Сценарий за пресконференция


Категория на документа: Икономика- Залата да се украси подходящо за случая - лицензи, грамоти, награди - да се поставят на подходящи места; мострите на униформите да бъдат поставени на видимо място. (Отговорен - М.П.)

- Да се подготвят прес-папки, които да се раздават на всеки журналист при тръгване, след края на пресконференцията. В папките да се прибави и напечатано встъпителното изявление на водещия на пресконференцията. (Отговорен - М.П.)

- Да се осигурят баджове за всички, които по някакъв начин ще участват в пресконференцията, независимо дали ще са главно действащи лица или помощен персонал; табелки с имената пред даващите пресконференцията с тяхната точна длъжност /титла. (Отговорен - М.П.)

- След приключване на всички задачи залата трябва да се огледа внимателно - дали всичко е както трябва. (Отговорен - П.З.)

10. Запис на пресконференцията

Две седмици преди пресконференцията трябва да се наеме оператор, който да направи видеозапис за архива ни. (Отговорен - П.З.)

11.Предварителна подготовка за евентуални критични ситуации

При възникване на неочаквана ситуация - токов удар; появил се шум по микрофоните; човек, който умишлено се опитва да провали пресконференцията или при всякакви такива непредвидени ситуации водещият трябва да обяви прекъсване на пресконференцията и ако до 10 минути проблема не се оправи да я прекрати, като се извини за ситуацията.

Ако някои от журналистите закъснеят, може да се изчакат, но не повече от 10 минути, като през това време на дошлите се предлага кафе и вода. (Отговорен - М.И.).

Ако интереса от страна на журналистите започне да спада, водещият може да подкани за последни въпроси. По същия начин се постъпва и ако пресконференцията се проточи много, когато наближи 45-тата минута от началото се подканва за последни въпроси. Продължителността на пресконференцията трябва да е около 60 минути.

12.Репетиция

Репетиция на пресконференцията трябва да се направи 10 дни преди събитието и ако е необходимо да се повтори. Тренират се отговорите по ключовите въпроси и по формулата Отговор-Мост-Заключение.

ІІ. ПРОВЕЖДАНЕ

Представяне на темата и мотивите за избора й и представяне на участниците

Добър ден, колеги. От името на целия екип на ПК "Диамант" и от мое разбира се, ви благодаря за присъствието на днешната пресконференция. В началото искам да напомня на колегите фоторепортери, че могат да използват следващите 5 минути за снимки.

Темата, която ще бъде обект на пресконференцията ни е "Униформи за учениците от ОУ "Христо Смирненски".

Знаем, че темата за училищните униформи е много широко обсъждана и среща както подкрепа, така и неодобрение. Ние искаме не само да представим нашите модели, но и да кажем защо е хубаво учениците да носят униформи. Това ни стимулира за провеждането на тази пресконференция. Също така ние искаме родителите на децата учащи в ОУ "Христо Смирненски", да бъдат спокойни, че на децата им ще им е удобно, топло и ще се чувстват добре в дрехите, които ще носят в ежедневието си.

Ще отоговрим на всички ваши въпроси свързани с конкурса за избор на униформи, за самите модели и за цената разбира се, която не е никак маловажна.

Преди това да се представим - водещ на днешната пресконференция и PR на ПК "Диамант" съм аз П.З., И.М. - главен дизайнер, К.П. - мениджър на ПК "Диамант", С.Г.- директор на ОУ "Христо Смирненски", М.П. - предствител на родителския съвет на ОУ "Христо Смирненски".

Искам да помоля всеки един от вас да се представя с име и медия преди да зададе въпроса си. Заповядайте!

Въпроси от страна на журналистите и отговори от участниците в пресконференцията

Въпрос:

Защо спечелихте този конкурс?

Отговор:

Както знаете ПК "Диамант" успя да се наложи през последните 11 години в производството на юношеско облекло. Това се дължи не само на интересните и оригинални модели, но и на качеството. Може би точно тези са причините родителите и учителите да ни се доверят. Знаят, че няма да ги подведем и те и децата им ще останат доволни.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Сценарий за пресконференция 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.