Как да се подготвим за делово пътуване?


Категория на документа: Икономика


Служебният подарък обикновено се поднася в началото на срещата, за да благодарите предварително за предоставената възможност за провеждането на предстоящия бизнес разговор. Може да го поднесете и на тръгване като благодарите за ползотворната за Вас среща и отделеното време. Друга форма да благодарите е, да поканите домакините си на вечеря или на някакво представление, но това е в случай, че фирмата Ви позволява.

Също така, е подходящ подарък от ваша страна да подарите по специфична храна, ако идвате много от далече. Можете и да изпратите също така и кошница с плодове до офиса на домакина преди да си тръгнете.

Дрехите, с които ще пътувате:

Ясно е, че всеки иска да пътува с най-удобните за него дрехи. Но винаги човек трябва да внимава как се облича при едно такова пътуване, защото дрехите му може да са в противоречие с професионалното му положение. В зависимост от политика на корпорацията или фирмата, в която работите, Вие трябва да се обличате или строго официално, или неофициално делово. Вие винаги трябва да се съобразявате как тръгвате на път, защото дори и едно транзитно пътуване може да говори лошо за вас. Понякога може да си изгубите куфара или просто да се наложи да се обадите някой да ви вземе от летището.

Пътуването със самолет:

Преди да тръгнете да пътувате със самолет е хубаво да знаете, че и там има някои тънкости, които да Ви помогнат да сте на ниво:
* Изберете най - надеждната за Вас авиокомпания;
* Ако можете, изберете директен полет, защото колкото повече прикачвания има, толкова е по- голям рискът от закъснение;
* За да избегнете проблеми, е хубаво да потвърдите полета си 48 часа предварително;
* Да бъдете около 2 часа преди полета Ви на летището;
* Внимавате ръчният Ви багаж да е в допустимите мерки;
* Не трябва да прекалявате с яденето и с пиенето преди полета и по време на него, за да избегнете неприятни за Вас ситуации;
* Разберете какво ще бъде времето, там където ще кацне самолетът;
* Ако ви е страх от летенето със самолети, е добре да си мислите само за приятни неща по време на полета, защото това ще ви помогне;
* Добре е да се освежите преди слизане от самолета, особено ако някой ще Ви посрещне.

Какво трябва да знаем за таксито:

Преди да се качите в първото такси Вие трябва да внимавате, защото в някои от градовете таксиметровият превоз е добре контролиран заради гостоприемните услуги на града, но не навсякъде. Няколко неща, които ще Ви помогнат:
* Ако нещо Ви смущава в таксито, изчакайте следващото;
* Кажете точния адрес, на който ще отивате и разберете колко ще трае пътуването от летището до там;
* Носете във Вас джобни пари, защото не можете да платите с каквато и да е било карта;
* Преди да се качите в таксито, трябва да питате как се калкулира цената, за да не останете изненадани;
* Пригответе предварително своите пари преди да се стигнали до крайната точка, за да не се налага да задържате таксито.

6. Грешки и нарушения

Когато възникнат проблеми:

Тези трудности и опасности могат да се случат на всеки, и да са от най - различно естество.Но това, което вие никога не трябва да забравяте, е че заедно с Вас трябва да върви и вежливият ви тон. Защото в такива ситуации има голяма вероятност, Вие да срещнете хора, които може да са ваши бъдещи- клиенти, партньори или просто служители. Затова не трябва да забравяте никога добрите си маниери !

- За да бъдете на ниво и да бъдете учтиви, Вие не трябва да забравяте думи като - " моля", " благодаря" "извинете", защото това са думите, които биха Ви помогнали да се успокоите и да се представите добре пред хората, с които разговаряте;

- Не трябва да си изпускате нервите ! Нормално е когато възникнат каквито и да е проблеми, човек да се ядоса. Хората, които ви наблюдават, ще разберат ,че сте ядосан, но не са длъжни да слушат за вашите проблеми. Затова не забравяйте, че това може да подбие вашия професионален имидж;

- Винаги трябва да търсите алтернатива. Обяснете спокойно какъв е вашият проблем ,и как очаквате той да бъде разрешен. Изслушвайте внимателно вариантите за уреждането му. Винаги гледайте да стане най- важното за Вас:

- Да пристигнете на време и да си вземете багажа веднага;

- Не трябва да за забравяте основната си цел. Същественото във вашето пътуване е да осъществите вашата цел и да го отчетете като "успешно";

- Трябва да се учите от собствения си опит. Всяка грешка при едно пътуване ви носи поука за следващото Ви пътуване.

Няколко съвета за вашата безопасност:

Когато сте чужденци и не сте запознати с условията в даден град, или държава, и отгоре на това сте добре облечени, Вие ще представлявате мишена за престъпниците. Ето няколко съвета, с които ще си помогнете:Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Как да се подготвим за делово пътуване? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.