Ресурси на остров Мариета


Категория на документа: Икономика


Икономически университет - град Варна

По ТУРИСТИЧЕСКИ РЕСУРСИ
На тема: Острови Мариета и "Плажът на любовта"

Изготвил: ДАЯНА ИЛИЕВА ИЛИЕВА Проверил:
Курс: ТРЕТИ; Специалност: ТУРИЗЪМ БОРЯНА УМНИКОВА
Група: 67 ;Фак.Номер: 442

град Варна, 2013

Обща характеристика на ресурса
1. Как е създаден ресурсът (генезис).
2. Количествени параметри на ресурса.
3. Качествени параметри на ресурса.
4. Начини и форми на експлоатация.
5. Създаване на оптимални модели за туристическа локализация.
* Атрактивност, достъпност, усвоеност.
1. Защо е атрактивен ресурсът?
2. Популяризиран ли е туристическият ресурс. Анализ на направленията и структура на тур потоци.
3. Пътища за достигане. Капацитет и места за настаняване (анализ на местата за настаняване в областта).
4. Извод.
* Значение на туристическия ресурс за туризма

Генезис

Плажът се намира на мексиканския остров Мариета, разположен в югоизточната част на града Тепук, Наярит. Той е в залива Бандерас - архипелаг, който се състои от две малки островчета и две други с вулканичен произход. Там се е образувала една скална шапка, която по естествен начин опъва "покрив" над посетителите на плажа.

Мястото е използвано от мексиканското посолство (възползвало се от факта, че те са напълно необитаеми) за опитна мишена по време на Втората световна война. Тези контролирани взривове са формирали определен брой пещери и вдлъбнатини и други скални образувания на острова Мариета. Експлозиите и военните опити, извършвани в продължение на десетилетия, значително са повредили флората и фауната на този тропически рай. Според мнозина именно те са причината за създаването на една от най-невероятните атракции - Playa del Amor (Плажът на любовта)1, известен също като скритият плаж на Мексико е именно човешката намеса.

Смята се, че тези острови са създадени в резултат на тези фактори, както и комплексното влияние на ерозията и местните метеорологични условия. 2

Количествени характеристики

Средните дневни най-високи температури са (30 °C); средните дневни най-ниски температури са (21 °C); средната влажност през деня е 75%. Най- дъждовният месец през годината е Август, като продължителността на валежите най-много е 14 дни.

Островите Мариета се намират на около 15 минути от градовете Пунта Мита или 60 минути от Пуерто Ваярта.

Островите са дом на поне 92 вида местни и мигриращи птици и 103 от общо 159-те вида тропически риби (обитаващи рифовете в залива) .

Ресторанти в Нуево Ваярта -75, Пунта де Мита- 31, Букериас -89 3

А местата за настаняване са описани в таблицата за капацитета на самите хотели разположени в близост до ресурса.

За да се достигне до самите островчета, открих информация от туристи, които вече са посетили самото място и споделят следното: "Пътуването беше 3 часа до самите острови (като, за да стигнем до тях пътувахме 20 минути). Бяхме единствените в лодката като услугата ни беше предоставена за 70$. Руди (лицето, което управляваше лодката) каза ние да решаваме къде да спира и какво да правят. Не бяхме изключително наясно за самия остров, но Руди бе така любезен да ни разкаже малко за историята му и красивите птици, които се виждат около и на самият остров. Освен пътешествието до островчето също се гмуркахме, въпреки че водата беше малко мътна тъй като времето предните дни не бе хубаво. Но самото пътуване до острова и плуването бяха уникално преживяване.Има изключително приятелски настроени хора и много безплатни паркинги покрай магазините и ресторантите на крайбрежната линия."(tripadvisor.ca)

Друга информация за кану каяк до самите острови и други услуги, които включват цената от "http://marinamismaloya.co"
"Вписване: Пуерто Ваярта (кеят) в 8:30 сутринта, като дните, в които отплува корабчето са всеки Понеделник Сряда и Петък в 9 часа и се връща в 17 часа.

Билетите включват: Шнорхелинг с включена екипировка, посещение на Йелапа, обяд, риболовна екипировка, каяк, музика и забавление и цял ден забавление. Гмуркането се практикува при заплащането на допълнителна такса. Бъди сигурен че носиш слънцезащитен лосион, шапка и плажна хавлия. " 4
Цени за възрастни $55 USD - за деца $40 USDСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Ресурси на остров Мариета 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.