Курсова работа за световна фирма за производство на трикотаж


Категория на документа: ИкономикаВ) Въртящи се дисплеи- обикновено се поставят на входа на магазините, на тях се слагат поздравителни картички или други дребни стоки.
XIV.Снабдяване на магазините с оборудване и материали

1. Студия за оборудване на дисплеите на магазините

Необходимо е на пазара да има студия за оборудване на дисплеи и интериора на магазините. В тях трябва да има изобилие от търговско оборудване, манекени, реквизити, бутафория и всякакви материали. В тези студия трябва да работят специалисти по мърчандайзинг, които да правят проекти, да моделират, да поддържат, да ремонтират, да аранжират витрини и дисплеи и др. Професионални дърводелци и бояджии, художници и архтекти оперират в такива магазини.

2. Инструменти и материали

За създаване на дисплеи на място, мъчандайзерът трябва винаги да носи в себе си добре оборудвана чанта или куфарче с инструменти. То включва: карфици, безопасни, крояни ножици, жици за връзване на манекените на витрината, невидими найлонови жички, сантиметър, ролетка, нож, чук, туткал, лепило, фина хартия, шпакла и ножички и др.

3. Източници на снабдяване с мърчандайзинг

Създаването на дисплеи на витрината и вътре в магазина е декоративно изкуство и понякога е необходима година, за да се набави всичко необходимо. Източнци на снабдяване могат да бъдат всякакви фирми, но обикновено мърчандайзерите ги избират по критерий- да се спестява време. Избира се при посещения на търговски шоута и панаири, на специализирани фирми за търговско оборудване, в специализирани работилиници и центрове по мъчандайзинг.

XV.Изпълнение на визуалната презентация
1. Философия на визуалната презентация

Всяка дирма търси своята оригинална пазарна идентичност. Тя я получава и усилва чрез начина, по който презентира продуктите си пред своите клиенти. Фирмената мърчандайзингова концепция се базира на възприетата филосифия. Малките търговци предпочитат мърчандайзинговата концепция, която се променя със сезоните- пролет, лято, есен, зима, Коледа, Великден, празници и т.н.
2. Изпълнение на визуалната презентация

Тайната на визуалната презентация е в построяване на дисплеите, използване на манекени, постигане на хармония на цветовете за мотивиране клиентите да купуват. Можа концепцията да е отлична, но отсъствието на компетентност за нейното изпълнение би затруднило нейното възприемане и внушение.Важен момент и изборът и подготовката на мърчандайза- осветление, манекени, реквизити и т.н. и тяхното съчетаване.
XVI. Професията мърчандайзер
1. Кариерата на мърчандайзера

Всичко мърчандайзери попадат в две категории. В първата те проектират и инсталират витрини, дисплеи в интериора на магазините и имат международно влияние. Мърчандайзерите от 2-ра категория работят за отделните магазини. Те не отделят толкова внимание на тематичните витрини, а се съсредоточават повече върху мърчандайза, дизайна на магазина и оборудването с реквизитите. Те разбират от маркетинг, търговия, моден мърчандайзинг и бизнес.
2. Умения за прилагане на мърчандайзинговата професия

Професията на свободния мърчандаизер изисква умения по приектиране и инсталиране на дисплеи. Понеже търговските фирми винаги имат икономически проблеми и се стараят да съкратят персонала, нает на трудов договор, то наемането на мърчандайзер на граждански договор е икономически изгодо и се прави в много страни.

United colors of benetton, част от Benetton Group, са световно наложена търговска марка, произвеждаща и предлагаща облекла, аксесоари, парфюми, чанти за всички възрасти. Днес Benetton Group присъства в 120 страни в света. Произведените облекла са символ на качество и стил, което може да се види в специализираните магазини на United colors of benetton, Sisley, Playlife, Killer loop. Мрежата е съставена от 5000 съвременни магазина в целия свят. В специализираните магазини се предлага голям избор на облекла и широка гама аксесоари. Стила и вида на колекциите се определя от екип от 300 дизайнери, избрани от различни краища на света с цел да се съчетаят изискванията и идеите от различните народности. Идеите за продукти идват главно от облика и изискванията на младата генерация. Продукцията на Benetton е предназначена за търговия на едро и търговия на дребно.

