Характеристики на операциите във фирма за недвижими имоти


Категория на документа: Икономика
Курсово задание
по
Операционен мениджмънт

на тема

АДРЕС Недвижими имоти
Характеристики на услугите и операциите във фирмата


Изготвил: Проверил: Доц. д-р Ю. Маринова
Ралица Георгиева ф.н. 102263
Поток 169/ гр. 1662

София, 2013 г.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА

АДРЕС Недвижими имоти АД е най-голямата българска фирма за недвижими имоти в България. От създаването си през 1993г., АДРЕС постоянно разширява дейността си и днес предлага професионални услуги в най-голямата мрежа от 42 офиса на територията на цялата страна, в които работят над 400 професионално обучени консултанти.

Никой не познава пазара на жилищни имоти в България по-добре от АДРЕС! Компанията проучва световните тенденции и прилага знанията си на местния пазар. Споделя своите познания, за да постигне най-доброто и да защити интересите на клиентите си.

АДРЕС Недвижими имоти е една от първите компании за недвижими имоти, сертифицирана по международния стандарт EN ISO9001:2008. Документът е издаден от международната компания за сертификационни услуги SGS като доказателство, че компанията покрива европейските стандарти в тази област. В фирмата са сертифицирани посредническите услуги при сделки с недвижими имоти и управлението и поддръжката на недвижими имоти.

АДРЕС бе отличена в четири поредни години с международното отличие Супербрандс - признание за влияние над пазара, лоялност и доверие към клиентите.

Ръководството на АДРЕС Недвижими имоти, в лицето на Изпълнителния Директор, се ангажира писмено със спазването на фирмена Политика по качеството.

Компанията разработи и успешно реализира първата франчайз система на българска компания за недвижими имоти. Към голямото семейатво на АДРЕС се присъединиха 19 франчайз партньори с офиси в над 20 града на страната.

АДРЕС Недвижими имоти е част от AG Capital - най-голямата българска холдингова компания, която инвестира в бизнеси, свързани с недвижимите имоти. В групата на AG Capital си сътрудничат 13 компании, като повечето от тях са сред водещите три в техния сегмент.

Участието на клиента в процеса е една от четирите основни характеристики при избора на технологиите за обслужване на потребителите. В анализираната организация то се осъществява под формата на избор на продукт. Тази форма се характеризира с това, че при нея клиентът определя спецификата на продукта, т.е. той задава изискванията към него.

Категориите услугите, които АДРЕС Недвижими имоти предлага са четири:
1. Услуги за купувачи.
2. Услуги за продавачи.
3. Услуги за наематели
4. Услуги за наемодатели

Всяка, от посочените услуги преминава през определен брои операции.
Услуги за купувачи

Този вид услуга преминава през 7 основни етапа, върху които ще акцентираме.

1. Първоначална консултация

В АДРЕС се сключват сделки ежедневно. Компанията има реалистичен поглед към пазара: нивата на цените, търсенето, предлагането, бъдещите промени в градската среда, преимуществата и недостатъците на всеки квартал, необходимата документация, която трябва да изискате от продавачите, когато изберете имот за закупуване. В АДРЕС работят консултанти и юристи, които проверяват детайлно всеки документ на имота и защитават интересите и средствата на своите клиенти-купувачи.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Характеристики на операциите във фирма за недвижими имоти 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.