Курсова работа по предприемачество


Категория на документа: ИкономикаУважаеми господа и госпожи,

През последните години изискванията на потребителите на козметични продукти се увеличават. Във връзка с икономическата криза производителите търсят нови активни съставки, които да бъдат достатъчно ефективни и да привличат трайно интереса на специфичните групи от населението. Това са предимно лица със суха, чувствителна и проблемна кожа, жени на средна възраст, актриси и професионално ангажирани представители заети с медийни изяви.

В миналото успешно са използвани суровини за козметични продукти с високо съдържание на еластин, колаген, тонизиращи и протективни компоненти получени от животни. След международно дискутирания проблем за риск от неблагоприятни здравни ефекти поради инфекция с т.н. "луда крава", Европейската комисия постави под строго ограничение използването на активни съставки на козметичните продукти от животински произход. Това лиши производителите от една сериозна ниша в областта на претенциите им за висока ефективност на козметичните продукти.

Курсовият проект по бизнес идеи и предприемачество е основан на реалната потребност от получаване на нова суровина за качествени и ефективни козметични продукти, която не създава какъвто и да било риск за здравето на потребителите. Фермата за охлюви отговаря на изискванията за екологично чист хранителен продукт, тъй като в страните на Европейския съюз този вид храни трябва да са сертифицирани по отношение на отсъствието на замърсявания от пестициди, тежки метали или нефтени продукти. Слузта от охлюви в това отношение има категорично предимство пред колагена от рибен произход.

Високата цена на използването на процеса на лиофилизиране, свързана с осигуряване на апаратура със специфични технологични възможности затруднява сериозно обработката на слузта от охлюви до стабилизиран продукт, който може да бъде предоставен на пазара. Идеята на авторите да внедрят производството на гликолов разтвор с подходящо подбрани стабилизатори и консерванти прави реално нейното реализиране.

........................................
11.12. 2012

Проф. А. Байнова, дмн

Заключение

Нека обобщим казаното до сега за "фермата" и нейните стартиращи, динамични предприемачи. Според казаното по-горе можем смело твърдим, че са едни истински предприемачи, тъй като те отговарят на всички критерии за един предприемач. В тяхната съвместна работа се вижда, както иновация в бизнеса, така и риск, шанс, динамика и мобилност. Нашето мнение за тяхната бизнес идея е, че ако продължат със същия темп и хъс на работа тяхната идея и мечта за една водеща фирма в областта на производството на охлюви и извличането на охлювна слуз в България с цел износ, както във Франция и Италия за хранително - вкусовата промишленост, така и за износ на стабилизиран готов продукт от охлювна слуз в Турция и други държави, ще се осъществи.

Използвана литература:

* Дойков, Деян (2006) Предприемачество. МТМ College, София;

??

??

??

??

- 1 -

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Курсова работа по предприемачество 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.