Анализ на рекламно послaние на опаковка на шоколад


Категория на документа: Икономика


Milka шоколадите са опаковани в индивидулни опаковки ,като по този начин и самата опаковка се използва и за рекламен материал.Дизайна на опаковката трябва да бъде много добре изработена с ясно послание към потребителя и с подходящо изображние на продукта,който се намира в опаковката.

1.етап
Млечен шоколад с алпийско мляко и лешници.Производител :Production EOOD. Състав:захар,какаова маса, лешници (9%), суроватъчна пудра,дехидратирана млечна мазнина,лешникова паста,емулгатори (соев лецитин, Е476),аромат.Млечният шоколад съдържа минимум 30 % какаова маса.Съдържа мляко,лешници,соев компонент, може да има пшеница и други ядки.
Милка лешник 25 гр. - най-нежният шоколад е вече достъпен и в по-малка форма,удобен за консумиране по всяко време и навсякъде.
Хранителна информация
Хранителна информация
Хран.инф.за порция 25гр.
*ОДП за 25 грама
Енергийност
140 ксал
7%
Белтъчини
1,4гр
3%
Въглехидрати
От които захари
13,5 гр.
12,5 гр.
5%
14%

Мазнини
От които наситени
8,8 гр.
4,9гр.
13%
25%
Фибри
0,3гр.
1%

Натрий
0,06 гр.
3%

Продуктът трябва да се съхранява на сухо място,защитето от топлина.Предназначен е за всякакви възрастови групи.
2.етап
Целта на рекламата е да подобри имиджа на фирмата,за да бъде конкурентно способна.Видът на рекламата е търговка.Крайната цел е печалбата.Опаковката на самия продукт е своеобразно и рекламата ,която е насочена към всеки потребител е цел задържането на спечелените потребители и привличането на нови такива.Този тип рекламни кампании са необходими ,защото конкуренцията в областта на производството на шоколади е голяма.Поради това външният вид трябва да бъде впечатляващ .
Опаковката на даден продукт изгражда и неговия имидж.Затова опаковката трябва да привлича вниманието и да бъде желание за притежание на продукта у потребителя точно като опаковката на шоколад "Milka".Това се постига по правилния дизайн на опаковката.
3.етап
Посланието изразено в подходящия дизайн за шоколад "Милка" може да се счита за успешно,когато има превлекателен външен вид и балансирано отношение между цената и вида на опаковката.Тези показатели определено са застъпени в дизайна на опаковката.Фирмата производител е утвърдена на пазара и е позната на широк кръг от потребители.

4.етап
Опаковката на продукта съдържа различни линии и фигури ,които определят различни неща .невидими за обикновенното око:
-прави-символизират твърдост и стабилност ,могат да внушат на потребителя доверие.
-наклонени линии и диагонали-създават впечатление за динамизъм
-кривите и чупливите линии символизират нежност,защита,женсвеност.
ГЕОМЕТРИЧНИ ФИГУРИ В ОПАКОВКАТА
-Правоъгълникът е близък по своето значение до квадрата ,но означава и отлични установени връзки.
-квадратът е символ на земята,стабилност.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на рекламно послaние на опаковка на шоколад 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.