Допълнителни услуги в туризма


Категория на документа: Икономика


- Бийч бар-на брега на морето. Предлага голямо разнообразие от над петдесет вида коктейли.
- Аква бар-намиращ се на територията на аквапарк "Атлантида". Богат избор от над петдесет вида коктейли, марков алкохол, безалкохолни напитки и бира.
- Пиано бар -на територията на хотел Атриум. Приятна атмосфера съчетана с предлагането на богат избор от марков алкохол и приятна музика.
- Анимационна зала "Бродуей"- Безалкохолни и тонизиращи напитки, бира, вино и високо алкохолни напитки.
- Нощен клуб "Галакси"- безалкохолни и тонизиращи напитки, бира, вино и високо алкохолни напитки. DJ и вашите любими хитове.
4

- Сладкарница "Филипополис"- Предлага бисквити, сладки и вафли, безалкохолни и тонизиращи напитки, бира, вино и високоалкохолни напитки. Външен бюфет: сандвичи на тостер и пица.
- Корабчето -Хот дог, безалкохолни напитки, бира.
- Гъбката-Сандвичи, дюнер, хот дог, безалкохолни напитки и бира.
- Интернет клуб
- Амфитеатър -Културна и развлекателна програма.

Спорт и WELLNESS в хотел "Роял Парк" -Елените: За да се чувстват здрави и отпочинали ,гостите на хотела могат да ползват спортния и Спа център в Елените .Оборудван е с модерна фитнес зала ,джакузи ,турска баня ,масаж и здравословен Витамин бар.На плажа могат да се практикуват различни водни спортове,като сърф , яхти , канута , моторни джетове , водни колела , парашути и уиндсърф.На територията на комплекса са изградени още мини голф клуб , боулинг зала , аква парк , билярдна зала.В анимационния център , гостите на хотела могат да поиграят дартс ,има пневматични пушки ,организират се групи по аеробика ,плажен волейбол стречинг , водна гимнастика и водна топка.

Удобства в хотел "Роял Парк" Елените:На разположение на гостите е 24 -часов рум сервиз , безплатен охраняем паркинг , стаи за непушачи , медицинска служба , голям открит плувен басейн , магазини , обмяна на валута , анимация и интернет клуб.

За децата в хотел "Роял Парк" Елените :За децата е осигурена детска площадка и детски басейн .В селище "Елените" има детска дискотека и детски шоу-програми и детска градина.

5. Подобряване на допълнителните услуги във ваканционно селище Елените в хотел "Роял Парк"

Основния туристо поток във ваканционно селище Елените в хотел "Роял Парк"се състои предимно от англичани ,руснаци , германци.
Както е известно, туристическия сектор се отличава със съществена конкуренция. Повишеното внимание към качеството при предлагането на туристически продукти е инспирирано от утвърдилата се в практиката тенденция за налагане на дългосрочни отношения на туристическите предприятия с техните клиенти именно в условията на

5
засилена конкуренция.
Всяка туристическа организация има икономически интерес и изгода от
управление на качеството, което се изразяват в:

подобряване и стриктно регламентиране на вътрешните управленски взаимовръзки, права, отговорности и задължения на всяка длъжност във фирмата при пълна прозрачност на осъществяването им;

ефективно използване на ресурсите на фирмата - персонал, оборудване, финанси;

намаляване на разходите за брак и рекламации;

увеличаване на мотивацията на служителите;

превантивност при осигуряване на качеството на продукта във всеки етап на възпроизводствения процес - от закупуването на суровините до непосредственото обслужване на туриста и пр.
Счита се, че чрез високо качество на предлагания продукт в областта на туризма има възможност да се повиши конкурентноспособността на самата туристическа единица.

Проблемите за усъвършенстване организацията за работа по предлагането на допълнителни туристически услуги в туристическите обекти имат изключително важно значение .Те имат преди всичко престижен и социален характер ,но същевременно се отличават с важно икономическо и финансово измерение.Важно място за ефективното управление на туристическите предприятия ,дружества и фирми заемат управлението и организацията по предлагането ,организирането и провеждането на допълнителни туристически услуги.

За подобряване на качеството на допълнителните услуги във ваканционно селище Елените в хотел "Роял парк"е създаването на специални дирекции и отдели по проблемите на туристическото предлагане ,комплексното туристическо обслужване и др.Създаването на отдели за рекламации и предложения от туристите за подобряване на качеството на допълнителните услуги.

За усъвършенстване на целия набор от допълнителни услуги е предлагането на следните видове допълнителни услуги:

-организиране на разнообразни екскурзии и пътувания в България и чужбина

-организиране на риболовни турове за любителите на риболова.

-организиране на сутрешна гимнастика ,която да е съобразена според възрастта на туристите.



Сподели линка с приятел:





Яндекс.Метрика
Допълнителни услуги в туризма 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.