Курсова работа за проведен летен стаж


Категория на документа: ИкономикаИкономически университет - Варна
Факултет "Управление"
Катедра "Международни икономически отношения"

ЗАЩИТА НА СТАЖ
На длъжност организатор в туристическа агенция Елиттур

Изготвил:
Проверил:
Десислава Дончева Банева
фак. № 9528,
спец. МИО, група 72,
ІV курс
гл.ас.д-р В. Макни

гр. Варна
2013г.

Увод

Туризмът в съвременния свят е сложна и многообразна човешка дейност, свързана с пътувания, с цел задоволяване на познавателните и развлекателните нужди.

Смята се, че желанието на хората, както за движение и промяна на постоянното местоживеене, така и за обогатяване тяхната езикова, познавателна и социална култура, ги мотивира да пътуват.

В тази връзка туризмът е социално-икономическото явление, което се е появило на определен етап от общественото развитие, когато се появяват и осъзнати потребности от отдих и забавление.

Кратка характеристика на туристическото предприятие
- разположение, наименование, търговска марка, предмет на дейност, кратка фирмена история.

Фирмата Елиттур ООД е учредена през 1994г. от покойния вече Христо Колев, Боян Бъчваров и Светлана Колева, удостоена с приза "Бизнес дама за 2002г.". След 2010г. мениджърската позиция се заема от Ангел Колев, синът на съоснователя Христо Колев. Преди 19 години Елиттур поема функциите на incoming agent на немската фирма Neckermann, а по-късно дружеството става генерален агент и приемаща агенция в България на втория по големина в света туроператор Thomas Cook, а от 2001г., 2005г. и 2007г. съответно на Hotelplan-Швейцария, Kompass-Словения, Rezervare.Ro-Румъния. Обслужва годишно над 200 000 туристи от Германия, Австрия, Белгия, Холандия, Франция, Англия, Полша, Чехия, Унгария и Русия. Туристическият агент осигурява самолетни билети на всички авиокомпании, хотелски резервации, трансфери от и до летище Бургас и Варна, обиколки на България.

Елиттур е член на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и на Варненската туристическа камара (ВТК). Притежава мрежи от офиси в София, Варна, Бургас, Слънчев бряг, Златни пясъци и Дюни.

Основен принцип в работата е вниманието към детайла и индивидуалното отношение към клиентите. Предлага отлично планирани маршрути, висококачествен транспорт на преференциални цени. Разполага с обширна база данни и достъп до последните информационни технологии, за да предложи подходящата екскурзия, почивка, самолетен билет или хотел.

Като агент на Thomas Cook и Neckermann, за своите клиенти организира пътуване, ползвайки услугите на лидерите в туристическия бизнес и гарантираме за качеството на почивка в цял свят.

Предлага самолетни билети за чартърни и редовни полети на изключително преференциални цени.

Призове и отличия.

* Най-добър туроператор за 2003 г. - награда на МТБ "Ваканция";

* Диплом за принос в развитието на град Котел като туристическа дестинация, 2005 г.;

* Най-добър туроператор на община Несебър, 2005 г.;

* Най-добър туристически агент сред партньорите на Thomas Cook за 2004, 2005 и 2006 г.;

* Най-добър туроператор за 2006 г. - награда на БАТА;Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа за проведен летен стаж 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.