Социални мрежи в туризма


Категория на документа: Икономика* Според проучване, проведено от Universal McCann през март 2008 г. в 29 страни, 57% от 17000 потребители на интернет са се присъединили социална мрежа, след 21% от юни 2007 г. (Caputo 2009).

* В допълнение, според Forrester Research, над 80% от американските интернет потребители са активни в социалните медии, а 93% от тези потребители вярват, че бизнесът има социално медийно присъствие (Текери и др. 2008).

* През януари 2009 г. повече от 175 милиона активни потребителиса се регистрирали онлайн в социалната мрежа Facebook, което представлява почти населението на Бразилия (190 милиона) и над два пъти населението на Германия (80 милиона) (Kaplan и Хайнлайн 2010).

Маркетолозите използват социалните медии като промоционален инструмент за интерактивни маркетингови цели, а от друга страна, клиентите стават творчески и активни участници в Web 2.0 свят като изразят своите мнения и мисли за продуктите, които те консумират (Текери и др. 2008).

Постоянното нарастване на хората, които използват социални медийни приложения за пътуване и туризъм създава предизвикателства, както за производителите, така и на потребителите за бъдещето ситуация в промишлеността, туризма и хотелиерството (Schmallegger и Карсън 2008 г.), като желанието да споделят бързо се разраства (Caputo 2009).

Както беше заявено по-горе от статистическата информация, ние можем да се поддържа, че потребителите вече са приели социалните медии и ги използват в ежедневния си живот (Owyang 2010). По-специално, доколкото са загрижени за пътуване и туристическия сектор, много хора по целия свят са склонни да посетят свързани с туризма сайтове преди, по време и след тяхното пътуване, така че да споделят опита си за ваканциите си "(Kasavana 2008 г.).

Други дейности, които се провеждат, са препоръките за предпочитано настаняване и критики за предлаганите кулинарни продукти в ресторанта "(Kasavana 2008 г.). Потребителите не само коментарат туристическия си опит, но те също така споделят идеи, предложения, снимки, видеоклипове и дневници, в резултат, социални мрежи им помагат да създадат и да развиват приятелства на базата на доверие в рамките на виртуална общност (Kasavana 2008).

От друга страна, туристическите фирми и организации са започнали да обмислят как те могат да управляват онлайн съдържанието (Schmallegger и Карсън 2008 г.). Налице е увеличаване на броя на туристическите организации, които стартират пътни свързани блогове, които имат за цел да създадат комуникационна платформа за своите посетители (Schmallegger и Карсън 2008 г.).

Нова Зеландия, Канада, Швеция и Австрия са последвали социалните тенденции в областта на медиите и приложенията, като те са създали блогове за туристите, за да споделят опита си на своите официални уебсайтове дестинация (Schmallegger и Карсън 2008 г.).

Търговците се опитват да използват информацията от потребителите, с цел засилване на лоялността и удовлетвореността на своите гости (Kasavana 2008). За да оцелеят в трудния и силно конкурентен икономически климат, мениджърите се опитат да увеличат броя на отговорите на сегашната ситуация на пазара с помощта на социалните медии (WISE 2009).

Сега, когато имаме обща представа за използването на социалните медии от различни групи от хора в областта на туризма, идва време да се отнасем по-специално към някои случаи на организации, които успешно са се повлияли от потребителите за да подобрят своя опит в хотелиерския сектор.

Скотсдейлската конвенция и посетителските бюра ( http://www.scottsdalecvb.com/ ) са частни компаниии, които концентрират усилия си за маркетинга на туристическите дестинации, от името на публичните общини. Те създават напълно интерактивен и полезен сайт, където хората могат да намерят изобилие от информация за изкуство и култура, атракции и приключения, както и голм избор на заведения за хранене.

Освен това, хората могат да зададат въпрос в специално изградената секция в сайта - "Пътеводител на туриста". Там, потребителите имат възможност да споделят своя опит. SCVB е на разположение в много социални мрежи медии като: Facebook, Twitter, Flickr и YouTube, които дават възможност да бъдат достъпни до широк кръг от хора, идващи от различни възрасти и интереси (Русо, 2010).

Hilton Hotels е създал страница във Facebook за всеки, който иска да изпрати видеоклипове и снимки, да качат или актуализират новини,оферти или ремонти и големи отвори ( Русо, 2010) ( http://www.facebook.com/hilton ).

В страницата на Facebook има връзка към всички специфични за местоположението си хотели, които позволяват да се осигурява достъп на цялата мрежа до интерактивна връзка с тях. ( Русо, 2010).

"The Arcadian" Inn, които се намира в Едмонд, Оклахома, използва своя Twitter акаунт ( http://twitter.com/ArcadianAarons ) за насърчаване на продажбите на организацията и да осигурява директна връзка към корпоративен сайт ( http:/ / www.arcadianinn.com/ ).

Social Mention, BlogPulse, TrendPedia, FohBoh, Bitterwaitress.com и Stained Apron са някои от сайтовете, които предоставят полезна информация и инструменти, за да подпомогнат маркетинга и да управляват своята онлайн марка (Текери и др. 2008).

Все по-високо използване на социални медии има разнообразие на въздействие върху нашето ежедневие и експертите ни посъветват да проверим този нов начин на комуникация, като креативен и продуктивен инструмент, вместо да го използваме, за да навреди на нашето социална среда.

Що се отнася до сферата на туризма и туристическата индустрия, всяка организация, пред която се отваря вратата на социалните медии, влияе върху всичките си потенциални и бъдещи потребители по начина, по който информация се доставя чрез интерактивната комуникаци с тях.

Идентичност и надеждност са два от основните компоненти, които както потребителите, така и производители трябва да вземат под внимание преди да започнат да споделят своите идеи чрез социални медии. Ако организациите са изложени без сигурност в електронния свят, те поставят в риск тяхното културно уеб реноме и идентичност.

Персоналът, който е отговорен за да се грижи за интерактивните уеб страници, трябва да прецени и критично да реши кои прегледи са наистина надеждни и полезни за организацията. Както всяко друго средство или изобретение, употребата на социални медии не може да се дефинира като добра или лоша, вредна или безвредна, информативна или манипулативна. Всичко зависи от начина, по който се използват, за да получите полза от тях.

Мениджърите и търговците трябва да определят правилата за това как да се използват социалните медии, ако искат да постигнат своите цели и да реагират ефективно и ефикасно за обратна връзка на своите клиенти. Те трябва да стимулират ангажираността на клиентите чрез създаване и повишаване на осведомеността за марката и собствения капитал "(Kasavana 2008 г.).

В допълнение, те трябва да въведат нови продукти, услуги и развитие на съществуващите вече такива (Kasavana 2008 г.).

Друга важна цел е да се идентифицират и наблюдават влиянието на общественото мнение, като се разработват и усъвършенстват адаптивни маркетингови планове за подобряване на цифровите входове на своите уеб страници (Kasavana 2008 г.).

Има широка гама от стратегии и техники, които търговците биха могли да прилагат като отговор на мненията и информацията, която получават всеки ден за качеството на услугите, които те предоставят.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Социални мрежи в туризма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.