Анализ на имиджа на Джони Ноксвил


Категория на документа: ИкономикаСофийски Университет
"Св. Климент Охридски"

Анализ на имиджа на
Джони Ноксвил
(създател на телевизионното предаване "Jackass")

Изготвил: Емил Стоянов, Научен ръководител:
Първи курс проф. Дфн. Милко Петров
"Връзки с обществеността"
Факултетен номер: 80778
Съдържание :
1) Въведение
2) Социален статус на личността
1. Биографични данни и произход
2. Образование
3. Създаването на "Jackass"
4. Състояние и ранг
5. Перспективи
3) Динамична характеристика на личността
1. Обществено мнение
2. Лично мнение

3. Оценка на личността от други лица

4. Самооценка

5. Скандали

6. Участие в медиите

7. Какво още за Джони Ноксвил?

8. Любопитни факти

4) Заключение

1) Въведение

В наши дни имиджът е един от най-важните компоненти, когато си известна личност. Той изгражда представата на хората за теб и е изключително трудно да се разграничиш от вече изградена такава. Това става причина за много звезди да се държат неестествено и да се опитват да си изградят нереален имидж, който не отговаря на истинските им характеристики. Обаче съществуват и хора, които без особени усилия създават своя образ в медийното и общественото пространство поради простата причина, че се държат естествено.

2) Социален статус на личността

1. Биографични данни и произход

Филип Джон Клап (по-известен като Джони Ноксвил) е роден на 11 март 1971 година в Ноксвил, Тенеси в семейството на Лемойн и Филип Клап. Още от дете Филип младши показва влечението си към каскадите и номерата ,вършейки всякакви (често необмислени) пакости. Когато бил на осем години, Джони се разминал на косъм със смъртта след като заболял едновременно от грип, пневмония и бронхит. Самият Ноксвил по-късно се шегува, че именно тази случка го е накарала да повярва, че е непобедим и му е предопределила бъдещото му призвание, а именно изпълнението на лудашки каскади, забавляващи зрителите. На 18 години младият Ноксвил завършва гимназия Саут-Йънг, като неговите съученици твърдят, че още от ученическите му години Джони е бил лидер и е обичал да е център на внимание - нещо, което си личи и от участието му в предаването "Jackass", на което е съосновател.

2. Образование

Джони Ноксвил твърди, че братовчед му Роджър Алън Уейд го е запалил по актьорството след като му подарил копие от книгата на Джак Керуак - "На път" (Jack Kerouac - "On the Road"). Това е и една от причините Джони да се премести в Калифорния, където посещавал Американската академия за драматични изкуства. Ноксвил обаче не успява да пробие в актьорския бизнес и след няколко участия в нискобюджетни реклами той напуска академията и започва да работи като журналист на свободна практика, пращайки идеи за статии на различни списания от околността.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на имиджа на Джони Ноксвил 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.