Франчайзинг като форма на предприемаческа дейност


Категория на документа: Икономика


Икономически университет - Варна
Факултет "Управление"

КУРСОВА РАБОТА
по
ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС

На тема: "Франчайзинг като форма на предприемаческа дейност"

2010г.

Франчайзинг за фотоепилация No+Vello

1. Обща характеристика на франчайзингодателя

No+Vello е създадена през 2007 г. в Испания и само за няколко месеца се превръща в лидер на пазара за епилационни услуги. След успеха си в Испания, с повече от 450 франчайза, No+Vello навлиза и на португалския пазар, където през 2009 година са открити 90 салона. Освен в България, компанията подготвя развитието си и на нови международни пазари, сред които са Италия, Полша, Румъния, Бразилия и Мексико. Испанската компания е най-бързо развиващият се в света франчайз за фотоепилация. No+Vello има уникална за нашия пазар концепция, за безболезнена и трайна епилация на достъпни цени. Това което прави No+Vello различни от останалите студия за фотоепилация е революционното оборудване и фиксираната унисекс цена за всяка зона - 40 лв. Иновативната технология предлага две услуги едновременно - фотоепилация и фотоподмладяване. Уредите, които се използват в салоните на No+Vello са с интензивна пулсираща светлина (IPL) от последно поколение, позволяват да бъдат третирани повечето типове кожа и окосмяване. Използва се безболезнена, безопасна и лесна за прилагане техника, която постига ефективни и трайни резултати, несравними с традиционните методи на епилация.
Първоначалната такса за закупуване на франчайза е 25 000 евро без ДДС, месечната 300 евро +100 евро за реклама, срок на договора е 5 години с подновяване, а допълнителната инвестиция е 7 500 евро без ДДС.
Този франчайз представя една нова концепция на пазара за естетически услуги и популяризира фотоепилацията.

Основи на бизнес модела:
* Иновативна концепция
* Идеален за собствена заетост и откриване на първи собствен бизнес
* Висока доходност при ниска инвестиция
* Опростен мениджмънт
* Не е необходим предишен опит
* Революционна цена на услугата за фотоепилация
Средният срок за възвръщане на цялата инвестицията е 12 месеца.

2. Пазар
* Пазар с ясна тенденция на растеж
Все повече млади мъже и жени търсят тази услуга. Повече от 80% от жените и 50% от мъжете считат нежеланото окосмяване по тялото за проблем.
Основните начини за промотиране са чрез листовки, които се раздават в районите, които покриваме и чрез интернет. Услугата е насочена предимно към младите хора. Най-силната реклама обаче е така наречената " от уста на уста". Това са доволни клиенти, които се връщат отново и водят свои приятели.
* Липса на специализация при конкурентите
Епилацията в повечето случаи се предлага в естетически центрове, фризьорски салони, медицински заведения, и т.н.
* Високи цени
Цените на лазерната и фотепилацията са високи. Това пречи на повечето хора да използват този тип процедура и ги кара да избират по-евтиния, но по-болезнен метод на кола-маската.

* Остаряла технология
Повечето центрове използват остаряла технология и не търсят иновациите на един пазар, който ежегодно предлага по-напреднали технологии.

Технология
* Система за фотоепилация на No+Vello постига отлични резултати за различните части на тялото. Така се предлага трайна и ефективна епилация, превъзхождаща значително предлаганите услуги на пазара.
* Компанията предлага най-мощното и бързо оборудване за фотоепилация на пазара (60 джаула на см²)
* Фотоепилацията със светлина е иновативна практика, която е ефективна, сигурна и лесно елиминира окосмяването във всяка част на тялото.
* Фотоепилацията е по-модерен и безболезнен метод в сравнение с лазера, както и по-комфортна, по-икономична и осигурява по-добри резултати в дългосрочен план.
* Оборудването за фотоепилация позволява третиране на много типове кожа и окосмяване като позволява да се предложи сигурно и персонализирано третиране с оптимални резултати при всички типове кожа. Това разрешава проблема с лазера, който е ефективен само в ограничен брой случаи.

Процедури
* Броят на процедурите ще зависи от типа кожа и окосмяване като са необходеми средно между 4 и 8 процедури като окосмяването започва да отпада още след първата процедура. Времетраенето на отделните процедури зависи от зоната на тялото.
* Оборудването на No+Vello притежава модерна система за подкожно замразяване, което достига нивото на локална анестезия. Това гарантира безболезнена процедура.
* Важно е също, че оборудването дава отлични резултати не само за фотоепилация, но и за:Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Франчайзинг като форма на предприемаческа дейност 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.