Проучване на конкуренти


Категория на документа: Икономика
МЕЖДУНАРОДНО ВИСШЕ БИЗНЕС УЧИЛИЩЕ БОТЕВГРАД

Учебна дисциплина "Туризъм"-задочно

КУРСОВА РАБОТА

на тема

"Проучване наконкурентите"

Проучване на конкурентите

Два национални хотела:

- "София Принцес хотел" ****
- Хотел "Амбасадор" ****

"София Принцес хотел"

През април 1998 г. бившият Новотел "Европа" преминава към хотелска верига "Принцес", собственост на турския бизнесмен Суди Озкан. "София Принцес хотел" е Акционерно дружество със седалище град София, община "Сердика". Адресът на управление на дружеството се намира на ул. "Кн. Мария Луиза" № 131. Дружеството е юридическо лице, отделно от съдружниците. То не носи отговорност за задълженията на акционерите. Дружеството е задължено към кредиторите си до размера на активите си. Задълженията на акционерите по отношение задълженията на дружеството са ограничени до размера на записаните акции.

Уставът на Дружеството е приет на Общо събрание, състояло се на 02.ІІІ.1999 г. в гр. София. Той определя и предмета на дейност на дружеството, а именно: хотелиерство, ресторантьорство, външно-икономическа дейност, туроператорска, туристическа, агентска дейност и всички други видове дейности, които не са забранени от Закона.

Бъдещите планове на фирмата в България включват закупуването на някои хотели по черноморското крайбрежие.

"София Принцес хотел" е разположен в периферията на идеалния център на град София, на 500 м от Централната жп гара и на 15 км от аерогара София. Хотелът се намира на една от главните транспортни артерии в столицата - бул. "Мария Луиза" 131.

Това осигурява бърза и лесна връзка на хотела с по-голямата част от жилищните квартали чрез множеството автобусни и трамвайни линии, които минават по него.

Хотелският комплекс "Принцес" София е изграден върху площ 3954 кв. м. и разгъната площ 36 000 кв. м. Той е с подвижно обзавеждане, електро и механично оборудване и напълно климатизиран.

Хотелската част се състои от 600 еднотипни стаи, разположени на 15 етажа, с по 40 стаи на етаж и 8 апартамента с различна големина на 16-ти етаж:

 президентски - включващ хол, кабинет и две спални с отделни санитарни възли,

 среден апартамент - включващ хол, две спални и съответно бани и тоалетни,

 6 малки апартаменти - с хол и спалня и санитарен възел.

Всяка от хотелските стаи е оборудвана с хладилник, радио, цветен телевизор със сателитни програми и директен телефон.

На мецанина са разположени Бинго зала - 400 места, основен ресторант с капацитет 120 места, зала Европа - 190 места и конферанси, в които се провеждат конференции, срещи, срещи-договаряния и др. На същия етаж се помещават "Рум сървиз", който работи денонощно, има съответно кухненски блок, офиси, резервации "Зали и ресторанти" и др.

На партера са разположени рецепция, бюро за обмяна на валута, бюро "Резервации", Казино, Лоби бар - 50 места, търговски център.

Хотелът е съоръжен с два самостоятелни вход-изхода за подземните гаражи и един за лекотоварните автомобили, обслужващи стопанския двор.

Оригинално решен е и външният дизайн на комплекса. Строителната му конструкция е специфична и интересна със съществуващите фуги между железобетонните елементи.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Проучване на конкуренти 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.