Фъстъчено масло


Категория на документа: ИкономикаПридобиването на нови знания и умения в академична среда допълително повишава потенциала за професионален успех. Теоретичната подготовка, обаче далеч не гарантира реализирането на големи успехи в реална среда. Играта "Фъстъчено масло" ни даде ясна представа, за това как научните закономерности, познати ни от лекции и учебници, не винаги могат да дадат ясна представа за състоянието на пазара или за това кои биха били най-подходящите похвати и инструменти за стимулиране на продажбите. В реални условия ,при обследването на дадено явление, факторите на влияние винаги са повече от колкото могат да бъдат предвидени. В този аспект знанията и уменията безспорно са значими, но съществени качества на добрият мениджър са креативността и способността за навременно приспособяване в реално време. В процеса на менажиране, усилията ни бяха насочени предимно към анализ на средата и прогнозиране поведението на пазара и конкурентите ни в обозримо бъдеще. Въпреки положителната рентабилност на капитала след края на последният период, стратеическите грешки, които допуснахме в първите периоди и агресивната конкуренция не ни пзоволиха да реализираме високи продажби.

Управлението на компанията ни бе осъществено от студенти от Бургаски свободен университет, профил финанси и СК (счетоводство и контрол).

История на фъстъченото масло
Фъстъчено масло (на английски език - Peanut butter) е хранителен продукт, получен от изпечени фъстъци и смлени на паста, към които е добавено растително масло. Много популярен продукт в англоезичните страни и техните бивши колонии: Канада, САЩ,Австралия, Великобритания, Южна Африка, Нова Гвинея, Нова Зеландия, Филипини и Нидерландия.
Предшественикът на днешното фабрично масло се появява към края на ХIХ в., разработен по идея на лекар като богат на протеини заместител на месото. Модерният вариант на изделието се появява през 1922 г.
Фъстъченото масло е с високо съдържание на белтъчини и е подходяща храна за възрастни хора с малко и без зъби, поради невъзможността да дъвчат месо за да си набавят протеини и белтъчини.
По-голямата част от производството на фъстъци в САЩ отива за приготвяне на фъстъчено масло. Самото фъстъчено масло се употребява както като продукт за сандивичи (намазва се на филии, върху него се намазва конфитюр), така и като добавка към множество сладкарски изделия, кракери и други продукти, където е необходимо подсилване на вкуса на фъстъци.

През 2010 год. в щата Кънектикът холдинговата компания
" АКЦИОНЕРИ" излезе на пазара с нова търговска марка фъстъчено масло "MAX".

История на фирмата

Изследването на пазара и развитието на новосъздадената марка фъстъчено масло е
поверено на екип от опитни специалисти, които целяха да наложат на
пазара продуктите с марка " MAX ", за да вземат добри пазарни позиции и не на последно място да реализират максимална печалба.

На пазара може да бъде открита разнообразна гама от фъстъчени масла, но нашата технология създаде за Вас новите продукти "MAX". За
приготвянето им се използват най-добрите сортове фъстъци, отгледани в
екологично чисти региони. С помощта на модерни технология бе
постигнато качеството, което би задоволило и най-капризният клиент.

" Акционери " АД е част от холдинг, създадена е през 2010 г. в САЩ, Кънектикът. С акционери :

- Кристина Добрева;
- Калина Петкова;
- Николай Дерменджиев;
- Джесика Атанасова.

Основни органи на управление на дружеството са Общото събрание на съдружниците и Управителя.

Целите на нашата компания е да задоволят потребителското търсене и да станем лидер по пазарен дял и качеството на нашите продукти. Разпознаване на продуктите на "Акционери" АД и налагане на фирманеата марка в съзнанието на потребителите като символ за добър вкус и качество.

Дейността на компанията се състой в производството на три вида фъстъчено масло - натурал, стандарт и основен.

Фъстъчено масло " Стандарт" - Това е най- продаваният продукт . Приготвен е от едро смлени печени фастъци.

Фъстъчено масло " Натурал" - Екологично чист продукт, които е приготвен без консерванти и допълнителни съставки.

Фъстъчено масло "Основен" - Тук е спазена традиционната рецепта за приготвяне на фъстъчено масло.

Първи период

Територия А

ПРОДУКТ
ПРОИЗВОДСТВО
ПРОДАЖБИСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Фъстъчено масло 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.