Бизнес план


Категория на документа: Икономика
БИЗНЕС ПЛАН

ПО

ПРОЕКТЕН МЕНИДЖМЪНТ

ИЗГОТВИЛ: ...........................................
I. УВОД, РЕЗЮМЕ

В ДНЕШНО ВРЕМЕ ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ Е ИЗПЪЛНЕНО С РАЗЛИЧНИ ДЕЙНОСТИ. ЕДНО ОТ ТЯХ, НЕ ПО-МАЛКО ПО ВАЖНОСТ Е И ТОВА КАК ИЗГЛЕЖДАМЕ. ВСЕКИ СЕ СТРЕМИ ДА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ В ОЧИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ. НЕЩАТА, КОИТО СПОМАГАТ ЗА ТОВА СА БИЖУТАТА И АКСЕСОАРИТЕ.

"АТЕЛИЕ - МЪНИСТО" ЕООД Е ДРУЖЕСТВО, А АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В
ГР. ДОБРИЧ И ВЪЗНАМЕРЯВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ИЗРАБОТКАТА НА АРТ БИЖУТА, КОИТО ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ В СОБСТВЕН МАГАЗИН. ДРУЖЕСТВОТО Е ОСНОВАНО ОТ ДИЛЯНА ХРИСТОВА МИХАЙЛОВА.

ФИРМАТА СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ДА РАЗРАБОТИ ТОЗИ БИЗНЕС ПРОЕКТ, ЗА ДА ПРЕЦЕНИ ЕФИКТИВНОСТТА ОТ ДЕЙНОСТТА, КОЯТО БИ ИСКАЛА ДА ОСЪЩЕСТВЯВА.

КАЗУСЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА РЕШИ Е :
ФИРМАТА ЩЕ ИЗРАБОТВА АРТ БИЖУТА , КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРОДАВАНИ В МАГАЗИН " МЪНИСТО". МГАЗИНЪТ ЩЕ РАБОТИ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО СЪБОТА ОТ 9:00 ДО 19:00 ЧАСА. В НЕГО ЩЕ НАМЕРИТЕ БИЖУТАТА,ЗА КОИТО СТЕ МЕЧТАЛИ ВИНАГИ. ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ОТСТЪПКИ ОТ ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА АРТИКУЛИ НА СТОЙНОСТ НАД 20 ЛВ. КАКВА ЩЕ БЪДЕ ИКОНОМИЧЕСКАТА ЕФЕКТИВНОСТ ОТ ТАЗИ ДЕЙНОСТ?

РЕЗЮМЕ

ДОБРИЧ Е ГРАД С 89 472 ЖИТЕЛИ, КАТО БРОЯ НА ХОРАТА НА ВЪЗРАСТ 18- 64Г. ЗАЕМАТ НАЙ-ГОЛЯМ ДЯЛ , ТОВА Е ЕДНА ОТ ПРЕДПОСТАВКИТЕ, КОИТО БИ МОГЛА ДА БЪДЕ МОТИВАЦИЯ ЗА ОТКРИВАНЕ НА АРТ БИЖУТЕРИЯ.
ДРУЖЕСТВОТО, ЗАНИМАВАЩО СЕ С ИЗРАБОТКАТА НА БИЖУТА, ИМА АМБИЦИЯ ДА ПРЕДЛОЖИ ПРОДУКТИ, КОИТО НИТО ЕДНА ОТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ФИРМИ НЕ ПРЕДЛАГА.
ГЛАВНИТЕ ЦЕЛИ НА ДРУЖЕСТВОТО СА ДОБИВАНЕ НА ИЗВЕСТНОСТ СРЕД ШИРОК КРЪГ ПОТРЕБИТЕЛИ, УТВЪРЖДАВАНЕ НА ФИРМЕНА МАРКА НА ПАЗАРА И РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ПЕЧАЛБА В РАЗМЕР НА 8 000 ЛВ. В РАМКИТЕ НА ПЪРВАТА ГОДИНА.
ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА ЩЕ БЪДАТ ЗАКУПЕНИ НУЖНИТЕ МАТЕРИАЛИ И КОНСУМАТИВИ, ОТ КОИТО ЩЕ ИЗЛИЗАТ УНИКАЛНИ ПО СЪЩЕСТВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ.
ЦЕНАТА ЗА ЕДИНИЦА ИЗДЕЛИЕ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ВЪЗ ОСНОВА НА НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ, ВЛОЖЕН ТРУД И ПРОЦЕНТ ПЕЧАЛБА.

