Бизнес план - кафене


Категория на документа: Икономика
Изработили: Проверил:

Катедра:
Спец.:

1. Въведение..................................................стр. 3
2. Резюме.......................................................стр. 4
3. Описание на бизнеса................................стр. 5
4. Цели...........................................................стр. 7
5. Маркетингов анализ.................................стр. 9
6. Маркетингов план.....................................стр. 13
7. Операционен план.....................................стр. 15
8. Организация, персонал,

управление.....................................................стр. 19
9. Основни рискове.......................................стр. 22
10. Финансови разчети...................................стр. 23
11. Времеви график........................................стр. 28

Кафенето ще се намира в град Несебър. Заведението ще бъде част от веригата кафенета "Modera Coffee" (кафето за всеки вкус) и ще се разполага между стария и новия Несебър, в близост до хотел "Марина Палас". Създаването на кафенето има за цел популяризиране на марката в курортните ни градове и привличане на нови клиенти - туристи, местно население, хора, отишли на морето да изкарат допълнителни доходи и такива, които нямат възможност да посетят заведението в някой от големите градове. Също така отварянето на ново заведение от веригата "Modera" в Несебър ще запознае хората, непосещавали до сега функциониращи заведения от веригата, с традиционния вкус на едно истинско и ароматно кафе, с приятната атмосфера и професионалното обслужване. Основни цели за развитието на кафенето са:
* Оптимално оползотворяване на възможностите, които предоставя местоположението на заведението
* Официално откриване и популяризиране на кафенето, с цел привличане на клиенти
* Поддържане на контрол на разходите, операциите и паричния поток
* Поддържане заведението на високо ниво и осигуряване на постоянни клиенти
* "Разбиване" на конкуренцията
Постигането на гореспоменатите цели ще се постигне чрез осъществяването на тактически и оперативни идеи като:
* Обслужване на високо ниво
* Приятна атмосфера, подходяща както за Вашите бизнес срещи, така и за Вашите приятелски събирания
* Цени на продуктите, приемливи за всичи и седмични промоции
* Организиране на партита, седмични томболи и промоции
* Професионално управление на финансите и паричния поток за контролиране на приходите и разходите
* Избиране на най-добрата стратегия на действие и организация на работата

"Modera Coffee" е добре позната и разработена верига кафетерии в страната. Ето защо ние решихме да отворим още едно завдение от веригата, за да предложим на нашите клиенти още едно място, на което могат да си починат и дасе видят с приятели. Този кафенето ще отвори врати в град Нсебър. Така не само българските граждани, но и чуждстранните туристи, които посещават ежегодно морските ни курорти, ще се насладят на неустоимия вкус на уникалните кафе - специалитети, които предлага "Modera Coffee".

Мястото, на което сме избрали да се позиционира завдението е стратегическо, не само през летния сезон, но и през останалото време от годината. Това дава възможност за по - голяма целогодишна посещамост. Допълнително организираните партита, томоли и други забавления ще съдействат за увеличение на посещаемостта.

Предвижда се малка инвестиция, което допринася за по - бързото й откупуване ( инвестиция 25 000 лв., инвестиция плюс разходи за първия месец - 44 758 лв. и срок за откупуването й - 2 месеца).

Всички, които ще работят в завдението ще са с нужната квалификация и професионален опит в областта. През първата година заведението ще наброява печалба в размер на 264 180 лв. през следващите догини печалбата ще с увеличава със сума равна на средната месечна печалба през годината, като прз 2013 тя ще наброява 286 198 лв., а през 2014 - 308 210 лв.

Финансовите показатели на заведението през година и направените прогнози са в норма и са приемливи. Критичната точка на продажбите показва, че за да не сме на загуба трябва да продадам количество от 110 продукта на ден или 3 295 на месец. Това е минимума на продажбите, който се покрива всеки месец, особено през летния период. В останалата част от годината има намалние на посещаемостта, но въпреки това, това количество продукция се продава без проблем.
Нетния паричен поток за първата година е приблизително равен на 100 000 лв. или 95 585,60 лв. на година. Както вече уточнихме чистата печалба на кафенето е 264 180 лв., което не включва разходи за материали или работни заплати, или други разходи, само печалбата от поръчанит продукти.

Както вече бе споменато кафенето ще се намира в град Несебър и ще се разполага между старата и новата част на града, в близост до хотел "Марина палас". Местонахождението на заведението в тази част на черноморието и конкретно в Несебър, дава възмойност за посещаемост не само през летния сезон, но и целогодишно. Кафенето ще бъде "дом" не само за туристи, решили да посетят българското черноморие и да прекарат една незабравима лятна почивка на морето, но и местните жители, студенти, ученици и млади хора, дошли на крайбрежието, за да изкарат допълнителни доходи.

Марката Modera Coffee е българска марка и е създадена през 2009г. Има собствен бранд висококачествена кафе селекция, в резултат на дългия труд на експерти и се стреми да предложи на своите клиенти най-доброто кафе и най-добрите кафе напитки.

Идеята за отваряне на заведения от веригата "Modera Coffee" хрумва на трима варненски предприемачи. Те си представят място, което да бъде неизменна част от нашето ежедневие, което съчетава елементите изключитено добре изпеченото и прясно приготвено кафе, сервирано в чудесна и уютна обстанова на фона на приятна атмосфера. Място, съчетаващо удобството между дома и офиса, място за среща с приятели и най-вече, място, което да достъпно за всички. През следващите месеци идеята за "Modera Coffee" се развива изключително добре и бързо.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план - кафене 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.