Отчет по базова практика в хотел


Категория на документа: Икономика


Задача 1:
1. Хотел "Прима" е на пет нива, има само един вход, заради спецификата му, три икономични стаи, кухня, складове. На ниво нула е разположена рецепцията, офисът на мениджъра, зала- закуска и три хотелски стаи. Първият етаж се състои от 3 стандартни стаи и 1 луксозна, разположението на вторият етаж е същото. На третият етаж- две студиа и склад за хотелско домакинство.
2. Хотелът съответства на изискванията за категоризация 3 звезди. Няма фрапиращи пропуски.

Задача 2:
1. Всички предвидени от контролните органи изискавания са спазени. Всяко лице от персонала получава инструктаж от техническо лице. Писмени изисквания за работа с машини и съоръжения има в кухнята.
2. Използват се латексови ръкавици за работа с препарати.
3. В хотела има пожаросистема, на всяко ниво има поставени пожарогасители, а във всяка стая бланка с мерки за евакуация.
4. Хотелът не разполага с басейн, детски площадки и спортно- развлекателни съоръжения.
5. Гостите могат да ползват сейф на рецепцията, като единият ключ е за госта, а другия седи на рецепцията. Резервни ключове има, но достъп до тях има само управителят.
6. В хотелът няма видеонаблюдение, има СОТ с паник бутон.

Задача 3:
1. Пероналът във Фронт- офиса се състои от един управител и четири администратора.
2. Управителят сключва договори, изготвя оферти и други. Администраторите поемат всички задължения.
3. Работното време на управителя е от понеделник до петък, а администраторите работят по 12 часови смени.
4. Дневната смяна администратори: приемане на резервации, посрещане на гости и предоставяне на необходимата им информация, регистриране и проверка в компютърната система, изпращане на гостите за деня като се предоставя адресната карта изготвена от хотела, вписване на важна информация от съответната смяна в книгата приемане-предаване. Нощна смяна администратори: изготвяне на хотелските карти на пристигащите за следващия ден, запис на дискета с адресните карти на гостите.
5. Информация се подава от рецепция към поддръжката. Aдминистраторът на смяна е задължен да подава информация към техническа служба, както и да следи и да записва отстраняването на повреди в хотела.
6. Резервациите в хотела се приемат, потвърждават, променят и анулират както на място, така и по телефон, факс и имейл. Ако резервацията е по интернет се прави разпечатка.
7. Има правилник за правата и задаълженията на гостите и служителите. Гостите трябва да знаят до колко часа те трябва да освободят стаята си, от колко до колко е закуската и че могат да ползват сейф разположен на рецепцията.
Задача 4:
1. Съществуват две системи Наредбата за категоризация и Best Western.
2. Администраторите съобщават за туристи с предварителна резервация на домакинството, което изпълнява своето задължение и подготвя всичко свързано с уюта на гостите.
3. Когато гостите пристигнат в хотела те трябва да дадът документите си за самоличност на администратора, той да въведе данните в системата и да им предостави ключ за съответната стая.
4. Гостите трябва да знаят до колко часа те трябва да освободят стаята си, от колко до колко е закуската и че могат да ползват сейф разположен на рецепцията.
5. Мини бар и Лоби бар ( 2 звезди).
6. Във Фронт- офиса се води дневен фискален отчет от касовия апарат, сметки, фактури и др.
7. Проверява се издадените документи за предходната дата и оборота, и се прилага документ за счетоводство.
8. Заплащат се нощувките и всички допълнителни ускуги и консумации (мини бар).
9. Във всяка стая има анкетна карта.

Задача 5:
1. Трансфери, лоби бар, мини бар, сейф, пране, гладене, настаняване на домашни любимци, телефонни разговори.
2. Да съответства.
3. Информация за допълнителните услуги гостите могат да получат както на рецепцията така и във всяка стая има бланки с информация за допълнителните услуги.
4. Няма.
5. В хотела не се организират специални събития.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Отчет по базова практика в хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.