Откриване на нов търговски център в София


Категория на документа: Икономика


Май- Декември
Национални, регионални, специализирани и общополитически медии, Интернет-медии.

III. Предприемане на действия и комуникация:

Период на кампанията: 8 месеца / април- декември 2012г/
Вид на кампанията: Регионален- провежда се в град София и околността.
Таргетирани групи:
* Хора в юношеска възраст-15-20 години;
* Хора в активна възраст-25-55години;
* Хора в преклонна възраст- 55-75години.

Предвидени са следните мероприятия:
1. Интервюта с топмениджъри в електронни и печатни медии- 25.05.2012г.; 10.07.2012г.; 23.12.2012г. Събитията са в цялостна координация с топмениджърите. Основни теми: Разкриване на предимствата за съществуването на МОЛ на фирма Global-market в град София. Медии: БНТ, bTV, лайф стайл издания, бизнес издания и др.
3.Пресконференции и брифинги: Провеждането на пресконференции или на брифинги е от изключително значение за Global-market, тъй като се очаква чрез тях да се създадат потребности у потребителите, да се промотира изграждането на МОЛ-а, да се информират всички потребители на маркетинга за предстоящите събития.
> Пресконференция ще се проведе на 01.07.2012г. от 11.00 часа в хотел Fashion в град София. Темата на конференцията е: "Мястото на Global-market в съвременната бизнес среда".Поканени са журналисти от различни печатни и електронни медии. Изготвяне на преслист с информация за основните теми на пресконференцията, предистория на организацията, рекламни материали като стенни календари, химикалки, флашки, визитници с логото на фирмата.Подготовка на поканите за официални гости и за журналисти. Планиране на презентацията и определяне на презентаторите. Провеждане-Пресконференцията се води от ПР-специалиста, завеждащ връзките с медиите. Основната част от презентацията се поема от топмениджъра, който може да дава дума на експерти в областта на финансите и маркетинга.Официални гости: министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на София Петър Диков.
> Брифинг-срещи ще се проведат на 15.07.2012г.от 11.00 часа и на 21.07.2012г от 13.00 часа в хотел Central Park Hotel на бул. Витоша и близо до НДК.Основни теми на брифинг срещите: "Откриване на нов търговски център МОЛ в град София" и "Промотиране на нови услуги в МОЛ "Global-market". Присъстват журналисти от различни печатни и електронни медии.

Откриване на МОЛ на 17.08.2012г от 10.00часа.

Това е най-важното събитие и интересът към него е предизвикан чрез проведените събития преди това.ПР-специалистите предвиждат излъчване на имиджова реклама в електронни медии, относно откриването. Програмата за откриването ще е с продължителност 4 дни и ще включва разнообразни музикални и модни събития.
* Два дни преди официалното откриване Мол Global планира т.нар. Tест Ден, през който 100 човека ще могат да изпробват уредите на Topsport в новопостроената сграда, както и някои от заведенията на Happy и местата за забавление като киносалон-Global. Късметлиите ще бъдат избрани чрез специална система за регистрация в уебсайта на Мол Global град София, която ще бъде активирана в първите дни на август.
* Мол Global ще отвори врати с над 100 модни магазина, в които ще се представят световноизвестни марки, които стъпват за първи път на българския пазар: Burberry, Calvin Klein Jeans, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren Polo, в това число и някои познати като: Adidas, Lotto, Puma и др. Мол-ът е с обща застроена площ от 70 000 кв. м., от които 33 000 търговска, като за над 150-те обекта в комплекса са подписани договори за максималния срок от 10 г. Той ще разполага с паркинг с 800 места, а фасадата му ще бъде осветявана от уникално светлинно шоу, с което цветът на сградата ще се променя на всеки 30 секунди.Ще бъдат предложени стоки и услуги на промоционални цени през първите две седмици след откриването и през Коледните и Новогодишни празници.
Украса във входа на МОЛ-а:
Поставяне на балони и изкуствени цветя.Пищни украси и високотехнологични уреди за създаване на празнично настроение ще се подготвят преди деня на откриването. Отрязването на лентата ще се извърши лично от кмета на София-Йорданка Фандъкова.
Публикувани са прессъобщения в електронни и печатни медии като: bTV, БНТ, Нова ТВ, БГрадио, DARIK радио, Хоризонт, FM+, в "Капитал", сп. Premium lifestyle, в "Пари", в. "Телеграф"в "Класа",в. "Монитор".
Официални гости:
1. Министър-председател Бойко Борисов,
2. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.
3. Кмет на София- Йорданка Фандъкова,
4. Областен управител на София- Данаил Кирилов,
5. Главният архитект на София Петър Диков.

Развлекателна програма:
В деня на откриването е предвидено участие на български изпълнители като: Веселин Маринов, Слави и Ку Ку Бенд, Орлин Горанов и Мариана Попова, Миро и др.

Медийни форми на кампанията
Реклами в най-слушаните радиа, в специализирани издания и интирнет сайтове.Участие в ТВ програми, свързани с представяне на нови продукти и изложения.
Позициониране на телевизиите в България
Според ТВ План на ТНС телевизия bTV достигна близо 39% пазарен дял през месец март 2012 година.
Това е най-високият резултат за телевизията от близо година и половина.
Дялове на телевизиите за месец март 2012г.


телевизия
дял
1
bTV
38,6
2
Нова ТВСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Откриване на нов търговски център в София 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.