Най-разтърсващите предложения за екстремен туризъм


Категория на документа: Икономика
Най-разтърсващите предложения за екстремен туризъм

Има хора, чиято представа за пътешестване рязко се отличава от общоприетата такава. За тях един остров не може да бъде "райски", освен ако не е снабден с необходимото количество действащи вулкани, опасни пещери за гмуркане и кръвожадни акули. Разходката в планината не е разходка, а е по-скоро екстремно спускане или изкачване на стръмни върхове без предпазни средства. Тези хора нямат желание да разглеждат световноизвестни забележителности с гид. За тях очарованието на града се крие в гетата, където всеки срещнат е потенциален нападател. Тези хора наричат себе си "екстремни туристи". И в опита си да погледнем света през техните жадни за адреналин очи, потърсих най-страшните туристически дестинации на планетата. В следващите редове съм представил четири вълнуващи възможности да предизвикате прочутите четири елемента на живота: огън, вода, въздух и земя.

Огън

Скачане с бънджи в кратера на действащ вулкан

Само по себе си, скачането с бънджи звучи страшно. Да не говорим за думата "вулкан"! Комбинацията между двете ни се струва категорично немислима. Жадните за екстремни преживявания туристи обаче не само си го мислят - те го правят. Невероятната възможност им се предлага в Чили и се осъществява по следния начин: хеликоптер качва ентусиастите на височина от 200 метра над клокочещата лава, след което те се хвърлят с главата надолу и увисват на 100 метра от нея. Добре ли е?

А ако след това приключение особено много си паднете по вулканите, на някои места се предлага и пързаляне по техните хребети, както и още едно приключение с хеликоптер.

Вода

Басейнът на дявола- Плуване до ръба на водопада Виктория

Това може да ви изглежда като лудост, но човекът на снимката не е силует направен с Фотошоп - поставен върху фалшив декор. Той се къпе в "Басейн на дявола", естествен скален вир в самото начало на водопада Виктория в Зимбабве, на височина от около 100 метра.

Колкото и красиво да ни изглежда това място, то напълно си заслужава злокобното име. Намира се нe къде да е, а на върха на водопада Виктория в Африка. Със своите 108 метра, той не е най-най-високият в света, но пък е признат за най-големия, тъй като от него се излива най-внушителна маса вода. А на ръба, през който се случва това, се намира показаният естествен каменен басейн. Живот на ръба на опасността... малък скок (това, което чувствате е като скок на смъртта) в басейна и сте на скалата в края на водопада. Като стоите толкова близо до тези пръски падаща вода усещате природната красота, чувате как трещи водата под вас бързайки надолу по урвата и усещате как адреналина помпи вашите органи и от възбуда почвате да треперите. Осъзнавате защо не трябва да ядете преди да влезете във водата.

Ако по някаква случайност снимките не ви ужасяват, а ви карат да се разтрепервате от вълнение, може би ще ви е полезна следната информация - от септември до декември нивото на водата във Виктория е най-ниско, така че сега е идеалното време за екскурзия дотам. Ще можете да се изкъпете в Басейна на дявола, при това ще имате голям шанс дори да излезете живи от него.

Смъртоносна клетка, Австралия

Това "приятно" място, както може да съдите по названието му ("Crocosaurus Cove"), се намира в Австралия. Ако се решите да попаднете в него, ще се почувствате като участник в популярното състезание "Страх". Атракционът представлява басейн с огромен крокодил, в който търсачите на силни усещания се гмуркат. За щастие това "мероприятие" е напълно безопасно, тъй като желаещите да се срещнат лице в лице със забатия звяр се спускат във водата със специална клетка с прозрачни стени. Дебелината им е 4 сантиметра, а материалът, от който са изработени, е полиакрил. Създателите на съоръжението уверяват, че дори и най-силният и мощен крокодил няма да разруши такава стена. Около прозрачната клетка няма типичните метални решетки, каквито се използват при плуване сред акули. Затова животното бясно хапе клетката, оставяйки следи от зъби по повърхността й. Крокодилът се оказва изключително близо до плувеца и въпреки че преградата между тях е непреодолима, усещането е повече от ужасяващо. А когато видите крокодилската паст да се отваря на сантиметри до вас, със сигурност адреналинът ви ще скочи "на макс". Престоят в "клетката на смъртта" е точно 15 минути.

Рафтинг и екстремен каяк

Рафтингът представлява спускане с надуваема лодка по бърза река. Първообразът на този спорт се ражда в Северна Америка, като първите рафтъри са всъщност дърварите, които са се спускали с привързани трупи по реките. Днес усещането е почти същото, само че сега по бързите води летят надуваеми гумени лодки.Хората, които се спускат по водата, са така наречените рафтъри, обединява ги любовта им към буйните води. В България спортът е популярен от няколко години, но тези, които са опитали веднъж, се връщат отново в бялата река. Бързите води на реките Струма и горното течение на река Арда са най-подходящи за рафтинг.Рафтингът е изживяване без граници. Незабравимо и несравнимо приключение. Докосване до силата на реката. Тръгваш с уплаха, преминаваш изпълнен с адреналин и излизаш от реката зареден с неизчерпаема положителна енергия Чудесен начин за "презареждане" в края на забързаната и напрегната седмица за всеки, който иска да забрави динамичния живот в града, да избяга от градската архитектура и да потърси уединение с природата.

Рафтинг - Кресненско дефиле.

Кресненското дефиле се намира югозападната част на България, по международен път Е79 София-Кулата между гр.Симитли и Кресна. Там Струма разсича планината и образува примамливи за търсачите на екстремни изживявания бързеи.
Минимален брой участници- 6
Цена - 45 лева на човек.
Включва:
* Пълна екипировка (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки - боти)
* Транспорт до старта на спускането
* Застраховка
* Квалифициран инструктор
* Инструктаж
Екстри - цена по договаряне:
* Закуска, обяд, вечеря
* Транспорт до Кресненското дефиле
* Настаняване - осигуряваме екипировка за нощуване под открито небе (палатка, спален чувал, шалте) или хотел с ресторант и дискотека в град Кресна
* Посещение на местни топли минерални извори, с възможност за пренощуване
* Възможност за комбиниране с тролей, рафтинг спускане, offroad
* Възможност за документиране (осигуряване на фотограф или оператор)
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Най-разтърсващите предложения за екстремен туризъм 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.