Анализ на хотел


Категория на документа: Икономика
СТРАТЕГИЧЕСКИ ПЛАН
НА

ПО ДИСЦИПЛИНАТА
СТРАТЕГИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ

РАЗРАБОТИЛ: ПРОВЕРИЛ:
Йордан Иванов Гинков д-р В. Николаева
Специалност: МТ
Факултетен № 09331027

Въведение:

Предмет на дейност: хотелиерство, ресторантьорство, външно-икономическа дейност, туроператорска, туристическа, агентска дейност и всички други видове дейности, които не са забранени от Закона.

Описание на продукта: Продукта е всичко задоволяващо потребностите и желанията, което може да бъде предложено на пазара, с цел привличане на влиянието. В случая нашия продукт е услуга.

Мисия: "Стремеж към съвършенство и гъвкавост в туристическия бизнес."

Мисията на "Хелиус Хотелс" ЕООД е да задоволява туристическите потребности на своите клиенти чрез предоставянето на пакет бизнес услуги, отговарящ на потребителските изисквания - комплексност, баланс, качество - цена, внедряване на съвременни технологии за обслужване, като се използва ефективно и екологосъобразно материално-техническата база.

Насоки за дългосрочно развитие:
Фирмена философия: Фирмената философия на "Хелиус Хотелс" ЕООД е като мисия - да задоволява туристическите потребности на своите клиенти, чрез предоставяне на достъпна услуги, отговарящи на потребителските изисквания.
Фирмена политика: Управлението на персонала на хотелиерската фирма е тясно свързано с фирмената политика. По своята същност тя е съвкупност от убеждения, традиции, обичаи и ценности, характерни за дадена фирма. Фирмената политика е синтез от неписани закони и правила за поведение, които показват как трябва да се вършат нещата в дадена фирма. Тя се отнася до целия персонал и е свързана със стратегията и бъдещото развитие на фирмата. Фирмената политика формира принадлежност на персонала към настоящето и бъдещето на фирмата. Това се постига чрез системите на заплащане, учредените награди, въведените системи на обучение, контактите между членовете на фирмата, провеждането на празници на фирмата, стимулирането на предложения и идеи от страна на персонала за утвърждаване на хотелиерската фирма.

Ценностна система: Във фирмата много се разчита на отговорността, всеотдайността и сериозността с която служителите се отнасят към задоволяване нуждите на клиенките и техните изисквания.

Основни направления на дейност: Основното направление на дейността на хотела е предоставянето на различни видове хотелски услуги. Хотелския комплекс предлага леглова база срещу заплащане и услуги свързани с ресторантьорството. Хотелът също така предлага и допълнителни услуги за задоволяване изискванията на своите клиенти.

Определяне на стратегическите бизнес единици (СБЕ): На територията на "Хелиус Хотелс" ЕООД могат да се обособят известен брой стратегически бизнес единици, които да притежават икономическа независимост и да съществуват независимо една от друга. Всяка една от единиците освен работата си с клиентите на хотелския комплекс може да предлага своите услуги и на почиващи които не са гости на хотела. Такива стратегически бизнес единици са: рецепция, ресторант, бар-ресторант, бар-басейн, лоби-бар.
Фронт-офис - СБЕ1
Ресторант - СБЕ2.
Бар-ресторант- СБЕ3.
Бар-басейн -СБЕ4.
Лоби-Бар - СБЕ5.

Анализ на вътрешнофирмената среда и определяне на силните и слабите страни на фирмата:

Double Tree by Hilton Varna***** се намира в непосредствена близост до парк "Златни пясъци" - оазис на спокойствието, на 500м от центъра на курорта, на 350м от плажа, на 100м от аквапарка на курорта.

Основната идея при изграждането на хотел "Double Tree by Hilton" е осигуряване на възможност за пребиваване, почивка и възстановяване с все по-висока степен на комфорт, чрез ефективно и конкурентно предлагане на туристически услуги. Те са съобразени както с възможностите и предпочитанията на клиентите, така и с специализацията на хотела.

В хотел "Double Tree by Hilton" се предлагат места за краткосрочен престой с много високо качество на обслужване на туристи "бизнес класа", индивидуални и организирани туристи, VIP гости. Основния туристически продукт е свързан преди всичко с настаняване, трансфер и осигуряване на храна.

"Double Tree by Hilton" Varna, разположен в к.к. Златни пясъци с изглед към зеленината на природния парк разполага общо с 196 стаи - двойни, фамилни, апартаменти и студиа и има директен достъп до отличения с награди СПА център Аphrodite Beauty Spa and Health Clinic - един от най-забележителните по Черноморието.

Double Room

Стаите са с площ от 30м². Удобен работен кът и изглед към морето или парка.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.