Отчет за защита на практическо обучение


Категория на документа: Икономика


ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА
КАТЕДРА "ИКОНОМИКА И ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТУРИЗМА"

Ресторант "Делфин"

Златни пясъци

Изготвил :

Проверил :
ГЛ.АС.Д-Р ВЕЛИНА КАЗАНДЖИЕВА

СЪДЪРЖАНИЕ

1. Характиристика на туристическото предприятие................................................... стр.2
2. Система на обслужване на клиентите в туристическата фирма................................... стр.4
3. Изводи и препоръки.....................................стр.10
4. Приложение - служебна бележка

1. Характеристика на туристическото предприятие

* Разположение

Практическото си обучение след VІ семестър проведох в ресторантът на комплекс "Делфин" в Златни пясъци. Длъжността ми беше барман и се запознах отблизо с работата във фирмата, предимствата и недостатъците на туристическото предприятие.

Ресторънтът е част от комплекс "Делфин", който се състои от 2 бара, басейн и ресторант. Ресторантът е на самия бряг на морето, на два етажа, с тераса непосредствено над плажната ивица, от която се чуват разбиващите се морски вълни и се усеща галещият морски бриз. Разположен е до хотел-казино Астера и хотел Интернационал, на централната алея.

* Наименование и търговска марка

Ресторантът е собственост на фирма "Катек" ООД, гр. Асеновград, регистрирана е като ООД и разполага с всички необходими лицензи изисквани от българското законодателство. Наименованието на обекта е свързано с другите обекти на дружеството. Търговските обекти на фирмата са разположени в различни точки на България, сред морските обекти най-известни са ресторант "Делфин" Златни пясъци, "Мега парти парк Делфин" Златни пясъци, ресторант "Делфин" гр. Варна, комплекс "Делфин" Свети Влас.

* Предмет на дейност

Предметът на дейност на дружеството е вътрешен и международен туризъм, туроператорска дейност, хотелиерство и ресторантьорство, търговско представителство и други разрешени от закона дейности.

Предмет на дейност на ресторант "Делфин" - извършване на ресторантьорски услуги. Изграден е в духа на български възрожденски дом, излъчващ уют с автентичния си интериор и традиционната българска кухня, може да задоволи вкуса на всеки посетител. Доброто настроение се допълва от възможността на гостите непосредствено да участват в предлаганата фолк програма, показваща различни колоритни обичаи на страната ни. Танцуващи кукери, нестинарски танци по горещата жарава, прекрасен оркестър чийто звуци докосват като струни скритата нежност в душата на човека като го пренася в най-щастливите му мигове и оставя тръпнещ спомен в сърцата им. Всичко това, под грижите на перфектен обслужващ персонал, руйно вино от доказани винарски изби и стари родопски ястия, от времето, когато всичко се е приготвяло според умението. Заведението предлага българска, италианска, руска, сръбска и немска кухня, вегетарианска кухня, рибни изделия и специалитети. Обектът се състои на 2 етажа с открита тераса, камина и свещи, сепарета и телевизори. Работно време от 10 до 24ч.

* Фирмена история

Фирмата е създадена през 2007г. в град Асеновград. Първоначалната й форма е ЕООД, през 2010г. се включват съдружници и фирмата става дружество с ограничена отговорност, като съдружниците са трима на брой. Предмет на дейност са ресторантьорските и хотелиерските услуги. Собственост на фирмата са множество заведения за хранане, развлечение и пребиваване. Последните години се наблюдава тенденция за откриване на морски обекти, привличащи туристи от цял свят.

2. Система на обслужване на клиентите в туристическата фирма

Процесът на обслужване на гостите в заведенията за хранене и развлечение е сложен.Състои се от отделни етапи и е изграден от много технологични операции. Реализира се в търговската зала.

Формата на обслужване в ресторант "Делфин" е обслужване със сервитьори. Работата е организирана на две смени от по трима сервитьори, двама бармани, готвачи, помощник-готвачи и ОТЗ.

Цялостният процес на обслужване в ресторанта обхваща следните основни етапи:

- Посрещане и настаняване на гостите
- Запознаване на консуматорите с асортимента на заведениетоСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Отчет за защита на практическо обучение 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.