Бизнес план на клуб


Категория на документа: Икономика


Както всяко заведение и "Comicss" ще държи за бързото и стриктно изпълнение на поръчките. Всички знаем колко е неприятно да стоим в очакване да ни донесат питието. Ще се стараем този проблем да не е пречка за бизнесът ни, и ако съществува, то той трябва да бъде отстранен.

Целият процес на обслужване на клиентите ще приключи, когато клинетите заплатят своята сметка и бъдат изпратени от обслужващият ги колега (сервитьор). За персонала, цикълът завършва с почистване и подготвяне на масата за следващите клиенти.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Като се има предвид, че барът ще е предимно за млади хора, бихме го локализирали на централна позиция, в близост до университети. Същевренно ще избегнем местонахождение в близост до други подобни или дискотеки, за да се избегне високата конкуренция.

ДОСТАВЧИЦИ

Бар "Comicss" ще работи само с доказани и утвърдени доставчици на качествен алкохол, кафе и безалкохолни напитки. Ще работим с продуктите на Coca Cola, тъй като по-голямата част от потенциалните ни клиенти са привърженици на тази марка. Основните фирми, с които ще имаме контакт са:

* ХМБ Експрес - дистрибутори на висококачествени вина, както от български изби, така и вносни. Офисът им във Варна е бул. Владислав Варненчик 281, тел: (052)503-901, GSM: 0700 188 08.

* Аксел - склад на едро за бира, безалкохолни напитки, натурални сокове и минерална вода. Местоположението им във Варна е в ЗПЗ, тел. 052/ 500 610, 052/ 506 011, моб.: 088/ 520 68 37.

* Винтайм ООД - осигурява комплексно зареждане на заведения с пъстроцветни сламки, оригинални бъркалки за коктейли, както и всички необходими аксесоари за коктейли. Адресът за гр. Варна - бул. 3-ти март, складова база КООП Търговия, тел. 052/ 502 929, 089/ 799 42 64, 089/ 799 42 65.

ОСНОВНИТЕ КЛИЕНТИ НА "COMICSS"

Този тип заведения са подходящи за младото поколение, за тези, които обичат да се забавляват и обичат екстравагантните места. Това не означава, че "по-нормалните" ни клиенти ще бъдат отритнати. Напротив! Целта на организацията е да привлече възможно най-много разнородни потребители, които да популяризират името ни. Ще впечатлим всички престъпили прага на нашата малка крепост с начина на обслужване, качеството на продуктите и уникалната атосфера на заведението.

С интериорът и цялостното обслужване като цяло бихме акцентирали върху хората, които са по-ексцентрични и имат нестандартно мислене. Възрастовата група, която би обхващала "Comicss" е между 18 и 35-40г., в зависимост от социалните нагласи и вижданията им за нещата извън коловозите на обикновеното, което сме свикнали да виждаме всеки ден около нас.

Като се има предвид, вечерният час и забраната за продажба на алкохол на непълнолетни лица, през деня ще бъдат сервирани всички напитки (включително и алкохол на навършилите пълнолетие), а след 22:00 часа, в заведението няма да се допуска обслужването на онези, под 18 годишна възраст.

Графично, основните клиенти, посещавали заведението ни биха изглеждали така:

ОСНОВНИ КОНКУРЕНТИ

Основни конкуренти на нашият бар биха били всички останали заведения, дискотеки и клубове със подобни менюта, цени и местоположение, както и клиентите, които обслужване. Като най-големи такива са дискотеката Час Пик, Xtravaganzza, Plaza Dance, кафета и по-големите барове като - Solo, Brasileiro, Graffiti, The College, Classico и др.

Преимущество за нас е, че разполагаме със зона, в която спокойно клиентите биха се насладили от това да изпушат една цигара, в уютна обстановка в компанията на любимото питие.

Проучванията показват, че потребителите оценяват и мислят за атмосферата, цената и качеството съответно при избор на заведение. Цената е фактор и ако клиента има притиснения, той е готов да заплати по-висока цена за да прекара по - добре.
За да се справим с конкурентите, бихме разгледали следните точки:

* Необходимо е отличаване от останалите заведения - клубът ни в тази посока е добре подготвен, разполагаме е ексцентричен интериор и място, където и най-големите чудаци да се почувстват на мястото си.

* Да се наблегне на забавлението - ако предположим, че всички наши гости прекарват приятно при нас, ще си осигурим пазарен дял чрез постоянната ни клиентела.

* Диференцираност и изпълняване на обещанията. Трябва да се спазят обещанията за качество, обслужване и незабравимо преживяване, а те се доставят от персонала.

НЕОБХОДИМИ ДМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕЙНОСТТА

ДМА
Брой
стойност
Годишна норма
Амортизация (1г.)
Хладилни витриниСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план на клуб 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.