Кариерно развитие на креативния тип хора


Категория на документа: Икономика


Ярък пример за това е компанията Google. Компанията има повече от 70 офиса в над 40 държави по света. И въпреки, че всичките им офиси са различни, посетителите във всеки могат да очакват да намерят по нещо общо: стенописи и декорации, изразяващи местната индивидуалност; служителите на Google, споделят модулни офиси, юрти и малки конферентни зали; видеоигри, маси за билярд и пиана; кафенета и "микрокухни", заредени със здравословна храна; както и бели дъски за импулсивни "мозъчни атаки".

Офис на Google в Лондон

Офис на Google в Цюрих

Офис на Google в Милано, Италия

V. Заключение

Един от най-креативните хора, познати на човечеството - Пикасо, е казал: " Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя."

Така, че като правим неща, които не знаем как се правят и когато сме изправени пред нови ситуации, често не можем да приложим модели на действие от миналото. Това ни помага да бъдем нащрек за хрумвания и да ги посрещаме със свеж ум. Тогава именно сме креативни!
Но в забързаното ежедневие на 21 век всеки иска да се представи във възможно най-добра светлина и не смее да обърне гръб на колективните норми. Предпочитаме да заложим на сигурното, да правим нещата така, както винаги сме ги правили и да оставим експериментите на хората на изкуството. Истината е, че без риск няма креативност. За да бъдем иновативни, трябва да приемем, че провалът е част от креативния процес. Да имаш щастието да си талантлив не е тайната на успеха. Гениалността, както всички знаем, е 1% талант и 99% труд, така че да не спираме да насърчаваме креативността си, а да я превърнем в начин на живот!

VI. Използвана литература

1) Творческото мислене, Майкъл Рей

2) "Странните идеи, които вършат работа" - практична книга за насърчаване на творчеството и иновациите от популярния професор по управление Робърт Сатън.

3) 3) "Възходът на креативната класа" американският психологпроф. Ричард Флорида.

4)"Евристични методи в управлението " на А. Доралийски

5) http://motivirai.me/

6) www.fastcompany.com/
??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Кариерно развитие на креативния тип хора 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.