Курсова работа за световна фирма за производство на трикотаж


Категория на документа: Икономика


Същността на видовете оборудване е да направи удобна презентацията на стоките, предназначени за магазина. Техният стил, цвят, материал и дизайн трябва да се отнасят към стоките. Добре планираното оборудване улеснява мърчандайзерите да презентират и продават стоките. Стоковите асортименти се групират според плана с оглед на добрата видимост.

2. Видове търговско оборудване
2.1. Оборудване за облекло- Закачалки и щендери- кръгли, квадратни, правоъгълни, Т-образни и т.н.
2.2. Оборудване на специализирани магазини- Стъклени витрини, полици на стените, кубове-поставки, маци, успоредни тръби и т.н.
2.3. Оборудване в супермаркети- Обикновени планировката на помещението е тип "решетка". Оборудването е в коридори, което позволява на клиентите, по метода на самообслужването да се разхождат между стелажите на основните постоянни секции.

2.4. Оборудване в универсалните магазини- Пирамиди и други геометрични фигури. Най-подходящи за целта са картонените правоъгълни опаковки на стоките.

3. Планиране на помещенията

Отделните видове оборудване имат различен капацитет. Трябва да се определи характера на стоките, броя им, размера и т.н.
IX. Манекени

1. Предназначение и форми на манекени

Отдавна е известно, че клиентите научават повече за модата от витрините, отколкото от специализираните модни издания. От всички части на дисплея, тази която най-често поема ударението на фокусната точка е зоната с манекените.

Най-известните световни производители на манекени са New John Nissen Mannequins- Belgium, Adel Rootstein- London, Poil Kyoya- Tokyo. Освен цели манекени на пазара се предлагат и още модели като 3/4 торсове, крака, рамене, глави. Някои мърчандайзери само произвеждат хуманоидни форми.

Добре облечените манекени създават внушително въздействие като презентират облеклата. Клиентите са привлечени от тях, защото се учат на новите течения в модата и защото естетически ги харесват.

Основни форми: традиционни, стилизирани, футуристични, представителни и собственоръчно конструирани.

2. Функциониране на манекените

Манекените се срещат в едно многообразие от материали, стилове и форми. Причините, поради което манекените се изработват от отделни части са: дрехите се сменят по-лесно, гъвкавост, съхранение, поддържане.

Използването на манекените е силно продажбено средство. Поради тази причина мърчандайзерите обличат манекените според модата и сезона, елегантни или по-обикновени за всекидневни дрехи. Манекените трябва да се подреждат стилно и да заемат определени пози.

Добре подбраната форма позволява на клиентите да видят и цвета, и размера, и блясъка. В контраст бедно планиран мърчандайзинг разочарова клиентите, че са изгубили ценното си време в търсене на стоки, които не са налице в магазина.

3.Обличане на манекените

Това е една от основните дейности на мърчандайзера, занимаващ се с облекла. Изисква познаване на модните тенденции, отлично разчитане на времето, помощ на персонала, който снабдява магазина със стоките и който се занимава с мода.

3.1. Обличане на дамски манекени

3.2. Обличане на мъжки манекени

3.3. Обличане на детски манекени
X. Цветя
1. Аранжиране на магазините с цветя

Цветята одавна са съществена част от дисплеите и витрините. Поради тази причина е необходимо да се обърне малко повече внимание на работата с цветята в процеса на мърчандайзинга.

Специалистите по аранжировки с цветя се наричат флористи. Винаги се е смятало, че цветята усилват въздействитето на визуалната презентация.

Най-важната задача на цветята е да останат свежи. Професионалните техники при аранжиране на цветята могат да удължат свежестта им. Начините, по които цветята се завиват и грижите за стъблата им влияят върху техния живот.
2. Мотиви с цветя
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа за световна фирма за производство на трикотаж 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.