Характеристики на операциите във фирма за недвижими имоти


Категория на документа: Икономика


Уговарянето на среща може да стане по няколко начина:
* Чрез позвъняване на безплатния ни телефон 0800 155
* Чрез посещение на офис или посредством сайта на компанията .

2. Регистриране на интереса

Втората стъпка към намирането на правилния имот е да се "регистрира" търсенето. Това значи да се събере максимално много информация относно параметрите на желания имот - вид, желано местоположение, квадратура, бюджет, начин на финансиране, спешност на покупката. Компанията предлага и услугата "Автоматичен абонамент за новопостъпили оферти по предварително зададени критерии".

3. Оглед

В АДРЕС всеки ден пристигат стотици нови оферти. Преди да ги предложи на клиентите, агент на фирмата задължително ги посещава и проверява, дали документацията по тях отговаря на ситуацията, описана от продавачите им. Огледите са най-сериозната част за купувачите, така че брокерът помага на всеки купувач да състави списък с изисквания, които са важни с различна тежест: квартала, етажа, дали имота се нуждае от ремонт и т.н.

4. Проучване възможността за закупуване на жилище чрез ипотека

АДРЕС е част от групата на AG Capital, която включва партниращи си компании от секторите на финансирането, застраховането, оценките на активи. Всички клиенти се възползват от това преимущество. За да осигури максимално бързо и добро обслужване на своите клиенти, АДРЕС работи в тясно сътрудничество с КредитЦентър - най-големият кредитен консултант в България. Във всяка кантора на АДРЕС за клиентите се грижи квалифициран консултант на КредитЦентър, който ще помогне да направите правилния избор от офертите на водещите финансови институции.

5. Юридическа консултация и договаряне на условията

За успешната и сигурна покупка на имота, компанията предоставя пълна правна консултация с юристи, които притежават дългогодишен опит в успешните сделки с недвижими имоти. Брокерът съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за покупка на имот и провежда тежките преговори с продавача на имота. АДРЕС недвижими имоти е една от малкото компании на пазара, която има свой собствен правен отдел, в който работят на пълно работно време специалисти в сферата на имотите.

6. Подготвяне на документацията за успешна сделка и подписване на предварителен договор

След като клиентът избере имот, който да закупи, АДРЕС започва да води срещи между двете страни по време на тежките преговори. Служители на компанията проверяват изрядността на всички необходими документи по успешното приключване на сделката. След това се изготвя договор за покупко-продажба на избрания имот.

Част от процеса на закупуване на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Този договор се изготвя от юристите на АДРЕС, съгласно спецификацията на избрания имот, като провежда повторна проверка на документите за собственост на имота.

7. Подписване на окончателен договор за покупко-продажба на имота и успешно финализиране на сделката

Консултантът насрочва среща при нотариус за подписване на окончателен договор в нотариална форма (нотариален акт). С подписването на окончателния договор за придобиване на имота заплащате и остатъка от стойността на имота (остатъка след приспадане на депозита от стойността на имота).

Услуги за продавачи

1. Първоначална консултация

Уговарянето на среща може да стане по същите начина както и при услугите за купувачи:
* Чрез позвъняване на безплатния ни телефон 0800 155
* Чрез посещение на офис или посредством сайта на компанията .

2. Оглед и професионална оценка на имота с помощта на консултант

АДРЕС е единствената компания на пазара, която изготвя безплатно за своите клиенти Сравнителен пазарен анализ, от който те научават на какви ценови нива се сключват сделките в района, какво е търсенето и предлагането. По време на огледа, консултантът дава пълни насоки за определяне на пазарната стойност на имота и съвети как да ще бъде по-привлекателен.

3. Вътрешна промоция и реклама на имота

Имотът се регистрира безплатно в информационната система на АДРЕС и автоматично с това във водещи имотни портали. Веднага за него научат над 400 служители от АДРЕС и още хиляди партньори. По този начин продажбата на имота получава гарантирана публичност и информацията за него ще бъде разпространена и сред консултанти от други агенции за недвижими имоти. За удобство на клиентите компанията предлага възможности за огледи на имоти 7 дни в седмицата.

4. Обратна връзка

Консултантите от АДРЕС поддържа постоянна връзка със своите клиенти и периодично се отчита за процеса на работа по продажбата на имота. Следи се активността на сключените сделки с имоти, близки по параметри. Консултатнтите съветват продавачите коя оферта на купувач да приемат и при какви условия да продават имота си.

5. Юридическа консултация и договаряне на условиятаСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Характеристики на операциите във фирма за недвижими имоти 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.