Стокозноние и логистика


Категория на документа: Икономика


Университет " проф. д-р Асен Златаров " - Бургас
Катедра " Икономика и управление "

Анализ на логистичните дейности в

Изготвил:

Въведение

1. Актуалност на изследвания проблем

В настоящата разработка свързана с анализа на логистичните дейности в ", ще бъде изследвано както настоящото състояние на фирмата, така и перспективите за нейното бъдещо развитие. "е предприятие с дългогодишна история. През годините тя е постигала стабилност - чрез различни методи на управление на производството и логистичната дейност. Към настоящия момент няма индикатори за проблем в самото производство, но при навлизане на нови пазари не е изключено да се появят такива, в точно това се състои и актуалността на проведения анализ и разглежданата тема.
2. Обект

Обект на изследване в представената разработка е предприятието и всички компоненти съставящи логистичната му дейност, а именно - управлението на поръчките , управлението на запасите, складирането, пакетирането, опаковането и транспортирането.
3. Цел

Целта на проведеното изследване се състои в това да бъдат запазени оптималните възможности за производство и конкурентоспособността при навлизане на предприятието на нови пазар.
4. Задачи

Основни задачи при анализа на логистичните дейности в " са изследване на организацията на производството, организацията на поръчките и складиране на продукцията.

Обща характеристика на предприятието

1. Характеристика на предприятието

Заводът за санитарна керамика на "Идеал Стандарт - Видима" АД e специализиран в производството на санитарна керамика. Заводът е изграден на "зелена поляна" за ре- кордния срок от 11 месеца. Започва пробна експлоатация на 19 декември 1997 г., а на 23 октомври 1998 г. е официално открит. Производствените мощности са разположени на 64,7 хил. кв. м. от обща площ 97 хил. кв. м. С годишен капацитет от 2,8 млн. изделия заводът е най-големият производител на санитарна керамика в Европа.

Търговска марка Vidima

За българския потребител тя е символ на отлично конструираната и надеждна санитарна арматура. Зад този имидж стои над 70-годишен опит и традиция, модерни технологии и оборудване, висококвалифициран персонал и съвременни методи на организация и управление. През последните 5 години портфолиото на марката се увеличи значително. С търговска марка Vidima вече се предлагат изделия от санитарен порцелан, акрилни вани, душ-кабини и керамични поддушови корита, както и аксесоари, отличаващи се с елегантен дизайн и високо качество.
Продуктите Vidima носят повече стойност, отколкото клиентите плащат. Предлагайки все по-нови и иновативни дизайнерски решения, търговската марка Vidima е синоним на практичните, ергономични и с висока потребителска стойност изделия. Клиентите намират при нас не просто отделни продукти, а цялостни решения за баня. Все по-голямо внимание се обръща на създаването на интегрирани решения за баня, представляващи колекции от керамични продукти, смесителни батерии, акрилни вани и душ-кабини, обединени от обща дизайнерска линия. Интегрираните решения спестяват време и средства при цялостно оборудване на бани.

2. Дейност и активи на предприятието

Заводът за санитарна арматура на "Идеал Стандарт - Видима" АД е специализиран в производството на смесители и аксесоари. Заводът е с над 75-годишна история, от която 60 години опит в производството на смесителни батерии. Производствените мощности заемат площ от 54 хил. кв. м. от обща площ 127 хил. кв. м. Разположени са на две производствени площадки - "Видима 1" в гр. Севлиево и "Видима 2" в с. Градница. Общият капацитет на заводите е 7 млн. изделия годишно. Предприятието се нарежда сред най-големите производители на смесители в света. Заводът произвежда продукти под марките Vidima, Ideal Standard, Porcher. Основен материал за смесителните батерии с търговска марка Vidima е месинг с постоянен и контролиран състав, отговарящ на Европейските норми. Месингът, произведен в Идеал Стандарт - Видима, е с ниско съдържание на олово, значително под нормата 1,6%. Компанията гарантира на своите клиенти изключително високо качество на материалите и безопасност за здравето при употреба. Основният актив на предприятието са висококачествените материали, с които то произвежда своята продукция. Материалът, от който са направени керамичните изделия с търговска марка Vidima се нарича санитарен порцелан (vitreouschina) и се отличава с безкомпромисна устойчивост срещу въздействието на киселини и други активни химични препарати. Високата водонепропускливост на материала 99,5% предотвратява просмукването на вода в него, развитие на микроорганизми и последстващо разрушаване на материала. Изделията се покриват с глазура, която осигурява допълнителна защита и блестяща бяла или цветна повърхност на изделията, устойчива през целия период на експлоатация. Съставът на материалите, тяхната формула и технология на обработка са уникални и ноу-хау на световна компания със 100 годишен опит в производството. Ето защо нашите продукти са предпочитани в целия свят.

3. Основни задачи и стратегически цели

Основните задачи на "Идеал Стандарт - Видима" АД са да запази следните характеристики на предлаганите продукти, а именно:

Дизайн и функционалност

Керамичните изделия с търговска марка Vidima се отличават с елегантен дизайн, форма и конструкция, осигуряващи перфектна функция и съвременен вид на банята. Те са проектирани в отделни колекции, съдържащи различни по функция изделия, обединени от обща дизайнерска линия. В тяхното създаване са взели участие дизайнери от Италия, Франция, Германия, а напоследък и от България. За бързо търсене на желания продукт от гледна точка на функционалност и дизайн.

Комплектация

Като правило WC комплектите съдържат тоалетна чиния с хоризонтално или вертикално оттичане, тоалетно казанче със странично или долно водоподаване, оборудвано с двустепенен промивен механизъм, тоалетна седалка от дуропласт и монтажен комплект, опаковани в кашон. В опаковка се предлагат и всички мивки за вграждане, както и мивките SevаMix. На стр. 17 са дадени пиктограмите, използвани при описанието на компонентите и функцията на изделията.

Ниско ниво на шум
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Стокозноние и логистика 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.