Имиджът на Юсеин Болт


Категория на документа: Икономика


Софийски университет
"Св. Климент Охридски"
Факултет по журналистика и масова комуникация
катедра "Връзки с обществеността"

КУРСОВА РАБОТА

на тема:

"Имиджът на Юсейн Болт "

по "Изграждане на имидж"

Изготвил: Ръководител:
Евелина Аврамска 80836 Проф. дфн Милко Петров
I курс, Връзки с обществеността

София
2012 г.

Съдържание:

1. Увод
2. Биография
3. Анализи:

- Юсейн Болт и "Visa"
- Интервю с треньора на Юсейн Болт - Глен Милс
- Юсейн Болт с восъчна фигура
- Юсейн Болт и музиката
- Интервю с Юсейн Болт за "Пума"
- Юсейн Болт и любовта му към живота и спорта

4. Заключение

Увод

Живеем в такова време и такова общество, в което ценностната ни система е толкова разбита, че вече и ние не знаем за какво живеем. Светът не спира да прогресира, техниката се развива, а докато това се случва, избутваме най - важното на заден план - здравето ни. Живеем в дни, в които освен всички други беди, които ни се случват, проблемът със затлъстяването на все повече и повече млади хора, най - вече деца е изключително сериозен. Но обръща ли се внимание на това?? - Не.. А трябва ли?? Това вече е съвсем друг въпрос.. Има едно нещо, едно понятие, все по - зачезващо като ценност у децата, което би могло да реши този безспорно масов проблем. И това нещо е спортът. Думичка, която на места вече дори е изгубила значението си. Смятан от мнозина за нещо глупаво, нещо, което евентуално би могло да бъде вършено през свободното време или просто нещо, което е загуба на време, спортът бива тотално пренебрегнат в наши дни. Хората забравят да спортувати все по - малко насърчават децата си да се движат. А те израстват в света на "Counter-strike" и "World of Warcraft", които очевидно смятат за много по - забавни и интересни. Но никой не разбира, че спортът не е просто думичка, не е загуба на време, не е за глупаци. Не.Спортът е много повече. Спортът е здраве, сила, дух, вяра, воля, отдаденост, любов. Спортът не е нищо, той е всичко. Той е живот. Тези неща е успял да разбере един млад лекоатлет, родом от Ямайка.
Само на 25 години, Юсейн Болт, чиято звезда тепърва изгрява, вече има зад гърба си невероятни постижения. Но най - прекрасното от тях е това, на което е избрал да посвети живота си - спорта. Защото докато все още има такива хора - млади и жизнени, които виждат красотата у него, значи не сме загубени.

Биография

Юсейн Болт е ямайски спортист, лекоатлет, носител на Световните и Олимпийски рекорди в бягането на 100 метра - 9,58 сек. (поставен на 16 август 2009 година), на 200 метра 19,19 сек. (20 август 2009), щафета 4 Х 100 м. (22 август, резултат - 37.10 сек.) с отбора на Ямайка, поставен на Олимпийските игри в Пекин.Общо Болт има записани на името си 3 олимпийски титли, придружени с 3 световни рекорда от Олимпиадата в Пекин.

Заради името и постижението му е наричан с прозвището "Мълнията" ("Lightning bolt"). Роден е в в областта Трелони, Ямайка, учи в William Knibb High School. На 15 годишна възраст печели злато и два сребърни медала на световния шампионат за младежи 2002 година в Кингстън.На световното младежко първенство по лека атлетика през 2003 година, става първи в бягането на 200 метра с резултат 20,40 сек. През 2004 година става първи отново на 200 метра с резултат 19,93 сек.

На шампионата в Ямайка през 2007 година Болт пробежава в дистанцията от 200 м., с резултат 19,75 секунди, подобрявайки с 0,11 сек. държавния рекорд, датиращ от преди 36 години, поставен от Дон Куори (на английски - Don Quarrie). На Световния шампионат по лека атлетика в Осака, Япония 2007, завоюва сребърен медал, победен от американеца Тайсън Гей (на английски - Tyson Gay).През май 2008 година Болт преодолява стометровата дистанция за 9,76 секунди, което време е втори резултат в историята на тази дистанция, след световният рекорд на сънародника му Асафа Пауъл.По-малко от месец по-късно, на 31 май 2008, Болт побеждава в 100 м. дистанция с резултат 9,72 секунди, установявайки нов Световен рекорд(предишният рекорд е 9,74 секунди).
На 16 август 2009 г., на Световното първенство по лека атлетика в Берлин, установява нов световен рекорд на 100 м., постигайки сензационният резултат от 9.58 секунди.
Привърженик е на "Манчестър Юнайтед". :)

Анализ на статия за Юсейн Болт и "Visa"Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Имиджът на Юсеин Болт 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.