Как да получим желаната работа?


Категория на документа: Икономика


10. Колко дълго ще останете при нас? - Толкова колкото и двамата чувствам, че аз допринасям да извършвам задълженията си и да раста.
11. Защо напуснахте предишната си работа? - Опитайте се да дадете положителни причини. Дайте общ отговор, ако е възможно. Отделът ви е бил разформиран или длъжността е била премахната.
12. Защо до сега не сте си намерили друга работа? - Да си намериш работа е лесно, но да си намериш правилната работа е трудно.
13. Мислили ли сте и преди да оставите сегашната си работа? Ако да, какво ви е накарало да се задържите там? - Предизвикателството, но вече го няма.
14. За какви други длъжности и фирми сте кандидатствал за работа? - Дайте отговор свързан с попрището на тази фирма. Трябва да звучите по-фокусиран.
15. Опишете какво е според вас идеалната атмосфера за работа. - Там където се отнасят най-честно с хората.
16. Как бихте определили фирмата в, която работите сега? - Чудесна фирма, която ми даде множество добри моменти.
17. Какво мислите за настоящия си шеф? - Бъдете колкото се може по-положителни и обяснете че за да работите с нея или него ви е донесло опит, новации и стил на работа.
18. Ако говоря с предишния ви шеф, какво би ми казал за вашите най-големи недостатъци и слабости? - Не бъдете прекалено отрицателни към вашите слабости. Винаги е по-сигурно да определите липсата на умения и опит, като краткотрайна, отколкото като лична характеристика.
19. Можете ли да работите при напрежение или стресови ситуации? - Да, много просто, това е начин на живот в бизнеса.
20. Сменяли ли сте вида на вашата работа? - Подобрявал съм го, разбира се.
21. В сегашната си работа какви проблеми откривате, които преди това са били пренебрегвани? - Бдете кратки и не се притеснявайте.
22. Не мислите ли че бихте били по-добре в по-малка/по-голяма фирма? Или изобщо в различен вид фирма? - Зависи от работата.
23. Как разрешавате проблеми с екипа си? - Първо дискутирам с всеки поотделно.
24. Кое беше най-трудното решение, което някога е трябвало да вземете в работата си? - Свържете отговорът си със смяната на работата си.
25. Може би сте прекалено опитен и квалифициран за този пост. - Силните компании се нуждаят от силни хора. Опитните кадри се търсят много днес. Обяснете, че сте заинтересовам в дългосрочно сътрудничество. Работодателят ще си възвърне бързо инвестициите, защото имате повече от искания опит. Разрастващата се фирма рядко не може да използва талантите на хората си.
26. Какъв е стила ви на работа? - Никога не сте мислили за това, но вече е време да го направите. Отворената врата е най-доброто......, но вие свършвате работата си навреме или информирате началника си.
27. Добър ръководител ли сте. Дайте пример. - Ориентирайте отговора си към задачи и постижения. Обяснете вашите способности за управление, планиране, организация и умения за общуване.
28. Какво търсите, когато назначавате нов персонал? - Умения, инициативност и приспособяемост.
29. Уволнявали ли сте някого до сега? Ако да, какви са били причините и как се справихте? - Обяснете преживяното и как сте превъзмогнали проблемите.
30. Коя е била най-трудната ви задача, като началник? - Дайте по-общ отговор: да планирам нещата и да ги завършвам навреме съгласно с бюджета.
31. Какво мислят подчинените ви за вас? - Бъдете честен и положителен. Могат вероятно да проверят, ако решат.
32. Каква е най-голямата ви слабост, като началник? - Бъдете честен и положителен. Например: Не обичам да подтискам хората, затова винаги ги карам, като за начало да правят нещо приятно за тях.
33. Помагали ли сте за да се увеличат продажбите? Как? - Опишете приносът си с няколко подробности.
34. Помагали ли сте за да се намалят разходите? Как? - Опишете приносът си с няколко подробности.
35. Колко пари сте спестили с това? - Бъдете точни.
36. Колко подчинени имахте на последната си работа? - Бъдете точни.
37. В сегашната си или последната работа какво ви харесваше най-много и кое ви беше най-неприятно? - Бъдете честен, но положителен.
38. В сегашната си или последна работа, какви бяха 5-те най-важни постижения които имате? - Препратете го към онази част от вашата автобиография, в която са описани те.
39. Колко искате да печелите? - Отговорете с въпрос. Колко е заплатата за подобни постове във вашата фирма? Ако не ви отговорят дайте приблизителната цена, която мислите че е.
40. Колко очаквате, ако ви назначим на тази длъжност? - Бъдете внимателни, отговорът може да бъде цената на тази работа н пазара на труда. Кажете нещо от рода на: "Според мен за такава работа, като тази, която вие ми описвате може да е в рамките на..."
41. Каква заплата заслужавате? - Имайте своята идея... и не се колебайте.
42. Какви са ви интересите? От какво се интересувате? - Покажете, че водите умерен живот. Например говорете за книги, филми и дейности, които вършите след работа.
43. Как бихте описали вашата личност? - Отговорете уравновесено.
44. Кои са вашите силни черти? - Представете поне три и ги свържете с работата която ви се предлага.
45. Имате ли слабости? - Не казвайте, че нямате. Опитайте се да не цитирате лични качества като слабости, но имайте готовност, ако интервюиращият настоява. Превърнете ги от негативен в положителен отговор "Понякога много се изнервям, когато сме назад в работата".

VI. 10 Златни правила за перфектно интервю за работа. [5]

Нека да предположим, че първите стъпки са направени за кандидатстването на позицията, която желаем, а именно сме изпратили на нашия работодател безупречна автобиография (CV) плюс уникално мотивационно писмо и вече имаме на лице дългоочакваната покана за интервю. От този момент нататък предстои най-тежката борба за желания пост - блестящо представяне по време на интервютата за работа и неговото спечелване.
Съществуват 10 важни правила, които могат да помогнат много за едно отлично представяне в интервюто за работа. Ето кои са тези правила:

1. Поставете си цели за интервюто
Ако не си поставите цели преди да влезете в офиса на работодателя си и просто си кажете "Чакай да отида да си поговорим, пък дано ме одобрят", рискувате да съсипете целия си труд по съставяне на CV и мотивационно писмо.
Необходимо е да се отдели малко време и да се помисли какви цели трябва да има търсещия. Само на тази база от цели, може да се изгради подходяща стратегия за добро представяне на интервюто. Без цели стратегия няма как да има!
Ето няколко примерни цели:
- Да се направи благоприятно първо впечатление
- Да се открие обща тема на разговор
- Да се разбере дали работата и работодателя задоволява потребностите на интервюирания
- Да се открие какво търси работодателя и да се покажат способностите на бъдещия служител
- Да се минимизират потенциалните негативни впечатленияСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Как да получим желаната работа? 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.