Аутсорсингов план


Категория на документа: ИкономикаПодписване на договор за аутсорсинг.

Управление на процеса на предаване на функциите от организацията-аутсорси към аутсорсера

Управление на взаимоотношенията между аутсорси и аутсорсер.

Заключение
Данни за организацията

Маги-Ка ООД е със седалище - гр. Разград, ул. "Вардар"15, създадена е през 2000 г. и до момент държи пазарен дял от 15%. Фирмата се управлява от двама мениджъри - Станислав Стоянов и Маргарита Йорданова, като тяхна основна мисия е да поддържат фирмата в стабилно състояние. Slim Line (Тънка линия) е регистрираната търговска марка, с която е известна веригата от магазини на фирмата.

Резюме

Настоящата разработка представлява Аутсорсингов проект на Маги-ка ООД - една от оснoвните фирми, с предмет на дейност производство на висококачествени, луксозни и елегантни дамски облекла в България.

Нейната обществена значимост се обуславя не само от факта, че предлага елегантни и качествени стоки на българския пазар, осигурявайки сравнително голям прцент от работните места в региона. Маги-ка ООД спомага за изграждането и утвърждаването на българските шивашки изделия като стоки с изключително високо качество, подходящи десени, отлично съчетание на цветовете, безупречна кройка , следващи последните тенденции в модата.

За реализация на произвежданите изделия фирмата може да разчита не само на собствената си търговска мрежа, но и на множеството си бизнес-партньори в страната.

Фирмата разполага със собствена търговска мрежа, състояща се от 5 магазина, разположени в Централна България. Предлаганите в тях дамскси облекла са висококачествени, луксозни и почти изцяло българско производство. Част от тях са произведени с български платове, друга - с висококачествени немски и далекоизточни копринени платове.

Магазините са с адекватен на предлаганите от тях стоки вид - атрактивно външно оформление, привлекателен интериор, обслужвани от опитни продавачки и подходящо аранжирани. Цените на фирмата са сравнително високи, което е в съответствие с останалите елементи на маркетинг микса на фирмата. Разположението на магазините в централните части на град Разград спомага за утвърждаване на имиджа на фирмата като предлагаща стоки за хората с висок социален статус, стил и доходи.
Общият икономически растеж и положителните показатели на икономиката правят перспективата за развитието на бизнеса благоприятна.

Мисия на фирмата

Маги-Ка ООД се стреми да дари всяка жена с най-доброто и най-подходящото за нея облекло, което да създава усещане за комфорт и красота, изпълвайки я с увереността, че изглежда неотразима и безупречна по всяко време и на всяко място.

Тя намира отражение в точното определяне на нуждите и потребностите на своите клиенти от дамско облекло и задоволяването им чрез предлагане на един подходящ продукт - елегантни и качествени български стоки, предлагани в луксозни, специализирани магазини, в които квалифицирани и опитни продавач-консултанти помагат на клиентите да направят най-добрия избор.

Маги-Ка ООД смята, че е необходимо да поддържа и увеличава рентабилността и растежа на дейността си, като по този начин тя ще заеме силни стратегически позиции на пазара на висококачествено и елегантно дамско облекло.

Организацията

Предмет на дейност на организацията е производството на дамско облекло за фирми и индивидуални клиенти. Предлаганите продукти са - официални рокли, костюми, ризи, панталони и др., предназначени за жени.
Фирмата произвежда голям асортимент от висококачествени официални дрехи ( рокли, ризи панталони, костюми и др.), предназначени за дами на възраст предимно между 25 и 40 години. Цените на стоките се определят в зависимост от материалите, които се използват и сложността на изработката на желани модел.
Цели на организацията:
* Стратегически - затвърждаване на имиджа;
* Маркетингови - подобряване на маркетинговия микс;
* Продуктови - Разширяване на асортимента;
* Иновационни - осигуряване на нови модели и идеи за увеличаване на интереса на клиентите;
* Тенхнологии - по-ново оборудване, включване на използване на компютърен софтуер за улеснение и подобряване на качеството на работа;
* Човешки ресурси - насърчаване и мотивиране на служителите за по-качествена работа и постигане на по-високи резултати;
* Пазарен дял - Увеличаване на пазарния дял в бъдеще;
Дейността на фирмата се извършва в град Разград, но продуктите се разпространяват в цялата страна.

Отрасъл

Главни участници в отрасъла са:
* Конкуренти - "Харсейт" ООД гр. Разград, "Рони 2007" ООД гр. Исперих;Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Аутсорсингов план 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.