Предприемачество


Категория на документа: Икономика
по учебната дисциплина: "Предприемачество"

на тема:

"Предприемачество
в софтуерния и интернет бизнес в САЩ"

Разработил: Никола Станчев

Факултетен №: МГ-9016

Специалност: Маркетинг

Велико Търново

2013 год.

Съдържание

1. Стартът на нов бизнес по-лесен в САЩ, отколкото в България
2. Мобилни приложения
3. Основни начини за приход от мобилни приложения
4. Бизнес стратегия
5. Интернет предприемачи в САЩ
6. Вариант "Без финансиране"

1. Стартът на нов бизнес
по-лесен в САЩ, отколкото в България
Трябва да искате да знаете,
да знаете какво искате
и да направите всичко
необходимо, за да го постигнете

Започването на нов бизнес се оказва по-лесно за реализация в САЩ, отколкото в България. Мнението е на български предприемачи, с успехи на американския пазар. Представители на дребния и среден бизнес най-често се престрашават да инвестират в страната на неограничените възможности. Регулаторните механизми и административните пречки в САЩ са много по-малко, отколкото в България, отбелязват родни предприемачи, които вече имат успешен бизнес отвъд океана. Търговията, вносът на хранителни стоки и дребни фирми в сферата на комуналните услуги са най-честите бизнес начинания на българите в Америка. Напоследък и една цяла промишленост е успяла да се наложи като конкурентна в САЩ. И това е фармацевтичната индустрия. Развитието на малкия и среден бизнес на българи в САЩ подпомага и партньорството межди двете страни. В същото време за не малка част от американските предприемачи обаче България остава рискова дестинация. За тях данъчните облекчения като 10 % корпоративен данък не са от съществено значение. Въпреки страховете на американските компании се очаква ръст на инвестициите отвъд океана, прогнозират от Американската търговска камара.
2.
Мобилни приложения

Може да се печели от мобилни приложения и да се организира демонстрация за разработка на мобилни приложения. Може да се създаде компания за софтуер. За най-малките до най-големите да се предлага безплатни курсове и семинари за програмисти.

Може да се представи нов мобилен софтуер, предназначен за програмисти, които се занимават с разработка на приложения за смартфони и таблети. Съществуват програми позволяващи да се напишат приложения на HTML и JavaScript. Ако един разработчик направи дадено приложение, вместо да си играе да пише и на Objective C, и на Java, програмата компилира вече написания на HTML и JavaScript мобилен app и го прави възможен за ползване на двете платформи.

Провеждане практически семинар, който представи цялостния процес за разработка на мобилни приложения - от създаването до тестването и пускането им на пазара.

От мобилните приложения също така се печели и може да се изкарат пари от вече разработената мобилна апликация. Колкото и добър продукт да е създаден, без успешна бизнес стратегия, едва ли ще се постигнат задоволителни печалби. Много хора си мислят, че когато създадат някоя наистина добра апликация и я качат в интернет, тя веднага ще пожъне небивал успех. Обикновено не се оказва така. За да започнете да изкарвате добри пари от нея, много внимателно трябва да се обмисли цялостната бизнес стратегия. Като за начало трябва да се знае и запомни една много проста формула: печалбата = приходите - разходите, които са направени за разработка, поддръжка и реклама.

Приходите се определят от броя на хората, които използват апликацията и от това, колко средно печелите от всеки един от тях. Много внимателно трябва да се изчислят и колко ще бъдат разходите през целия период на съществуване на програмата.

Освен за разработка, след пускане на приложението, ще трябва да се отделят средства най-основно за реклама, PR и маркетинг, за поддръжка на самата програма, за хостинг, за персонал и доста други.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Предприемачество 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.