕРАКТИВНА или -ТЕЛЕВИЗИЯ

Телевизия + Интернет = ИНТЕРКАСТИНГ

Джобен компютър + Интернет = -ТЕЛЕФОН

Интернет + портфейл = ЕЛЕКТРОНЕН или ЦИФРОВ ПОРТФЕЙЛ

Интернет + персонален компютър = ИНТЕРНЕТ или МРЕЖОВ ПЕРСОНАЛЕН

КОМПЮТЪР

Интернет + видеопоток = НЕТКАСТИНГ или - КАСТИНГ

Информационни павилиони + Интернет = ИНТЕРНЕТ ПАВИЛИОНИ

Сливане на възможностите на продавачите и на отрасловите услуги

Повече продавачи,свързани с технологиите,преработват своите маркетингови тактики и стокови планове на базата на Интернет. Съществуващите възможности се сливат с новите, за да се прицелят в Интернет -пазара от всички възможни ъгли. За софтуерните фирми и подобните на тях Интернет е новото''енергиино хапче''.Това положение ще създава временно объркване до момент, в който пазарните сили ще определят появата на пазарните лидери.

Новите видове електронни сделки това са :

Финансовите институции-

Търсят защита на сегашните си финансови мрежи и едновременно с това овладяват нови финансови мрежи в Интернет ,а Продавачите на СОФТУЕР стават доставчици на съдържанието.

Сливане на възмовностите на отрасловите услуги създава нови възможности

Видове продавачи

Нови интернет - Възможности
Продавачи на софтуер, например
Netscape,Microsoft,Oracle,
Open Market Inc.
Безкраен списък от нови софтуерни изисквания,които са разширени на сегашни възможности.Някои от тях се настаняват в ''Бизнеса н на цифровото съдържание''
Фирми за хардуер например Sun,IBM,HP,Intel,DEC,Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Стопанска логистикa 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.