План на развитие на вилно селище


Категория на документа: Икономика


ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "СВ.СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ "

СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ

Курсова работа

Учебната дисциплина :" Устойчив градски туризъм "

на тема:
SWOT анализ на община Троян

Изготвил: Иван Шошков, Туризъм 4 курс, Т-428

Радослав Иванов, Туризъм 4 курс, Т-432

1. Обща характеристика на фирмата

Extreme Country ( Екстрийм Кънтри ) ЕООД
Име, вид ЮЛ, услуги, разположение

Поради естеството на услугите предлагани от вилното селище, се избира името "Екстрийм Кънтри".

Учреждението ще бъде определено като ЕООД поради следните причини:

Еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) е юридическо лице, носител на права и задължения, има свое имущество, с което отговаря пред кредиторите си. ЕООД е капиталово дружество, чийто капитал е разделен на дялове, кредиторите не могат да се удовлетворяват от личното имущество на едноличния собственик на капитала. Капиталът на дружество с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5 000 лева. ЕООД може да се образува от дееспособно физическо лице - навършило 18 години, което не е поставено под запрещение.
Търговското дружество възниква като правен субект с вписването му в търговския регистър към АВ. На вписване подлежат и всички последващи промени на обстоятелствата на търговското дружество, както и неговото прекратяване. Тези вписвания имат конститутивно значение (дружеството възниква и промените съществуват от момента на вписването им) и оповестително значение (дават публичност на регистрираните факти).

Вилното селище ще има всички характеристики на малка затворена почивна база, но ще се фокусира върху предлагането на екстремни развлекателни мероприятия. Ексклузивни продукти, които селището ще предлага са:

- Хелискиинг: Транспортиране на скиори и сноубордисти до отдалечени планински точки от които да се спускат по неотъпкан и недокоснат терен.
- Скайдайвинг: Скачане с парашути и костюми-крила от хеликоптер, от височина до 2000 метра.
- Скално катерене: Преодоляване на отвесни скали и катерене на специално построени изкуствени стени в района на селището
- Алпинизъм: Изкачване и хайкинг по незададени маршрути и покоряване на върхове
- Стрелба с боини оръжия на специално пригоден за целта полигон.
- Спа център за отдих и развлечение в края на деня или при лоши метеорологични условия

Поради естеството на предлаганите услуги селището ще се намира в Рила планина.

- Рѝла е най-високата планина в България и на Балканския полуостров. Намира се в югозападната част на страната, и по-точно в северозападния край на Рило-Родопския планински масив. Най-високият връх на планината - Мусала̀, със своите 2925,2 m е и най-високият на Балканския полуостров и цяла Източна Европа. Средната надморска височина на Рила е 1487 m, а общата площ - 2629 km2. По-голямата част от високите върхове (2500 - 2700 m надморска височина) имат алпийски изглед. Типичен пример за това е Мальовица. Останалата част, най-вече в Източна Рила, представляват високопланински ливади. В днешно време планината предлага възможности за алпийско, ледено и традиционно катерене по около трасирани 120 маршрута, съсредоточени в Северозападна и Източна Рила. Голяма част от планината е обхваната от национален парк "Рила", на територията на който се намират множество хижи и туристически пътеки.

Категоризация, сертификати, финансиране

* Категоризация: Extreme Coutry ****

Вилно селище - самостоятелна териториално обособена група от нискоетажни масивни вили с комплексна многофункционално изградена инженерна и туристическа инфраструктура, в която се предлагат основни и разнообразни допълнителни туристически услуги. Обособява се от най-малко 5 вили и има поне едно заведение за хранене и развлечения.

База:

10 вили, като всяка вила е снабдена с:
- Стая с 2 легла (спалня или 2 отделни легла) и стая с 1 легло.
- Трапезария, Кухня, Собствен санитарен възел ( Баня + тоалетна ), гардеробСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
План на развитие на вилно селище 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.