Ресурси на остров Мариета


Категория на документа: Икономика


Aтрактивност

Самият туристически ресурс е привлекателен поради факта на първо място, че самият плаж е необичаен, интересен и единствения начин да опознаеш, да се полюбуваш на самото място е необходимо посещението му.

Това което се знае е че е т.нар "Национален парк- острови Мариета" или "Биосферен резерват" обявен от ЮНЕСКО през 2008. Именно това го прави дори по-уникално място за посещение, но и такова, каквото трябва да бъде и запазено паралелно.
Сватба, тоест събитиен туризъм едно необичайно място за провеждане на сватбен ритуал, което със сигурност ще бъде запомнено.

Най- важното и най-доброто доказателство се намира във факта, че самото място е включено в класацията за най-красивите плажове В СВЕТА. Кой турист не би се засилил да посети и опознае такъв ресурс?

Едно от най-атрактивните занимания е гмуркането на самите острови. Интерес представляват и образуванията, които са се получили от военните експерименти; подводните пещери, които могат да бъдат наблюдавани по повод посещението и достигането да самия плаж.

Защитата от правителството създава природна среда допринесла за развитието на подводната екосистема, която е известна и атрактивна дестинация за гмуркане със специална екипировка. Хората често съобщават, че са виждали морски костенурки, манти, октоподи, диви делфини гърбати китове и още хиляди видове тропични риби около островът, както и синекраката птица, която е защитен и заплашен от изчезване вид ( интересен факт: 1.синията пигментация на краката и се получава от каротеноидни пигменти наследени от диетата която прицата пази свързана с ежедневната консумация на прясна риба, също така е свързан с имуната и система 2.Размножителния ритуал е свързан с повдигане на краката на мъжкият нагоре-надолу, марширувайки пред женската).

Рибарите имат възможност за лов на риба като в този сайт има информация за рибата кога и кой сезон е най-подходящ5. Като по повод именно на риболова, може да съчетаят удоволствието с опознаването на плажа и достигането до него, което е включено в самия риболовен круиз. Също така лодки могат да бъдат наети в Анклоте и други области с възможност за котва около самите острови.6

Популяризиран ли е туристическият ресурс. Анализ на направленията и структура на тур потоци

На първо място самата територия е рецептивна, приемаща милиарди туристи ежегодно - не само и единствено сезонно. Това се дължи на факта, че около плажа и островите могат да бъдат открити различни животински представители през отделните годишни периоди, а от друга гледна точка, температурите в субтропичен пояс позволяват целогодишна морска рекреация и различни видове спорт, които могат да бъдат практикувани на избрания от мен ресурс.

Основната група туристи, насочващи се към тази дестинация са предимно от САЩ и Канада. Други посетители идват от западна Европа и източна Азия, също така и малък брой посетители от Южна Америка. Тук процъфтява и местния туризъм, най-важното, което може да се отбележи е това, че започват да посещават тази точка и среден клас туристи, което го превръща в малко по-достъпна дестинация, но от гледна точка на цените.

Друга характеристика на туристическите потоци се свързва с факта, че всякакви възрастови групи могат да го посещават - от търсачи на силни усещания до посетители изпълнени с желание да преживеят естетическа наслада.

По повод деловият туризъм и пътуването, което се осъществява поради тази причина, и необходимата материалната база, която привлича деловия турист на самия континент, той самия може да бъде откъснат от официалната обстановка и за миг да се потопят във водите около острова или на самия плаж и много други видове туристи (според основните мотиви на пребиваване) могат да бъдат съчетани със спокойствието и дивата природа.

Tази дестинация е избрана пред Акапулко и още 18 дестинации в Мексико, който е много по лесно достъпен за туристи от цял свят и има от години необходимата материална база именно за тази цел (Tianguis Turistico т.е. туристически щандове за популяризация на местните ресурси, в това число и острова Мариета).

Поздравления към самата дестинация от организации са базирани на "отличното обслужване на туристи, въздушната достъпност и бизнес сгради , където конференцията може да бъде проведена". 7

Директорът на туристическия борд в Пуерто Ваярта изразява своята радост с думите " Чудесна възможност за Пуерто Ваярта да покаже себе си или по точно разработените сгради за срещи и конгреси; инфраструктурата си от световна класа и безброй туристически занимания" 8
Пътища за достигане. Капацитет, места за настаняване

Долупосочената таблица посочва информация за местата за настаняване в близост до самия туристически ресурс. Както се вижда те отговарят на всяка необходимост на туристите било то от конферентни зали, необходими за осъществяване на бизнес пътуването до приятелски настроена семейна атмосфера.

Интернационално летище Пуерто Ваярта позволява въздушния достъп до дестинацията, което е разположено недалеч от плажната ивица и от местата за настаняване.

Таблица посочваща хотели за настаняване в близост до самият туристически ресурс, включваща и техните характеристики9
Хотели
Категория на хотела
Брой стаи
Балкон
Ресторант
Басейн
Тенис
Фитнес център
СПА
Първа линия
Голф
Ал инклузив/ Ал опшън
Пригодено за семейството
ПУЕРТО ВАЯРТА/МАРИНА ВАЯРТАСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Ресурси на остров Мариета 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.