Проучване на опаковката на парфюми


Категория на документа: Икономика


V. Изводи и препоръки
Изводи- изводите, които можем да изведем от проучването направено за Рефан ООД България , е че предлаганите от фирмата продукти са на едно много високо ниво, опаковките се изработват по последни най-високи стандарти и изисквания за качество и отговарят напълно на нормативните изисквания и нуждите на потребителите от информация. Те покриват основните реквизити за маркировка на опаковките - производител, количество, трайност. Те са направени от различни материали: алуминиеви опаковки, пластмаса и стъкло. Всяка една от опаковките има своите предимства. Различните размери на опаковките са съобразени с предпочитанията на потребителите според различните условия. Малките стъклени шишенца от 50 ml и алуминиевите от 65 ml са леки и не заемат много място в дамските чанти, което ги прави практични и удобни. Информационната и рекламната функция се изпълняват най-добре от алуминиевите шишенца.Това е така, защото размерът на опаковката позволява на производителя да съчетае нужната маркировка с интересен дизайн едновременно.

От изследователска гледна точка могат да се направят следните препоръки на фирмата производител:
> Да се подобри дизайна на стъклените шишенца, например форма и цвят на стъклото.
> Да се добави листовка с допълнителна информация за продукта (състав, концентрация , трайност )
> Да бъде описано екологичното значение за рециклиране на празните опаковките след употреба, за да могат да се замислят над това потребителите.

Според нас най-практичната, красива и удобна опаковка е алуминиевата. Тя е херметически затворена, което не позволява изливането на парфюма. Предлага се и в малка и в голяма разфасовка. Алуминия се рециклира на 100% , което означава , че не замърсява околната среда. От гледна точка на маркировката е описана нужната информация на потребителя.

ИЗТОЧНИЦИ:
* "Опаковки на стоките" - Доц.д-рДимитър Стефанов - Икономически университет Варна 2001г.
* http://www.refan.bg
* http://refan.net
* http://www.kozmetikata.com
* http://avonbg.com
* http://www.ecopack.bg
* http://www.aktivnipotrebiteli.bg
* http://www.bulmetal.com

??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Проучване на опаковката на парфюми 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.