Международен туризъм в Русия


Категория на документа: Икономика


Бизнес туризъм
Приблизително половината от всички чуждестранни посетители на столицата идват с цел командировка. Обемът на международните контакти, свързващи Русия с чужди страни се увеличават, като приоритет развитието на хотелиерския бизнес в Русия е изграждането на удобни, удобно разположени хотели (обикновено категория 4 звезди и по-горе). В големите индустриални и културни центрове - Москва, Санкт Петербург, Мурманск, Архангелск, Самара, Толиати, Сочи, Екатеринбург, Иркутск, Новосибирск, Владивосток и други градове - всяка година се увеличва броят на хотелите, които са оборудвани за бизнес и конгресен туризъм .
В Русия са извършени не само много големи международни изложби посветени на икономически отрасли и сфери на производството, но също така и конференции и изложения за широк кръг посетители. Те събират много специалисти от чужбина и Русия.
Ако е необходимо, туристическите фирми предоставят на своите клиенти-бизнесмени не само транспорт, настаняване, храна, екскурзии, така и специфични услуги : събиране на информация за потенциални партньори, превод на документи, организиране на среща и др. Често с бизнесмените идват и членовете на техните семейства . За тях турфирмата организира индивидуални програми за отдих и екскурзии.
Характерно на бизнес туризма е, че бизнесмените,оставят в страната повече пари от колкото среден турист. Следователно, Русия, следвайки примера на много страни и почти всяка година е домакин на един или друг международен форум.

Проблеми и тенденции

Един от проблемите на руския туризъм - е високата цена на почивка в собствената си страна. Това важи както за високата цена на настаняване в хотели, къщи за гости и скъпи въздушен транспорт

Друга характерна тенденция за руския туризъм - прекомерно увеличаване на броя на туристическите компании, превишаващи търсенето на туристически услуги. Успешна дейност на новите фирми е възможна само тогава, когато те представят нов продукт. Въпреки това, в повечето случаи фирмите се стремът да извлечът приходи от вече развитите пазарни сегменти, което често води до измама на клиенти чяк до изчезването на фирмата с платените пари без да предоставя туристически продукти.

Сред основните причини за изоставането на отечествената туристическа индустрия трябва да бъдат подчертани:
* ниско ниво на услугата;

* липса на далекосъобщителни съоръжения;
* екологични проблеми.
Въпреки това, страната има огромен потенциал за приемане на чуждестранни туристи: обширна територия, богатото историческо и културно наследство и разнообразие на запазените природни пейзажи.
За да се привлече туристи към вътрешния пазар основният акцент трябва да бъде върху качеството на услугата и цената. Съответствие на тези параметри играй важно значение за руските потребители.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Международен туризъм в Русия 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.