Окачествяване на маслини


Категория на документа: Икономика


зелени "Chalkidiki"

черни "Calamon"
2
зелени "Amfissa"
зелени "Amfissa"
3
маслини "Gold"
зелени маслин натурални с костилка
4
натурално- черни
зелени пълнени с бадем
5
маслини "Calamon"
зелени пълнени с чесън
6
набръчкани маслини
зелени без костилки
7
зелени смачкани
зелени пълнени с червена чушка
8
зелени без костилки
-
9
зелени пълнени с чушка
-
10
зелени пълнени с бадем
-
11
зелени пълнени с чесън
-
13
надробени маслини и др.
-


Въпреки че гръцкият пазар поглъща част от произведените от "Интерком Фуудс" гр.Лариса маслини, най-много от тях са предназначени за експорт в следните страни: Италия, САЩ, Израел, Румъния, Австрия, Холандия, Словения, Сърбия, Русия, Канада, Франция, Малта, Германия и България.

Фирма ""Интерком Фуудс " образува нов пазар на маслини в България. Разширява дистрибуторската си мрежа с още един екип в лицето на ЕТ "Симба - Дамян Атанасов" Варна. Фирмата става член на голямата организация за пласмент на цялата гама продукти на ""Интерком Фуудс" гр.Лариса " .Създадена е на 11.09.1990 г. в гр.Варна с решение на съдружниците Христина Атанасова и Дамян Атанасов да започнат и развият малък фамилен бизнес в сферата на търговията. Първите стъпки правят със стоки за бита, изцяло българско производство. Плахи опити правят, търгувайки с изкуствени цветя, което на по-късен етап се оказва успешна и перспективна линия в дейността на фирмата. Днес, основни приоритети на фирма "Симба" са:

Зелени: Зелените маслини се берат от края на септември до средата на ноември. Плодовете се добиват преди да узреят и след кратка обработка са готови за консумация.

Черни: Черните маслини се берат от средата на ноември до средата на януари. Добиват се, когато са напълно узрели. Черните маслини са известни на чуждия пазар под различни имена (в зависимост от района, в който са произведени). В България, този вид маслини са известни под името "Амфиса".

Блонд: "Русите" (натурални) маслини, се берат от края на октомври до края на ноември. Плодът се бере малко преди да е узрял. С малко оцет, тези маслини са прекрасно мезе, в компанията на чаша узо.

Каламон: Маслините от този сорт представляват разновидности от благородни трапезни маслини. Култивира се главно в областите Месиния и Лакона, както и в значителна част от Агринио. Плода се бере зрял от ноември до Коледа. Преди да достигнат до потребителя, маслините се обработват с оцет и сол. Така се получават всеизвестните маслини от сорта Каламон.

Халкидики: Това е сорт, който се култивира почти само в Халкидики. Известни са още като "мамут" заради големият им размер.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Окачествяване на маслини 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.