Как да се подготвим за делово пътуване?


Категория на документа: Икономика* Пригответе списък с имената и точните данни на хората които ще срещате (имейл , номера , адреси )

* Направете резервация в хотел, който ще е на близко разстояние от мястото на срещи и разберете какви услуги ще можете да използвате.

* Ако ваши колеги и приятели са посещавали това място, е хубаво да ги попитате за полезни за Вас работи и забележителни места.

* Трябва да сте наясно с това, какво ще бъде времето по време на вашия престой.

* Да напишете благодарствено писмо след като се върнете на хората, с които сте се срещали.

Как да си приготвим багажa за делово пътуване

Хората, които често пътуват, знаят колко е важно да пътуват с колкото се може по - малко багаж. Преди всичко чантата или куфарът, трябва да са здрави, да имат повече вътрешни разпределения и да не са толкова тежки. Трябва да се поставя етикет с името, но не и с личния ни адрес. Желателно е да поставим същото етикетче и от вътрешната страна на капака на куфара или чантата, защото външният може да бъде откъснат на някое от летищата. Също така, може да си направите подробен маршрут на едно картонче и да го поставите вътре, в случай че на някои от летищата куфара не се натовари на самолета.

Ако пътувате често, е добре да обзаведете куфара си с някои неща, които Ви трябват при всяко едно пътуване и не трябва да ги вадите: будилник, торбички за нечистото бельо, малка ютия, козметика (четка за зъби и паста,кремове за бръсне и други ) При това положение ще се наложи да се сложат само дрехите в куфара преди да се тръгне. Много е полезно да си имате стандартен списък за онова, което Ви трябва за едно делово пътуване.

Примерен списък:

Куфар
Ръчен багаж
Делово облекло, което не се мачка
Документи: паспорт,виза,имена и телефони за контакти, маршрут на пътуването, билети
Вечерно облекло
Пари: пътнически чекове, дебитни и кредитни карти
Чорапи, бельо, пижами
Работни материали: договори, доклади, визитни картички, рекламни материали
2 чифта удобни обувки
Материали за евентуална лекция: снимки, диапозитиви и др.
Будилник (може да бъде предоставен и от хотела )
Медикаменти
Ограничен брой бижута за определени дрехи
Ценности
Резервни очила
Козметика или прибори за бръснене
Пластмасови торбички за нечисто бельо
Течност за контактни лещи и пр.
Перилен препарат
Очила за слънце
Сешоар (може и от хотела)
Чадър
Пътническа ютия (може и от хотела)
Малко бельо, резервни чорапи


Винаги носете важните неща за Вас в ръчния си багаж за пристигането, за да си спестите евентуалното неудобство в случай, че Ви закъснее багажът или се изгуби.

Понеже най- важната грижа във вашия случай е да се появите в най - добрия си професионален вид, ще Ви кажем едно изпитано средство, което ще Ви помогне с това да не ви се намачкат дрехите. Когато тръгнете да подреждате своя куфар, между всяка от дрехите сложете по един намачкан лист, за да не се опират една в друга. Хубаво е да си натъпчете чорапите и бельото в обувките и да ги сложите най - отдолу в куфара, за да може да спестите място и да си балансирате багажа.Добре е да си сложите всички препарати и шампоани във втора опаковка, защото при полета те може да потекат. И още нещо, не по малко важно е да си сложите пижамата и хавлията на лесно достъпно място в куфара, да спестите време преди важната за Вас делова среща.

Служебните подаръци, които носите:
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Как да се подготвим за делово пътуване? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.