Сценарий за пресконференция


Категория на документа: Икономика


Въпрос:

Как премина самия конкурс?

Отговор:

Конкурса беше обявен още в края на учебната година (края на юни 2010г.). Условията бяха всяка фирма, която желае да участва да подготви летен и зимен вариант на униформата, за момиче и за момче. Самия конкурс се проведе на първи август в ОУ "Христо Смирненски", участие взеха 10 фирми, два пъти повече от миналогодишния конкурс. Всяка фирма представи моделите си и обясни, защо точно този модел е подходящ. В журито имаше както представители на учителите, така и представители на родителите, които имат и база за сравнение. Т.к. фирмите бяха доста, а ние не искахме да избързваме с решението си, обсъдихме вариантите през следващите три дни и тогава съобщихме избора си.

Въпрос:

Какво имате впредвид като казвате "качество"?

Отговор:

Думата "качество" определя не само тези модели, но и цялата продукция, която предлагаме. Материите, които сме избрали са естествени и варени, което значи, че няма да се свият при пране, няма да спарват, не причиняват кожни дразнения и алергии, цветът им няма да избледнее, няма да се нацепят. Друго много важно нещо е здравия шев. Не само ще се постараем, но и ще изпълним това условие, за да не се налага родителите всеки ден да презашиват униформите след училище.

Въпрос:

Мислите ли, че цената, която сте предложили ще бъде по джоба на всички родители?

Отговор:

30 лв е цената на лятната, а 40 лв на зимната униформа. До колкото знаем миналогодишните униформи са били съответно 55 и 65 лв, такива горе-долу бяха и преложенията на повечето други участници в конкурса. Това означава, че нашата цена е почти два пъти по ниска. Ние решихме да работим без печалба по този проект, защото знаем, че с началото на учебната година много от родителите се затрудняват от финансова гледна точка. Надяваме се, че ще ги улесним.

Въпрос:

Цената определя ли качеството в случая?

Отговор:

Това е точната цена на качеството което предлагаме, тя покрива всичките ни разходи по изработката на униформите. Както вече споменах ще работим без печалба за този проект.

Въпрос:

Твърдите, че за този проект работите почти без печалба. Какво печелите всъщност?

Отговор:

Това, което печелим е доверие и одобрение от страна на родители и деца. Надяваме се, че с този жест ще ги накараме да се усмихват повече и да се чувстват спокойни. За нас това е най-високата печалба.

Въпрос:

Ще успеете ли да изработите униформите в срок? А договорът ви за какъв период е?

Отговор:

Да ще успеем да изработим униформите в срок, разбира се, ако имаме и подкрепата и точността на родителите. Когато организацията е добра и работата спори.

Срокът на договора ни е една учебна година (2010-2011г.).

Въпрос:Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Сценарий за пресконференция 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.