Анализ за създаванео, обработването, търгуването и пазара на опаковките


Категория на документа: ИкономикаВУАРР
гр. Пловдив
Стопанско управление
Бизнес план по Предприемачество

Студент : Проверил:
Вера Иванова Тоскова Професор дин П. Аврамов
Фак . № : 132423110019
Магистратура 1 -ви курс

Ноември 2013год.
ИНФОРМАЦИЯТА В НАСТОЯЩИЯ АНАЛИЗ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ФОРМА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА И ИНДУСТРИАЛНА СОБСТВЕНОСТ И МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА УЧЕБНИ ЦЕЛИ !!!

СЪДЪРЖАНИЕ :
1.Увод
2.Тема - Хартиената опаковка
3.Бизнес план на фирмата "Х"
4.Инвестиции на фирмата "Х"
5. Пътят на опаковката от завода до клиента.
6. Екологичен ефект и рециклиране
7. Иновационни технологии
8. Наредба за опаковките
9. Абревиатура и код идентифициращи материала, от който е направена дадената опаковка

Използвана литература:

Лекции на Проф. Аврамов.
Вестник "Предприемач" 2009г.
Сайтове за Бизнис планове.
Материали от разработки на студенти.

Да развиваш бизнес без маркетинг е като да мигаш на тъмно. Ти знаеш, че го правиш, но не и другите (клиентите). Е, как да купуват от Вас тогава? И оттук тръгват митовете: "Няма клиенти!", "Няма работа!" ...
За да популяризират продуктите си, производителите на бързооборотни стоки използват основно познати канали - телевизия, радио, печатни издания, билбордове, дигитален маркетинг, продукт тестинг, участие в брошури, специални промоции и др. Дали обаче това е успешно таргетиране, при условие че ефектът от тези маркетингови активности може да се измери реално само когато се прави продукт тестинг и се участва в брошурите с отстъпка на търговските вериги?Стигна се до извода, че съществува възможност, която все още не е достатъчно разработена като канал за комуникация с крайния потребител - опаковката на продуктите.

За какво използваме опаковките?
Опаковките са съдовете, изделията, в които продуктите се купуват, продават и транспортират. Опаковките са важна част от всичко, което купуваме. Повечето храни и напитки стигат до нас в някакви опаковки - представете си какво би било, ако това не беше така! Опаковките са направени от множество различни материали, включително хартия и картон, стъкло, стомана, пластмаси и алуминий. Опаковката има четири основни предназначения:
Да съхранява храната.
Да съдържа изделията, така че те да могат да се транспортират лесно и сигурно.
Да описва и идентифицира съдържащото се в нея, така че потребителите да получат информация за съдържанието, теглото и предназначението на продукта.
Да предпазва изделията от счупване и разпиляване.
Интересни факти:
Първите опаковки са били направени от естествени материали - изсушена животинска кожа е била използвана за съхраняване и пренасяне на вода, от сламата и тръстиката са били сплитани кошници. Повече от 60% от опаковките са предназначени за храни. Опаковките стават все по-леки с развитието на новите технологии за направа на здрави опаковки с по-малко материали.
Бизнес план на фирмата "Х"

Идеята за реклама върху торбички, етикети, листове, опаковъчни материали, кутии и кофички вече е патентована в България и в Европа. Основният замисъл е чрез комуникация с опаковката да се свързват два, три дори и повече бранда. За да се реализира, с всеки производител се сключва договор, който разрешава опаковката на продукта да се използва за реклама. Ползата за производителя е, че получава дивиденти, а за потребителя - че рекламираният продукт е "на една ръка разстояние" и след като види рекламата, може веднага да реагира. Този вид комуникация позволява и да се прави реклама на определен продукт в определен регион. Нашето предложение дава възможност на малките производители да представят например новия си продукт в определен регион от страната, в който имат планове да се развиват или пък да навлязат.
Стремим се да позиционираме и да рекламираме продукти, които не са с висока цена, за да може всеки да си ги позволи и да си ги купи. Сигурни сме, че ако клиентът хареса рекламирания продукт, ще се превърне в негов лоялен потребител.
Важно условие е рекламираните продукти да имат определено качество и имидж, отговарящ на имиджа и качеството на рекламната платформа (опаковката). Интересното в идеята ни е, че тя позволява популярността на един бранд да влияе върху друг.
Хляб, скъп парфюм, книга, цимент, та вече дори кашмирените пуловери и марковите дънки се продават в хартиен плик. Триумфът на тези опаковки стана пълен след появата на различни услуги като доставката на храна в офиса, франчайз пекарните или биомагазините, които заложиха на хартията или заради удобство, или заради по-добър имидж на търговския обект.

Засега обаче в България явлението е по-скоро мода. Но всяка мода създава и нова пазарна среда. В последните години се появиха компании, специализирани в производството на хартиени опаковки. От "Х" - компания, която работи в различни сегменти, заявяват, че търсенето на хартията се е увеличило двойно само в последните години.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ за създаванео, обработването, търгуването и пазара на опаковките 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.