Сравнителен анализ на организационните структури на компаниите Samsung, Sony и Panasonic


Категория на документа: Икономика


* увеличаване на броя на персонала;

* ограничено персонално усъвършенстване, водещо до относително намаляване на броя на членовете на даден отдел, както и се стеснява се областта на дейността;

* вниманието се съсредоточава главно в/у дейността на дивизиите;

* опасност от загуба на контрол от страна на ръководството;

* след време дивизиите могат да станат собствени организационни със собствени правила и процедури, което ще пречи на цялата организация.

Въпреки различията в избора на структура, всички компании реализират огромни успехи и се нареждат сред най-големите производители на електроника в света.Това показва, че подходът винаги може да е различен, но трябва да е съобразен с възможностите и мащаба на институцията. Желанието за реализация и успехи, подборът на правилните стратегии, техники и екипи за работа, и стремежът към съвършенство няма как да не доведе до съответните резултати.Познанието и постоянството на хората, работата в екип и прозрачността на отношенията винаги ще стоят най-отпред в основата на успеха, и следвайки първо тези стъпки, изборът на стратегия ще бъде бързо избран, несъмнено съчетан с възможностите на предприятието, и гарантирано водещ към желания ефект.

Източници

1. "Практика на мениджмънта" - издадена на български език от "Класика и стил", София, 2001 г. ;

2. Panasonic Global Home ( официален сайт на Panasonic);

3. Sony Global - Sony Global Headquarters ( официален сайт на Sony );

4. http://www.samsung.com ( официален сайт на Samsung)

??

??

??

??

Йоана Димитрова СК, гр. № 3
Росица Георгиева 23.05.13 г.

10

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Сравнителен анализ на организационните структури на компаниите Samsung, Sony и Panasonic 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.