Будапеща - Дунавската перла


Категория на документа: ИкономикаШопинг - Епицентърът на шопинга в Будапеща е районът около улица "Ваци". На околовръстния булевард в Пеща се намира и Westend Center, най - големият мултифункционален мол в Централна Европа. Достъпна дестинация в Буда са булевард "Маргит" и районът около площад "Морис Зигмонд".
32. Най - популярното място за спорт и отдих е остров Маргит. Унгарците са запалени спортисти. В топ спортовете, в които унгарците се открояват са фехтовка, плуване, каране на кану, борба.

Възможности за спорт:
 Фитнес центрове
 Голф
 Тенис и скуош
 Басейни и Аквапаркове

Специални развлечения - Airsoft стрелба; боулинг; стрелба по глинени чинийки; футбол; картинг; състезания с коне; пейнтбол; стрелба с пистолет; каране на моторни лодки и водни ски; каране на АТВ; каране на танк и др.

33. Настаняване в Будапеща

В Будапеща, както във всяка популярна туристическа дестинация, изобилието от хотели е огромно - от хостели и пансиони през дизайнерски и спа хотели до луксозни 5-звездни дворци на реномирани вериги като Four Seasons, Le Meridien, InterContinental, Kempinski, Boscolo...

34. Информация за туриста

Туристически информационни центрове - В града има 6 офиса.

Важни телефонни номера:
 Бърза помощ: 104
 Полиция: 107
 При пожар: 105
 Спешен номер: 112

Визи - В Унгария се влиза с лична карта или паспорт, не се изисква притежаването на виза.

35. BUDAPEST CARD

Подобно на много западноевропейски столици и Будапеща разполага със специална карта, която предлага куп привилегии на туристите. Budapest Card може да се закупи от всяко туристическо информационно бюро на цена 4275 форинта за 24 часа, 7125 форинта за 48 часа и 8455 форинта за 72 часа. Срещу това безплатно се ползва градския транспорт, безплатна карта и брошура на 4 езика, плюс множество отстъпки в широк диапазон от 10% до 100%, предлагани от музеи, галерии, театри, концерти, спа центрове, джаз клубове, ресторанти, интернет кафенета, турове с автобус или корабче по Дунав, трансфери до летището с автобус и влак, автомобили под наем... общо повече от 100 места.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Будапеща - Дунавската перла 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.