Анализ на дейността на Кауфланд


Категория на документа: Икономика
ФАКУЛТЕТ "ИКОНОМИКА НА ИНФРАСТРУКТУРАТА"

КАТЕДРА "СТОПАНСКА ЛОГИСТИКА"

ИДЕЕН ПРОЕКТ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЛОГИСТИЧНАТА СИСТЕМА НА

Съдържание:

1. Представяне на компанията

2. Анализ на вътрешната и външната среда

3. Диагностициране на логистичните проблеми

4. Алтернативи за решаване на логистичните проблеми

5. Избор на целесъобразен вариант

1. Представяне на компанията и бранша, в който тя оперира.

През 1930 година, Йозеф Шварц става собственик на Südfrüchte Großhandlung Lidl & Co. в Хайлброн. Фирмата се преименува в Lidl & Schwarz KG и концентрира дейността си в търговия на едро с хранителни продукти с богат асортимент. Разрастването и е прекъснато в следствие разрушението по време на Втората световна война. Фирмата продължава дейността си след края на войната.
Двадесет и четири години по - късно през 1954 година, се разширява на фирмата, със собствено седалище в Хайлброн и встъпване в търговската кооперация А & O. През 1960 година,
отварят и първите складове от тип Кеш & Кери в района на Северен Вюртемберг под името Handelshof. В същнонст началото на Kaufland се поставя през 1964 година, когато се обособява и първият производствен цех за месо в Handels- и Fruchthof Хайлброн. С това на практика се слага началото на Kaufland-месокомбинат, който днес има производствени бази и дистрибуторски звена в Некарсулм, Мокмюл при Хайлброн, Офенбург и Унтеркака (при Цайц в Саксония). Четири години по - късно през 1968 година, отваря врати и първият магазин под името Handelshof в Бакнанг. След още четири години централата се премества в Некарсулм.

През 1977 година, отново в Бакнанг се отваря и първият хипермаркет под името Handelshof. След смъртта на Йозеф Шварц управлението на фирмата се поема еднолично от неговия син Дитер Шварц.

През 1984 година, се бележи с началото на първият хипермаркет на Kaufland, който отваря врати първо в Некарсулм, в който хипермаркет многобройни концесионери и търговски обекти дообогатяват предлагания асортимент.
Шест години след това през 1990 година, първият хипермаркет в новите федерални области на обединена Германия отваря врати в Майсен. С цел преодоляване на онаследения стоков дефицит през същата година той бива последван от хипермаркети на Kaufland в Хойерсверда, Пирна, Фрейберг, Вайсенфелс, Берлин-Айхе и Зенфтенберг. През 1994 година, се появяват и първите Kaufland-хлебопекарни в хипермаркетите в Десау и Лайпциг, като тяхна цел е по-нататъшното оптимиране на услугите по предлагане на все по-богат асортимент от пресни стоки.
През 1998 година отваря врати и първият Kaufland в Република Чехия и по - точно в град Острава.
През 2000 година стартира и първият Kaufland в Словакия в град Попрад. 2001 година Kaufland е абсолютен лидер на пазара в новите федерални области на обединена Германия. В Република Хърватска първият Kaufland отваря врати в град Карловац, последван от първият Kaufland в Полша в град Старград Шчечински.
През 2005 година, фирмата продължава експанзията си в Германия и други европейски държави и отбелязва своя 75-годишен юбилей.

А в България Първият Kaufland отваря своите врати през 2006 година в град Пловдив.
Днес, Kaufland спада към водещите фирми за търговия с хранителни стоки в Европа.
Фирмата се представя с над 600 филиала в Германия, Чехия, Словакия, Полша, Хърватия, Румъния, а от 9 март 2006 вече и в България.
Хипермаркетите в Германия разполагат с голяма търговска площ и осъществяват дейността си под името Kaufland, KaufMarkt и Handelshof.
Асортиментът включва както собствени марки, които предлагат продукти с гарантирано качество на ниски цени, така и продукти от местни производители и маркови стоки. Особено важни за Kaufland са отделите за пресни продукти: месо, колбаси, сирене и млечни продукти, плодове и зеленчуци. Kaufland гарантира ежедневно напълно пресни стоки и качество на най-ниски цени.
Наред с богатия асортимент от хранителни продукти Кауфланд предлага и много други нехранителни стоки на привлекателни цени: домашни потреби, порцелан, текстил, електрически уреди, канцеларски материали, играчки, артикули за свободното време, сезонни стоки и разнообразни седмични предложения.
Търговски обекти и магазини на наложили се на пазара фирми допълват цялостния асортимент във филиалите на Kaufland.
Kaufland предлага богата гама от висококачествени и винаги пресни хранителни продукти, стоки за бита, свободното време, градината на най-ниски цени. При нас ще имате голямо разнообразие от наложили се, познати марки, а също така ще откриете и продукти с високо качество и изключително изгодни цени, гарантирани под знака на нашите собствени марки.

2. Анализ на вътрешната и външната среда.

2.1. Анализ на външната среда.

• Политически фактори

 поддържане на отлично качество на предлаганите стоки и услуги при - ниски цени на пазара;
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на дейността на Кауфланд 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.