Маркетингов микс по съвременни видове туризъм


Категория на документа: Икономика


Икономически университет - Варна

Курсова работа
по Съвременни видове туризъм

Тема: Маркетингов микс на маршрутен тур
" Земя на Богове и Императори - езда и СПА"

Разработил:
Спец.:
Курс:
Група:
Фак.№:

Проверил:

"Земя на Богове и Императори- Езда и СПА"
(Средна гора)
I. Целеви пазарен сегмент
Марштрутния тур, който ще представя по-долу е насочен главно към чуждестранни туристи, желаещи да опознаят България и нейните природни и културно-исторически богатства по един необичаен начин яздейки красивите български коне.Това са хора, които обичат приключенията, готови да препускат през три различни епохи, да се сблъскат с местни традиции и обичаи.
Лицата предприемащи такъв вид приключения са хора от големите европейски градове и мегалополиси, със средни и високи доходи, на възраст между 30 и 65 г.,търсачи на нови, непознати места, с богат "културен капитал", любители на културата ( най-вече на древната) ,изкуството в т.ч. самонадейно, фолклор, история, археология, на преживявания и емоции.
Разположението на обектите в екологично чисти природни местности и отдалечеността им от урбанизирани райони прави тура привлекателен също и за хора, желаещи да се отърсят от стреса и напрежението, натрупани в големия град, да релаксират сред природата на пикник,да събират плодове и билки или да извършват активна спортна дейност за поддържане на тонуса.Тези, който се имат здравословни проблеми, могат да се лекуват с лечебните минерални води на Средна гора или просто се нуждаят от възстановяване - да се насладят на предлаганите от нашите партньори СПА процедури в заведенията за настаняване.
Българските туристи, които желаят да се върнат назад към българската природата и корените на своето минало, са също сред потенциалните целеви клиенти.
Накратко нашия продукт ще се предлага на клиенти, които са с афинитет къмприключенския, маршрутно-познавателен, екологичен, селски, конен,културно-исторически и здравен туризъм.

II Туристически продукт
" Земя на Богове и Императори - езда и СПА" една изключително интересна и необичайна приключенска обиколка на тур агенцията Arkan Tours Bulgaria.Участниците в нея ще се впуснат в едно несравнимо изживяване! Ще съчетаят удоволствието от ездата през една от най-живописните планини на България - Средна гора, с лечебната сила на минералната вода, извираща от недрата й. Ще препускат във времето, което ще ги върне в мистичния свят на Траките и величието на Римската Империя, героизма на българската история и Възрожденски дух. Ще яздят край уханните полета с маслодайна роза и лавандула, край Тракийските подмогилни храмове и римски руини. Всичко това съчетание с разнообразни СПА процедури и релакс.
Тази обиколка е предназначена за групи от 4 до 10 човека.
Предимства на маршрута:
• Мек и живописен терен, позволяващ бърза езда
• Посещение на най-големите подмогилни храмове на Балканския полуостров
VI - IV в.пр.н.е.
• СПА процедури с лечебна, топла, минерална вода
• Запознаване с историята и културата по нашите земи

За конете:
Конете са една отлична и изключително подходяща за терена на похода селекция от породите: Арабски тип Шагия и Източно-български. Те са приятелски настроени и добре обучени. Височината им е между 1,50 и 1,60м.
Седлата са кавалерийски и Western и максималното допустимо тегло на ездачите е до 100 кг.

Посещения:
• Тракийски култов комплекс - Старосел
• Град-музей Копривщица
• Подмогилни храмове - Стрелча
• Винарска изба - Старосел
• Културно-исторически-археологични забележителности - гр. Хисар

Описание ден по ден
Маршрут : гр. Хисар - с. Бяло Камъне - гр. Копривщица - гр. Стрелча - гр. Хисар

Ден 1: Хисар СПА Хотел 4****
Пристигане в древното градче Хисар, известно със своите топли, минерални извори и исторически паметници от времето на Римската Империя. Настаняване в СПА хотел Хисар, с течаща минерална вода в стаите и СПА център.Отвеждане на гостите в нашата конна малка конна база и запознаване с конете и водачите. Вечеря в хотела.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Маркетингов микс по съвременни видове туризъм 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.