Сценарий за пресконференция


Категория на документа: Икономика1. ПК "Диамант" се е наложила през годините с добрите стоки, които произвежда. Фирмата участва в конкурс за униформи за учениците от ОУ "Христо Смирненски" и спечели, защото предложи стилни модели, високо качествени материи и добра цена.

2. Нашите дизайнери предложиха страхотни модели както за зимната, така и за лятната униформа - за да се чувстват младите хора красиви, да им е удобно и да имат самочувствие.

3. Материите, които сме избрали са естествени, здрави, топлят през зимата и охлаждат през лятото. Качеството на шева е много добро, защото знаем, че това е необходимо, особено когато става дума за деца.

4. Предложената от нас цена е почти два пъти по-ниска от тези на другите участници. Ние решихме да работим без печалба по този проект, защото знаем, че с началото на учебната година много от родителите се затрудняват от финансова гледна точка. По този начин се надяваме, че ще ги улесним.

5. Ние работим с екип от професионалисти - всеки в своята област. Това допринася за качественото изпълнение на всяка задача и спазването на определените срокове.

4.Списък на медиите и покани

* Телевизия "Рекординг Аида"

* Радио "Веселина"

* Радио "Дарик"

* Радио "Метроном"

* Радио "FM +"

* Радио "Инфо"

* Вестник "Хасковска Марица"

* Вестник "Новинар Юг"

* Информационен сайт Haskovo.info

5.Контакт с медиите

Изпращането на поканата е една седмица преди провеждането на пресконференцията. В деня преди пресконференцията се позвънява до всяка медия за потвърждение. (Отговорен - П.З.)

6.Уточняване на участниците и на въпросите, по които ще говорят

На пресконференцията участие ще вземат:

И.М. - главен дизайнер. Тя ще отговаря на въпросите свързани с моделите - материи, цветове, качество и пр.

К.П. - мениджър. Той ще отговаря на въпросите свързани с цена, срокове за изпълнение.

С.Г. - директор на ОУ "Христо Смирненски". Нейна грижа ще бъдат въпроси свързани с конкурса.

М.П. - предствител на родителския съвет на ОУ "Христо Смирненски".

П.З. - PR на ПК "Диамант" и говорител. Отговаря на всякакви въпроси и трябва да "замазва" положението, ако се наложи.

Всички участници трябва да се придържат към уточнените ключови въпроси. Да бъдат спокойни, усмихнати и в добро настроение. Да не показват неуважение или пренебрежение към журналистите. Да запазват самообладание дори и при много остри въпроси и да не показват неувереност в себе си и във фирмата. Да не влизат в спор с журналистите или да отправят някакви заплахи. Да избягват кратките отговори с ДА и НЕ, но да не са и прекалено дълги и разтегливи, отговорите да са по възможност точни и систематизирани. Всичко това, за да се овладее добре, е необходимо да се репетира, дори и няколко пъти при нужда.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Сценарий за пресконференция 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.