Производството на облекла се извършва чрез специализирани високотехнологични приспособления, които позволяват за половин час да се произведе например един напълно завършен пуловер. Benetton произвежда 150 милиона дрехи всяка година и е един от най-големите потребители на чиста вълна в света. Специално създаден софтуер, управляван от специалисти, дава възможност да се събира информация от всички краища на света за това какви са изискванията на потребителите, какви очаквания имат те, какво се търси. Благодарение на тази информация се произвеждат облекла и аксесоари отговарящи на своевременните изисквания на потребителите. Производителите могат да приемат поръчки едновременно от всички краища и благодарение на добре конструираните канали за дистрибуция успяват навреме и точно да осъществяват доставка на поръчаните продукти. Магазините се зареждат непрекъснато с нови продукти. Всеки магазин по света от веригата United colors of bentton се снабдява с индивидуално избрани продукти, които се сортират благодарение на информацията за изискванията на клиентите в съответната държава. Това води до по-голям успех в продажбите и осъществяването на печалба, тъй като се залага на предлагането на стоките в точното време на точното място ( just-in-time ).

Търговията на дребно, която Benetton осъществяват е магазинна, каталожна и електронна. Магазинната търговия се осъществява в специализирани магазини, разположени в по-големите градове на централно място. Използват се собствени магазини, а не магазини под наем.

Каталожната търговия се осъществява посредством каталози издавани от екип от специалисти във фирмата. В каталога са включени всички налични продукти с техните цени. Описан е и начина по който може да се поръча желаната стока. Включени са и адресите на магазините на фирмата в различните градове на страната за която се издава каталога.

Електронната търговия се осъществява чрез електронен каталог. В него са включени всички продукти в различните цветове в които се предлагат, но не са включени цените, тъй като цените поръчани по интернет се определят в зависимост от количеството поръчани стоки. Списъка с избраните стоки, които потребителя иска да поръча се изпращат на специален интернет адрес до офисите на фирмата, след което служителите изпращат цените на стоките. В уебсайта на фирмата може да се намери всичко за организацията от нейното създаване до днес. Чрез уебсайта потребителите могат да се свържат със компетентни специалисти от фирмата, които могат да отговорят бързо и качествено на запитвания на потребителите.

Клиентите в магазините на United colors of benetton получават правото да закупят и получат стоки чрез заплащане само на процент от цената на покупката, а останалата част от цената се заплаща в бъдещ период. Закупените продукти подлежат на завръщане от страна на купувачите в определен срок, ако те са забелязали че продуктите са дефектни или не отговарят на стандартите, определени от самата организация.

Магазините на Benetton са разположени на централни места в големи градове. Това са лесно достъпни места, където има голяма концентрация на потребители. Това предполага посещаването на магазините от по-голям брой хора и възможност за привличането на нови клиенти.

Магазините са специализирани и подредени по един и същ начин във всички градове и държави. Това се прави с цел потребителите да се чувстват комфортно във всеки един магазин, независимо къде по света се намира той. Подреждането на стоките се определя от управителя на организацията. Във всички магазини на организацията се използва специално осветление което подчертава цветовете на стоките.

Целевия пазар на търговския обект са платежоспособни хора от всички възрасти, държащи на стила и качеството. Предлагат се детски, мъжки, женски облекла, облекла за бременни жени, бельо, аксесоари за всякакъв вкус, парфюми. Асортимента е дълбок относно дрехи, аксесоари, чанти и парфюми. Магазините непрекъснато се зареждат с нови стоки с цел да се предлагат своевременни продукти според изискванията на клиентите.

Цените на продуктите са малко по-високи в сравнение с конкурентните. Ценообразуването е на база качество, разходи за производство, иновации в производствените технологии, суровини. Въпреки високите цени Benetton осъществява доста добра печалба, благодарение на това, че търговската марка се е утвърдила с качество и стил. В петте хиляди магазина, разположени в различни краища на света, се генерира около 2 билиона евро оборот годишно. Ценовите цели на организацията са от типа цена-печалба, т.е. разчита се на по-голяма печалба от единица продукция, чрез по-високи цени. За защита на високите цени се предлага високо качество, добри дистрибуционни услуги, добро комуникиране при продажбите и други.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа за световна фирма за производство на трикотаж 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.