II. ОПИСАНИЕ НА БИЗНЕС ИДЕЯТА ( ФИРМАТА И НЕЙНИЯТ ПРОДУКТ/ УСЛУГА)
ОСНОВАТЕЛ НА МАГАЗИН - " АТЕЛИЕ МЪНИСТО" Е ДИЛЯНА ХРИСТОВА МИХАЙЛОВА. ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ТАКЪВ ТИП БИЗНЕС, Е ПРЕДПОСТАВКАТА, ЧЕ В ГРАД ДОБРИЧ ВСЕ ОЩЕ НЯМА МАГАЗИН ЗА АВТОРСКИ БИЖУТА. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМ ПЛЮС, ТЪЙ КАТО КОНКУРЕНТИ ПОЧТИ НЯМА ДА ИМА. ДРУГА ПРЕДПОСТАВКА, ТОВА Е НАПРАВЕНАТА СТАТИСТИКА ЗА ДРУГИ ГРАДОВЕ, КЪДЕТО ИМА МНОГО СИЛЕН ИНТЕРЕС ОТ СТРАНА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ( КЛИЕНТИТЕ ).
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА МАГАЗИНА ЩЕ БЪДЕ НА ЦЕНТЪРА ( НА МЯСТОТО НА ИНДИЙСКИЯ МАГАЗИН), КАТО ПОМЕЩЕНИЕТО Е СОБСТВЕНО.
ДАТА НА ОСНОВАВАНЕ НА ФИРМАТА - 31.03.11Г., ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА МАГАЗИНА 17.07.11Г.
ИНИЦИАТОРЪТ ЗА СТАРТИРАНЕ НА БИЗНЕСА, ТОВА Е ОСНОВАТЕЛЯТ НА ФИРМАТА- ДИЛЯНА ХРИСТОВА МИХАЙЛОВА.
ПРАВНАТА ФОРМА НА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МАГАЗИН- "АТЕЛИЕ МЪНИСТО" ЩЕ БЪДЕ ЕООД.
ОПИСАНИЕ- "АТЕЛИЕ- МЪНИСТО" Е ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА БИЖУТЕРИЯ И АКСЕСОАРИ РЪЧНА ИЗРАБОТКА, ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АРТ БИЖУТА. ОСНОВНИТЕ МАТЕРИАЛИ, С КОИТО ЩЕ РАБОТИМ СА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ МЪНИСТА, КУЛТИВИРАНИ ПЕРЛИ, КОРАЛ, ТЮРКОАЗ, СВАРОВСКИ КРИСТАЛИ, ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ И ДР. . ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ РАЗЛИЧНИ ЮВЕЛИРНИ МОДЕЛИ- КОЛИЕТА, ГРИВНИ, ПРЪСТЕНИ, ВИСУЛКИ, БРОШКИ, ОБИЦИ, КОИТО ЩЕ СА РЪЧНА ИЗРАБОТКА И ДИЗАЙН НА ФИРМАТА НИ, КАТО ЩЕ ДОСТАВЯМЕ МАТЕРИАЛИТЕ ЧРЕЗ НАЙ- ГОЛЕМИЯ ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА МЪНИСТА И БИЖУТЕРСКИ АКСЕСОАРИ WWW.MARABU.BG.
СИЛНИ СТРАНИ НА ПРОДУКТА:
● УНИКАЛНОСТ НА ИЗДЕЛИЯТА
● РЪЧНА ИЗРАБОТКА
● НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО И НЕТРАДИЦИОННО, ОТ ТОВА С КОЕТО СМЕ СВИКНАЛИ
● МИНИМАЛНА ЗАПЛАХА ОТ СТРАНА НА КОНКУРЕНТИ В РЪЧНАТА ИЗРАБОТКА
● ГОЛЯМ АСОРТИМЕНТ НА ИЗДЕЛИЯТА
● ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗРАБОТКА ПО ИДЕЯ НА КЛИЕНТА
СЛАБИ СТРАНИ НА ПРОДУКТА:
● ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ НАЛАГА НА ПАЗАРА
● НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ ЗА ЕВТИНИ БИЖУТА
● КАК ЩЕ БЪДЕ ВЪЗПРИЕТО ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, И ДАЛИ ЩЕ ИМА ИНТЕРЕС
МИСИЯ И ЦЕЛИ НА ФИРМАТА:
1. КРАТОКОСРОЧНИ ЦЕЛИ:
✓ ДОБИВАНЕ НА ИЗВЕСТНОСТ СРЕД ШИРОК КРЪГ ПОТРЕБИТЕЛИ
✓ УТВЪРЖДАВАНЕ НА ФИРМЕНАТА МАРКА НА ПАЗАРАСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Бизнес план 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.