Допълнителни услуги в туризма, хотел България, Минерални бани


Категория на документа: Икономика


Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

ФАКУЛТЕТ ПО ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ

КУРСОВ ПРОЕКТ

по дисциплина:
Допълнителни услуги в туризма

на тема:

Допълнителни услуги, предлагани в

СПА хотел "България" ,
с. Мин. Бани ,обл. Хасково

Бургас 2014

Съдържание:

1. Въведение
2. Какво представляват допълнителните услуги в туризма
3. Дестинация с. Минерални бани, обл. Хасково
4. Визитка на СПА хотел "България"
5. Допълнителни услуги, предлагани в СПА хотел "България"
6. Туристи предпочитащи СПА хотел "България"
7. Нова идея за допълнителна услуга
8. Заключение

1. Въведение

Туризмът възниква още от древни времена, но ограничен първоначално като привилегия на богатите слоеве от обществото. Туризмът постепенно се разраства, за да бъде днес неразделна част от модерния живот на съвременния човек. В границите на по-малко от век, той се превърна в определящ фактор в живота на милиони хора и интегрална част от икономическата, социалната и културна дейност на много страни по света.

Туризмът може да се дефинира като съвкупност от явления, произтичащи от взаимодействието между туристите, туристическата индустрия, местните власти и общността домакин в процеса на привличане и обслужване на тези туристи или други посетители. Той обхваща всички дейности и услуги, създадени за туристите - транспорт, настаняване, хранен, развлечение, спорт, магазини, реклама и всички други компоненти, които обслужват техните нужди и желания.

2. Какво представляват допълнителните услуги в туризма

Туристическите услуги се подразделят на основни и допълнителни. Основните туристически услуги са храна, настаняване и транспорт. Те са важна и неотменна част от туризма, но забавлението и доброто прекарване на туристите зависят много от допълнителните туристически услуги.Добра храна и удобно настаняване се предлагат на много места, но това, което отличава един хотел или къща за гости от другите са именно допълнителните туристически услуги.

Допълнителните услуги са туристически продукт, който спомага за повишаване удовлетвореността на туриста по време на неговата ваканция. Те съдържат основните характеристики на туристическите продукти. Допълнителните услуги създават предпоставки за разнообразяване преживяванията на туристите, повишават качеството на туристическото предлагане, правят почивката по - пълноценна, задоволяващи по - пълноценно нуждите на почиващите.

3.Дестинация с. Минерални бани, обл. Хасково

Хасковски минерални бани е сред най - известните балнеолечебни курорти в България. Курортното място се разполага в непосредствена близост до град Хасково. Териториите на балнеолечебния център се разпростират по северните склонове на Източни Родопи. След направените археологически и исторически проучвания се доказа, че животът по тези земи се е зародил още в далечната античност.
Намерените артефакти говорят за продължително заселване на този регион през периодите на Праисторията, Античността и Средновековието. Горещите минерални води в областта са били винаги притегателна сила за всички хора.
Днес, Хасковски минерални бани се посещават главно от туристи, които търсят облекчение на стари болежки. Курортът разполага с цели 15 на брой хидротермални извора. Температурата на водата им е изключително висока. Тя варира между 53 С - 57 С. Климатът в региона е типичен за континенталните и средиземноморски ширини. Зимата е мека, а лятото е с повече горещи дни. Интересен факт е, че местността около Хасково е позната като едно от местата с най - голям брой слънчеви дни в годината. Изчислено е , че за една година регионът се излага на над 2000 слънчеви часа. Хидротермалните извори, мекият климат и слънчевите лъчи са главните причини, които привличат туристи както от цялата страна, така и от чужбина.
Около балнеолечебния център се разполагат красиви паркове и природни зони. Местата са подходящи за разходки и пикник. В случай, че гостите на курорното място се почувстват отегчени могат да предприемат екскурзия до близкия град Хасково. Населеното място предлага разнообразие от ресторанти и заведения за бързо хранене. Градът може да бъде посетен както през деня, така и през вечерта.

4.Визитка на СПА хотел "България"

Спа хотел "България" се намира във Хасковски минерални бани, в полите на планината, недалеч от центъра на селото. Гледката, която се открива пред гостите е към вечно зелена гора.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Допълнителни услуги в туризма, хотел България, Минерални бани 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.