Бизнес план на клуб


Категория на документа: Икономика


И К О Н О М И Ч Е С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т - В А Р Н А

"ОТКРИВАНЕ НА НОЩЕН КЛУБ - "COMICSS"

БИЗНЕС ПЛАН

ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

НА
..............................................................................................
ФАК.№.......................
СПЕЦ.: БИЗНЕС ИКОНОМИКА

2013Г.
ГР. ВАРНА

ВИД НА ИЗБРАНАТА ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Нашият клуб ще носи името "Comicss", имайки звучното и забавно мото "Елате, да се нарисуваме!". Надяваме се с този комичен лозунг да привлечем повече клиенти, които идват да задоволят любопитството си и излизат очаровани.

Нощният клуб ще бъде елитен с екстравагантен интериор и развличаваща музика в различни модерни стилове. Както в повечето нощни заведения, и тук ще се наблегне върху качеството на напитките. Като цяло менюто на клубът основно ще бъде изградено върху клиентите, почитатели на коктейлите и изискан алкохол. Атмосферата новооткритото заведение ще предразполага свойте клиенти за приятното им изкарване на времето при нас.

Вярно е, че в голям град като Варна има множество такива места, като това, което ще отворим, но барът ще има и своите уникални черти, на които ще заложим. Заведението освен ексцентричен интериор, подходящ повече за по-младото поколение, ще разполага с дота богато зареден бар, който би угодил и на най-капризните клиенти със странни вкусове, същевременно цените биха запазили едно нормално развнище, подходящи за различните прослойки на обществото.

Основната цел на нашата организация е да задоволи възможно най-много потребители със своето обслужване и качествена музика. За нас е най-важно клиентите ни да си прекарат добре когато ни посещават и да повторят своето посещение. Дори в подредбата на масите, ще бъде предвидено и място, за онези, които лесно се развихрят и са готови да се раздадът на дансинга. Нощният клуб ще е подходящ както за луди студенстки партита, така и за сериозни частни такива.

Заради влязлата през м. юни миналата година забрана за тютюно пушене в закрити помещения ще се предивиди едната част от помещението да бъде с подвижен покрив и стени изцяло изградени от прозорци, което би осигурило спокойствие, както на клиентите, така и на нас собствениците, че не нарушаваме никакви забрани.

Откриването ще се състои през ранната пролет на 2014г. и ще се популяризира посредством различни рекламни материали, пример: раздаване на файери,подобни на покани като на една част, от които ще предлагат промоции, с които бихме заинтригували потенциалните клиенти.

* Правно-организационна форма на предприятието:
За нашата фирма избираме търговско дружество с ограничена отговорност (ООД). Същественото тук е, че ние съдружниците не взимаме личностно участие, а само с капитал. Съществува минимален праг за основаването, но той е 2лв., който не би бил пречка за никой. Разделянето на капитала на дялове олеснява финансирането на предприятието.

Ключовите фактори за успех са:

* Да предлагаме изключително обслужване, което да впечатлява.

* Постоянна атмосфера за забавление и качествен продукт.

* Управление на финансите и паричния поток за увеличаване на капитала.

* Постоянен стриктен контрол на всички разходи без изключение.

ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

За производствен процес е трудно да се говори, но в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, както е и при клубовете, по-скоро ще опиша стъпките, през които минава персонала, за да се достигне до краен продукт и доволен клиент.

Първият етап би бил посрещането и настаняването на клиентите. При подбирането на персонал ще наблегнем на позитивни и лъчезарни хора. Според мен в заведение от нашия ранг не е толкова наложително да се наизустят реплики и да се повтарят на всеки клиент, ние ще заложим на приятелското обслужване. Ще се постараем да предразполагаме клиентите без свян да си поръчват и да се забавляват без притеснение от персонала.

Приемането на поръчките е следващото стъпало към постигането на заветната цел. След като се уточнят с клиентите и до най-малката подробност относно исканото, преминаваме към приготвянето на поръчката. За тази цел ще заложим на квалифицирани бармани, които ще са нашите мини богове зад плота. Разбира се, всеки коктейл, дори най-елементарната напитка, имат своя тънкост при напрвата си.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план на клуб 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.